Tänk va mycket det finns som gör en glad om dagarna. Idag har jag haft en alldeles omrimligt glad dag med massa bra saker. Ungefär det här har gjort mig glad idag:

* Vi har kört igång med UF och det kommer bli hur jävla roligt som helst! 
* Naturkunskapen idag var nog den roligaste naturkunskaplektion jag någonsin har haft
* Wakey!Wakey! kommer till Stockholm! 
* Lisa Bjärbo förgyller mina dagar med sina ord
* Och sen har jag ju världens bästa pojkvän, och bara det gör en ju alldeles fantastiskt glad! 

Nu ska jag ta en dusch och lägga mig i min makalöst sköna säng med mina tjusiga lakan med blommor på. I morgon har jag körlektion, UF, piano och ännu mera UF, hoho! Vilken underbar dag! 

God natt folks
Alltså, Wakey!Wakey! kommer till Stockholm den 31 oktober!!!!!!!!!!!! Jag döööööööööööör!! Och det är till och med när vi har höstlov!!!!! WAAAAAAH! Jag.Måste.Dit. Seriöst. Jag måste verkligen dit.
Om jag vore rik så skulle jag lätt slänga iväg 2,519 kronor typ direkt. Jag blev tokkär i dessa tjusiga skor, men som sagt. En annan gång. Sen hade det ju inte behövt vara äkta skin heller, det hade det inte. 

Nu ska jag ge mig ut och cykla en sväng tror jag, det kan vara behövligt.
Theres: Jonna, förstår du det som står?
Jonna: Nej, gör du?
Theres: Nej. Skriver du ändå?
Jonna: Ja. Gör du?
Theres: Ja

*Gapflabb* *Knack knack knack*

Läraren aka Hasse: Går det bra för er?
Theres & Jonna i kör: Jaaaa!
Läraren aka Hasse: Va bra, ni tycker inte det är krångligt med atomer och banor och så då?
Theres & Jonna i kör: Neeeej, inga problem! Det går så bra så!
Läraren aka Hasse: Va bra

*Läraren aka Hasse lämnar rummet* *Gapflabb*

Jonna: Gud va vi ljuger!
Theres: Ja visst gör vi väl det


God morgon allihop, sovit gott? Det har då jag.

Idag är lite av en dum dag, jag börjar kvart över 8 med ensemble och har det i drygt en timme men sen har jag inget mer förrän halv 1 vilket ju är grymt bra, verkligen. Och det som är halv 1 är dessutom naturkunskap, och hur roligt är det att sitta och vänta på i tre timmar? Mhä, tråkigt. Men jag tänkte ta med mig körboken och en annan bok så ska jag nog kunna fördriva tiden. Gud, vad gjorde jag utan böcker? 

Första schemadagen avklarad och vad ska man säga, allt känns helt okej förutom andra lektionen. Men det är ju trots allt naturkunskap B så vad kan man förvänta sig egentligen? Det hade ju dock inte skadat om läraren i ämnet kunnat prata en aning snabbare, jag tror inte det är meningen att man ska glömma bort vad läraren pratar om emellan orden, eller? 

Nej, nu får det bli lite piano. 

Tjo

Halv sex vaknade jag idag och var pigg, då kom katten och kraffsade på dörren och ville in så jag släppte in honom och så låg vi och gosade i sängen en kvart. Sen ringde klockan så jag gick upp och tog på mig kläder, bland annat den nya koftan från Frankrike. Den mjuka, gröna som jag är så kär i.  Nu har jag ätit frukost och ska alldeles strax borsta tänderna innan jag tar cykeln till bussen. Idag ska jag avverka min första schemalagda dag i skolan, den börjar med ensemble och avslutas med svenska med världens bästa Annika. Jag känner mig faktiskt taggad inför den här dagen.Ja sen har jag ju ett bokhalsband också, hur passande är inte det va?
Tre timmar senare är jag klar med Jonnas blogg och så här nöjd som jag är nu har jag nog inte ens varit med någon av de designer som jag haft själv, inte för att det säger så himla mycket, men ni förstår vad jag menar. Nu hoppas jag att damen ifråga också är nöjd så då kan jag sova gott i natt. 

Kika här för tusan!

------>Jonna<------
Sitter fortfarande kvar i soffan och tycker faktiskt det är helt okej, tar den här måndagen lite grann som en "sjukdag". Därför slår jag nu på Elin Keros Inspirationplaylist på Spotify och försöker knåpa ihop en bloggdesign till Jonna. Håll tummarna för att det blir bra folks!

Och vart håller jag hus hela tiden? Vart har jag hållit hus hela sommaren kan man ju undra? Trots att jag lovat mig själv att aldrig be om ursäkt för dålig uppdatering på bloggen så känner jag nästan att det behövs en förklaring för min frånvaro. Så jag tänkte försöka ta en sådan lite kortfattat nu för er som inte känner mig personligen, öga mot öga så att säga.

Jag har en pojkvän, mhm, och han råkade bli bäst i världen på konstflyg med segelflygplan i fjol. Aj då. Som tack för det har han rännt runt hela sommaren över hela Norden och gjort diverse flyguppvisningar. Folk påstår nämligen att han är rätt duktig på det han gör, personligen kan jag varken säga bu eller bä eftersom jag i princip inte ser skillnad på någonting han gör. Men hur som helst så behövs det ju folk till att ta isär och sätta ihop ett segelplan och sen kan det ju vara skoj att ha kort på det man gör också och det är ungefär där jag kommer in i bilden. Jag hjälper till med det jag kan och resten av tiden tar jag kort eller klagar på att det är tråkigt. Så det är där jag har varit hela sommaren, förutom de gånger jag gjort saker som jag tycker är roliga naturligtvis. 

Årets sommarturné med segelplanet har tagit oss till Eslöv, Luleå, Kramfors (dit följde jag inte med) & Roskilde på uppvisning sen var det VM i Polen i två veckor och NM i Norge (dit följde jag inte heller med). Så det har väl blivit några mil, men än är det inte klart, nästa helg åker vi till Jönköping också men sen får det banne mig vara nog, någon måtta får det vara. 

Idag har jag varit till käkkirurgen i Falun och tagit bort en visdomstand, det kan ha varit det mest obehagliga jag någonsin varit med om och jag tror inte heller att jag någonsin har varit så rädd för min egen skull någon gång. Jag skakade faktiskt under den gröna duken de la över mig. Helt enkelt avskyvärt. 

Nu sitter jag i soffan och försöker glömma bort smärtan genom att äta glass och gosa ner mig i Johans tröja (som jag förövrigt snodde med mig när han låg och sov i morse, hur händigt var inte det liksom? Inga protester alls). Tänkte ta och beställa lite smink från elf. och sen leka i photoshop, dagar som dessa är rätt okej ändå om man bortser från smärtan. 

Ja det var den kortfattade förklaringen det... suck. Aja, ni läser ju frivilligt i alla fall! 


Nej, jag kunde inte hålla mig. Jag fick helt enkelt lov att städa upp den oreda jag ställde till med här sist, men nu tycker jag det ser helt okej ut så nu ska jag försöka hålla fingrarna i styr en tid framöver. 

Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig, men först måste jag kolla upp när jag börjar i morgon, det kan ju underlätta menar jag. 

God natt folks
Okej, det blev ingen springtur igår. Tog mig upp på cykeln istället och idag är jag så kallat, mörbultad. Backarna mot Tyngsjö är inte goa mot låren. 

Idag ska vi till Skålö och spela, ja vadå, jo minigolf..........punkt punkt punkt. Det var tre år sedan jag spelade minigolf, och det folks, finns det en anledning till. Minigolf = slå med klubba på boll och träffa hål, Theres + minigolf = dunka till bollen med klubba och missa hål, hela.tiden. Ja, dagen får visa utfallet.

Nu ska jag packa myskläder, efter minigolfen åker jag nämligen till Johan och har en dag i äkta slappaochgöraingentingsärskilt tecknet. 

Ciao folks

Jag har gjort en förändring här, vissa saker stör mig än men jag orkar inte rätta till det nu så det får se ut så här ett tag framöver. Nu ska jag försöka ta en springtur, märkväl, försöka. Gymmet tar jag en annan dag.
Fem saker jag stör mig på idag
1. Solen, varför måste den vara så varm?!
2. Telefonförsäljare
3. En finne som inte går att klämma som jag ser på kinden när jag tittar ner, hur störigt?
4. Behovet att träna med den obefintliga orken att cykla ända till gymmet
5. Mina nerver

Fem saker jag gillar idag
1. Molnen, ååh jag älskar er när ni ger skugga!
2. Wasas veteknäcke med kanel, mumma
3. Amos Lee, Mat Kearney & Peter Cincotti, vilka röster, vilka män
4. Pianot, funkar i alla tråkiga stunder
5. Att det finns så mycket härligt folk på SP!
God morgon folks, nu går vi tillbaka till rutinerna. Stressiga morgoninlägg om frukost, vädret och nattens drömmar. Det gamla vanliga. Så jag kan väl uppdatera alla de grejjerna så att det känns bra menar jag. 

Frukost: Rostade mackor och perisko-te 
Vädret: Världens är tämligen vit idag, dock dimma, inte snö
Drömm: Jag bestämde mig för att bli uteliggare, bodde i ett svart tält i en mataffär, åt ingenting på 10 dagar, tog hand om en hund, läste "Jag saknar dig! Jag saknar dig! (som jag förövrigt inte har läst), försökte söka upp Johan igen och få honom tillbaka (det funkade ju liksom inte om jag var uteliggare), men han undvek mig och så vaknade jag med världens ångest och tårarna nästan trillandes ner för kinderna. Jag har fortfarande ont i magen efter det. Fy fan, nu har jag drömt tre liknande drömmar inom loppet av en vecka vilket jag tycker är sjukt obehagligt. 

Nej, nu ska jag svepa tekoppen, borsta tänderna och invänta Matilda. Idag väntar glass, spel och femkamp.
Har haft en slappdag med datorn, kameran och boken. Sen har jag varit till mormor och morfar där det var lite pre-födelsedagsfirande för min morbror som fyller 50 på måndag. Vi spelade fyrmannsvist och av någon konstig anledning hamnade jag i det förlorande laget, kan inte riktigt smälta det...

I morgon blir det mer födelsedagsfirande sen åker jag till Järna på 75års kalas, flygklubben har jubileum förstår ni, och sånt måste ju firas. Sen på söndag är det flygets dag och då ska jag sälja fika så det sprutar bullar omkring mig. Typ. Och på måndag börjar skolan. Bah. Men visst ska det bli lite skönt också. Rutiner och vänner man inte träffat på hela sommaren är alltid trevligt. 

Nu ska jag nog lägga mig snart. 

Ciao folks


Hittade en röd stol på baksidan av huset. Nej okej, jag ställde dit den.
Tror ni verkligen att jag inte kommer att visa några bilder från Paris? Naturligtvis ska jag det men jag har helt enkelt inte orkat än. Har varit på pissigt humör hela dagen och då vill jag verkligen inte sätta mig och knåpa ihop ett underbart inlägg om världens bästa resa, det funkar inte riktigt så. Men håll ut, i morgon kanske det smäller. Och då menar jag smäller. Världens bildbomb ska ni få, även om ni inte kommenterar, era rackare. 

Kvällen har jag tillbringat med Maja som gjorde mitt humör betydligt bättre. Vi gav oss ut för att ta lite kort men det slutade mest i brännässlebrända ben och "bad model"-day, så att, jag tror inte det finns så fruktansvärt mycket att visa från den så kallade sessionen. Men vi får se, jag tar det i morgon också. Vi gav alltså upp fotograferingen och gick in, tog på oss myskläder, kokade te och såg på "The pianist" istället, vilket jag tycker var ett utomordentligt bra val. 

Nu ska jag sova. 

God natt folks
God morgon folks, jag drömde så hemskt i natt att jag fortfarande har ont i magen och ångest. Det var helt enkelt avskyvärt och jag är så sjukt glad att jag vaknade och upptäckte att det inte var på riktigt. Nu har jag haft två liknande drömmar med bara några dagars mellanrum och jag tycker verkligen inte om det. Nej usch. 

Idag ska jag till banken och göra några ärenden sen har jag insett att jag måste städa rummet, det är alldeles för mycket skit framme nu. Aja, en dusch ska jag hinna med innan banken så det kanske vore lägligt nu. 

Tjo så länge
Nu är vi hemma från Paris. Det har varit helt underbart och jag ångrar inte en enda sekund. Vi har vinkat åt fransmän som stirrat på oss och sedan blivit förlägna, ätit baguetter i gräset i parker, shoppat loss i butikerna längs Champs Elysée, haft en smärta i fötterna som vi aldrig känt förut, druckit coca-cola för sammanlagt 21 euro, varit upp i Eiffeltornet och fått svindel, ätit frukost på balkongen, stått alldeles hänförda i en underbar godisbutik och sjungit "Ont det gör ont" på väg till tunnelbanan i Paris när klockan var halv tolv på natten. Det har kort och gott varit en förbaskat bra resa som jag kommer minnas i all evighet. 


Vet ni, nu är jag arton år och i morgon den här tiden sitter jag och världens bästa samhällsflickor på planet till Paris. Det är helt otroligt ska jag tala om för er. Tänk när vi satt och drömde i skolcafeterian om att åka till Paris och var alldeles nippriga fast vi inte ens bokat någonting. Och nu har det kommit fram till avresedagen, om mindre än 24 timmar. Aaaaaah!! Helt otroligt.

Sen har jag ju fått massa goa presenter också! Dels pengar i överflöd, körkortet (som inte är påbörjat än), saker till dagen jag flyttar hemifrån (bland annat en hammare av min käre far) och och och... ett Canon EF 50mm f/1.8!!!! Gissa om jag har världens bästa pojkvän och svärföräldrar! Trodde jag skulle spricka av glädje rent ut sagt. 

Nu ska jag packa resväskan, raka benen, duscha, äta mat och sen åker jag på trollbröllopet ikväll. Hoho, livet är allt bra underbart!Premiärbilden med nya objektivet.
Jag sitter och lyssnar på min "vår"-lista på spotify som egentligen borde heta något annat eftersom jag lyssnat på den fast det är sommar. Sen dricker jag te och funderar vad den här dagen kommer att bära med sig, jag är ju 18 nu för tusingen! Wihi, grattis till mig. 

I går såg jag på genrepet av trollbröllopet, jag tog 1633 bilder och jag lovar att ungefär 10 av dem är okej, resten är bara kattbajs. Hur sugen är jag inte på ett nytt objektiv? Jag avskyr vårat 75-300. För den här gången kan det bara inte vara jag som är ostadig på handen eller helt enkelt kass på att ta kort för jag hade banne mig till och med stativ. Nej, nu måste det hända något drastiskt i den där kameraväskan annars tänker jag sluta ta kort. Det här skulle jag ju inte säga nej till. 

Hur som helst, här har ni några av bilderna som blev rätt ok. 


Det var lite från första och andra akten, kanske kommer mer sen men nu orkar jag inge mer. Nu ska jag fortsätta njuta av min födelsedag!
Om 32 minuter fyller jag 18 år och om 32 minuter har jag funnits i 6574 dagar, det är 1577800 timmar. Varje dag av de där 6574 dagarna har jag lärt mig något nytt, något oväsentligt, något viktigt, om någon annan, om mig själv. Jag har lärt mig att hur mycket man än försöker att ställa sig in hos någon så hjälper det aldrig i slutänden, jag har också lärt mig att hur många gånger jag än försöker att intala mig det där så fastnar det aldrig. Jag har lärt mig att jorden är rund, att om man tittar upp mot himmelen en vinterkväll när stjärnorna gnistrar så känner man sig minst i hela världen, att myror är starka fast de är så små och att kärleken är både brutal och underbar. Men det viktigaste jag har lärt mig, och fortfarande lär mig, är vem jag är. Faktum är att varje dag får jag en ny insikt om vem den där flickan i spegeln med svarta glasögon och ljust hår är. Hon är jag, hon som ingen kommer att känna så bra som jag, som aldrig kommer att kunna bli lika medveten om någon annan som sig själv. Hon är en flicka som har svårt att erkänna när hon har fel, som älskar att ha rätt, som avskyr känslan av osynlighet, som älskar att få andra att skratta, som tycker att spindlar är den äckligaste varelsen som finns och som tycker att världen är det vackraste som finns. Hon är jag, ingen annan. Och saken är den att jag älskar att vara den jag är trots att jag många gånger önskar att jag vore någon annan, men jag jobbar på det, jag lär mig för varje dag och till sist ska hela världen veta om att jag är jag och ingen annan. 
Jag tog lite självporträtt idag och så tog jag kort på skorna jag köpte i polen, ett par grå gubbskor, woah, jag är så kär! I övrigt tycker jag det är roligare att skriva på tumblr bloggen så om ni känner för det får ni gärna börja följa den istället. Det bästa med den tycker jag är att det inte går att kommentera för då behöver jag aldrig klaga på att ni aldrig gör det, finurligt va! 

Nej nu tror jag det är dags för lite mat

Tjo
Ååååh nu är vi hemma folks och det är så underbart att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Aldrig mer flygfältet i Torun det säger jag bara. 

Jag har ätit makaroner och korv, lyssnat på musik som jag gillar, suttit i den välsuttna soffan och druckit svensk mjölk. Åååå jag älskar att vara hemma! 

Nu ska jag ta mig en dusch innan jag lägger mig i min säng med min kudde. Hohoho, underbart det här!

God natt folks

PS. Den här tiden om sex dagar är jag, Malin & Jonna i Paris, hohoho, vive la France! 

PS 2. Ett stort GRATTIS till världens bästa Malin som fyller 18 idag! Nu är du myndig bruden! Kram på dig!