Ur ett annat perspektiv

Ta med mig in i dina ögon blå
Jag har en sån väldig lust att hälsa på
Låt mig virvla runt och stanna
Jag vill vara där och brygga som en kaffepanna

Från dina ögon står allting stilla
Och jag tycker mig se att hela världen ler 
Men när alla över varandra börjar trilla
Då är det nog dags att du mig släpper ner

Jag tycker det var trevligt att i dina ögon sitta
Att bara vila och på världen titta
Hela världen omgavs liksom av ett ljus
Ett sånt där trevligt som för med sig ett litet, mystiskt sus

Jodå, jag tycker om att skriva dikter, även om inte andra gör det. hrm.
Vet ni vet ni vet ni! Jag ser mänsklig ut igen. Faktum är att jag är "askblond" numera, en ny upplevelse måste jag säga men, jag är inte orange! Hallelujah. 5 askar hårfärg på tre dagar, det är nog inte alltför hälsosamt. Oj oj oj, mitt hår kommer gå på rehab resten av veckan. 

Jag påbörjade en dikt i morse men den blev inte riktigt klar, tänkte avsluta den nu och gå och lägga mig. Få se om den dyker upp innan jag slänger mig i sängen. 
Att sitta i kafeterian på morgonen när alla har börjat är väl bra mysigt. Jag älskar att sitta och titta på folk, följa deras blickar och flina när jag försöker lista ut vad de tänker på, vilket vissa gånger är svårare än andra måste jag säga. Nackdelen med att sitta här är väl att anledningen till att man gör det, pluggg. Idag måste jag kika på matten om jag ska klara av provet klockan tio. 


Jag önskar att jag kunde säga "Gud va bra det blev i håret efter igår, nu slipper jag mössan idag" men fan heller. Vi hade i två förpackningar igår och ändå sitter skiten kvar! Jag ser ut som en gammal tant som från början var vithårig och försökt göra en liten toning, det vet ju alla hur fagert det är. Gah! Nej nu måste färgen släppa snart, jag måste sova gubbevars! Jag har inte lagt mig före elva sen i torsdags. Sen har jag ingen större lust att se ut så här på julkonserten på lördan. Katastrof.

Nu ska jag sätta på mig min mössa.


Efter gym och mat slår jag mig nu ner med en bit kladdkaka och inväntar halv åtta hos mig, om tv4 behagar fungera vill säga. Angående kladdkakan så har mor min fixat så hon fått fem stycken från Felix eftersom de var för kladdiga, hur kan en kladdkaka vara för kladdig? Do not know, men jag klagar inte. Gött sö!

När mor min sen kommer hem ska vi ge mitt hår en ny omgång, det är bra. Mössa blev så väldigt varmt så. 

Jaha, fixa lite julklapps tror jag minsann. 

Ciao folks
Jag vet inte riktigt vad som är värst, är det att utetermometern står på -19,5 grader eller det faktum att jag ser ut som en solblekt morot i håret? Nej jag vet inte, det känns ganska lika nu faktiskt. 

Mitt huvud får alltså dagen till ära prydas utav en mössa och sen får vi väl hoppas på det bästa i matsalen, men jag tog en tröja med huva ifall. Nu förstår jag pojkarnas ångest över att inte vilja ta av sig kepsen/mössan.

Igår for jag och mamma till Malung på julskyltning och otroligt nog så hittade jag ett par skor, ja helt a-mazing. Ett par vinterskor var det också, gah! Chocka världen. Ja jag fick helt enkelt lov att ha dem. Sen införskaffade jag presenten åt min "hemlige" julklappsvän, hahaa, hoppas det blir bra. 

Nehej, jag ska försöka få i mig den här frukosten, även om det tar emot att ens tänka på att gå till skolan. 


Känn sympati folksSom pricken över i tänker jag avsluta denna underbara vecka med en rebus, tänk på att en bild säger mer än tusen ord.


God morgon folks, här är det full fart med en luftvärmepump som ska installeras. Om en och en halvtimme ska jag till bystugan och spela Belgisk julvals, gud hjälpeligen, och sen åker jag till Järna. Låter bra tycker jag. 

Den här veckan har, som ni säkert märkt, inte varit den bästa men jag hoppas innerligen att nästa blir bättre. Annars blir jag så less. En veckas jävlighet räcker alldeles tillräckligt tycker jag. 

Ha en bra dag folks

Ciao
Jaha, varför blir jag inte förvånad. Tv4 ville helt enkelt inte vara med mig ikväll så det blev Skavlan och 13 snart 30 istället, bra det också. Kvällen till ära brände jag mig även på den där jävla kaminjäveln, tummen fick sig en duvning idag. Vad är det, fjärde gången på en månad? Gaaah, det kommer lukta bränt fläsk i vårat vardagsrum hela vintern. Nej, nu går jag och lägger mig.
Här sitter jag ensam hemma i mjukiskläder och inbillar mig att jag ska kunna se på Idol, men som det ser ut nu kommer inte jag och teven ha en trevlig kväll ikväll. Jag älskar tekniken, så länge den fungerar. Nej, nu ska jag ge den en omgång, i värsta fall blir det väl ett hål i vägen. Vem vet. 


Inte ser det ut att ha lugnat sig något med blåsten idag heller, snarare tvärtom. Jag är aningens tveksam till den där lilla promenaden på 100 meter, eller vad det nu är, upp till Karin men men, ingenting är omöjligt.

Och den där träningsvärken, ja, den är ganska påtaglig idag. Alldeles för mycket faktiskt. Min rygg lider precis som mina vader gör för att inte tala om vänster underarm. Gah, rena rama martyrdöden det här. Fast jag klagar ju.. 

Nu ska jag göra lite eld så mamma blir glad när hon kommer hem, hon har jobbat natt och jag har sovit själv. Läskigt. 

Aja, ha en bra dag folks, det ska jag försöka ha

Ciao

Don't let it get you down
There's hope that's all around
Come on you're almost there
They come from everywhere
Just to make it here

Nu ni finns ÄppelboJul 2 i skivformat, coolt va. Fast det coolaste är väl att lilla jag fick avsluta skivan, har dock inte kommit till den låten än. Just nu lyssnar jag på mamma, spår 5, endast 10 kvar. Min kära morbror har jag också lyssnat på, det var tjusigt. 

Träningsvärk i morgon, japp japp. Usch säger jag bara. Usch!

Nu ska jag lyssna lite till.

G'nattNytt bildspel klart, det blev fint. Nu ska jag laga mat och bläddra i katalogen från linköpingsuniversitet som damp ned i postlådan idag. Inte vet jag om de tycker jag ska börja ett år tidigare, eller om jag beställt den någon gång. Det är väl inte en omöjlighet. 

Efter mat tänker jag läsa lite sen blir det sänggång, jag tycker det kan bli en ny vecka snart. Den här har inte varit särskilt bra hittils.
Ibland blir jag förvånad över hur jävla dum jag är, jag menar när man drar med sig skoldatorn hem så räknar man ju med att få med allt som har med skolarbeten att göra. Visst är väl det ganska uppenbart? Men se nej då, så lätt var det inte. Den där jävla servern på skolan förstör mitt liv. Allting ligger ju på den och den följer ju inte direkt med hem bara för att datorn gör det. Nu har jag gjort samma misstag två gånger, dum dum dum dum dum.

Men som tur var så lade jag över alla arbeten på datorn den artonde, samma dag som jag skrev klart historiaarbetet så det fanns i alla fall kvar. Men det bildspel som jag hittils lyckats knåpa ihop, borta. Underbart. Nu går fan inte livet gött. 


God morgon folks, vilken strålande dag att vakna upp till. Eller vad säger ni. Det är väl risk att man blåser bort om man går ut förstår jag, men men, vi får väl se om det blir rena rama Mary Poppins eller hur det går. Idag ser jag nästan framemot att gå till skolan, inte för att jag ser framemot historian och franskan som jag inte tränat på utan för att träffa allt roligt folk! Det kändes så fel att vara hemma igår, hemskt fel. Jag blir så glad av alla vänner! They make my days.

Jag har träningsvärk sen i måndags och idag ska vi på gymmet på gympan, fint det. Fast idag tänkte jag ge mina ben och rumpa en omgång, det kan de behöva. Få se om jag kan gå i morgon, alltid lika spännande. 

Nu ska jag borsta tänderna och så där innan jag beger mig ut i blåsten, få se om jag lyckas ta mig ut till vägen. Hrm.

Ciao folks, hoppas ni får en bra dag
Jaha, är det fler än jag som inte fått så väldans mycket gjort idag? Gjorde lite engelska och skrev lite till det hälsofrämjande programmet men sen har det inte blivit så mycket mer än så. Åkte hem till Maja och tränade lite inför julshowen istället, det var fint det. Herre gud.

Från och med halv åtta till tio tänkte jag bänka mig framför fyran så fram till dess blir det nog lite läsning och mat i magen. Låter bra tycker jag. 

Well well, ha det fint folks. 

Namnet var felskrivet förresten men det kom i tryck i tidningen och allting, fint det. Men men, är det någon som klagar är det ju han som får fan för det i alla fall. haha..

Insnöad på tragiska livsöden, japp japp. Ge mig, tack.
God morgon folks, blev nästan 10 och en halv timmes sömn inatt vilket inte satt helt fel. Nu är jag taggad inför skolarbete. Eller nåt. Senare idag ska jag till Maja och spela lite i alla fall, det blir fint. 

Har skickat ett mail till Sven också så nu hoppas jag det blir ändring på namnet, någon måtta får det allt vara. Men visst är det fantastiskt hur all jävlighet kan samlas på en och samma dag, jag förstår det inte. 

Och så kan ni ju kolla in den här artikeln, jag menar, hur slut i huvve får man vara egentligen.

Nu ska jag kika i väskan få se vad jag fick med mig för något hem. 

Ciaoo
God kväll folks, hoppas ni haft en bra dag. Min har väl inte varit den bästa men det tar vi inget extra för. Morgondagen kompenserar det hela tycker jag, det är nämligen "hemmastudier" som gäller. Sovmorgon alltså. Fina det. 

Nu ser jag på finalen av Biggets Looser och visst är det väl fantastiskt vad de förändras, helt otroligt vilken självdisciplin. 

Nu ska jag fortsätta kika sen ska jag läsa lite innan det blir sänggång. 

Ciao folks
Inatt må ni tro att vi har haft roligt, oj oj oj. Jag och Malin hade franska med Inger och medan vi hade det så var de andra i gruppen ute i ett garage och hade franska. Mhm. Och när det var slut på lektion, som vi för övrigt hade i biblioteket, så gick vi på nästa, som även det var franska fast med gamla tyskaläraren. Gah. Jag skulle bara vara med ett litet tag men av någon anledning så gick jag inte och när klockan var 5 över två så sa jag "nu har jag nog missat bussen", "ja, jag förstod det" sa han då. Raka puckar ska det va. Jag missade alltså bussen, men gick ut i alla fall och väntade till fem i halv fyra. Hur dum får man vara egentligen. 

Aja, måste kila. 

Ciao folks
Här sitter jag och bölar medan de sista tonerna från Braveheart klingar ut. Mina glasögon är så där typiskt fläckiga efter jag sett på film och nu tänker jag ägna natten åt att drömma om tappra män i kilt och stort rött skägg. Wallace wallace wallace...
Ett utdrag ur min gamla blogg från den 6 januari 2009. Om upplägget inför ett kupolenbesök, herre gud, nostalgi.

Theres säger:

vi har planerat att äta direkt för att sen gå igenom kupolen affär för affär

MATILDA. säger:

okok, tar ingenting som det kommer alltså?^^

Theres säger:

Oh no

Theres säger:

diciplin matilda, diciplin

MATILDA. säger:

kanske är lika bra om jag känner truppen rätt. Jag var en av de "vi sina sinnens" människor som introducerade ordet diciplin för gruppen 93´or under ett antal hysteriska bortamatcher


Hon sa: vi var vilsna
Att vi var förlorade för länge sen
Hon sa: vi var dömda
Att vi var tvungna att lämna stan

Vi rymde en natt
Beredd på att slåss
Ingenting skulle längre kunna stoppa oss
Vid tog farväl vid en aldrig tillbaks
Vi visste det var svårt men våra hjärtan slog så hårt

Tillsammans vi står och vi faller genom eld
Jag går genom allt för dig
Tillsammans vi står och vi faller
Över berg och hav ska jag bära dig
När vi blir gamla tillsammans och regn blir till snö
Står jag vid din sida, inte rädd för att dö
Tillsammans, vi ska alltid va' tillsammans

Vi två blir till en
Du är min högra hand, min bästa vän
Du läker mina sår
Du ger mig allt, du gör mig hel igen

Vi rymde en natt
Beredd på att slåss
Ingenting skulle längre kunna stoppa oss
Vid tog farväl vid en aldrig tillbaks
Vi visste det var svårt men våra hjärtan slog så hårt

Tillsammans vi står och vi faller genom eld
Jag går genom allt för dig
Tillsammans vi står och vi faller
Över berg och hav ska jag bära dig
När vi blir gamla tillsammans och regn blir till snö
Står jag vid din sida, inte rädd för att dö
Tillsammans, vi ska alltid va' tillsammans

Utan dig så blir jag svag
Utan dig så stannar jag
Allt jag gör, det gör jag för dig
För oss
För alltid 
Tänk den här helgen har varit allt annat än fullspäckad, jag har banne mig läst omkring 100 sidor, bara idag! Mitt liv är händelselöst utan Johan, åk inte bort igen. Då har jag snart inga böcker kvar! För att inte avvika allt för mycket från denna ansträngande helg tänkte jag snart ta mig en dusch och sen se på Braveheart, fälla en tår eller två och lägga mig tidigt. Låter bra tycker jag. I morgon är det skola igen så man får inte anstränga sig allt för mycket på helgerna, kom ihåg det folks. Pfft. 


God morgon folks, har varit vaken en timme och med tanke på att jag inte kom i säng förrän halv 2 i natt blir det hemskt tidig sänggång ikväll. Klockan 01.19 inatt skrev jag klart artikeln så jag får väl be dalarna att ha lite överseende om det är konstigt någonstans, jag kan inte påstå att jag är särskilt manad till att rätta till de felen idag heller om vi säger så.

Tänkte att jag skulle ta mig till mormor och morfar senare idag, en promenad kanske. Det kunde jag behöva, men vi får väl se. Så här glatt var mitt sällskap igår, i veckan kommer förhoppningsvis artikeln med i tidningen också tillsammans med vad jag tror är, några bra bilder. 

Ha det gött folks, jag ska ta och borsta tänderna nu jag. 

Ciao
Visst blir man lite bitter när man inte hör av sin mor då klockan är nästan halv elva och man sagt att man åker med 10 tåget, och visst blir man väl ännu mer bitter när man kommer hem och upptäcker att hon inte ens är hemma. Det värmer hjärtat. 

Nu ska jag gå igenom de 360 bilder som blev tagna under kvällen och försöka skrapa ihop några väl valda ord inför en, vad jag tror kommer bli, hemskt framkrystad artikel. 

Tänk va många dikter jag skrivit åt vänner utan att de kanske vet om det, jag bara tänkte att de borde det, ibland.
Hallo hallo, här sitter jag i min ensamhet. Har inte gjort något idag som är värt särskilt mycket men man måste väl ha sånna dagar också antar jag. Hela dagen kändes nämligen lite förstörd när jag inte kom upp förrän klockan var nästan 10. Shit happens. Jag såg på klockan vid 8 men tänkte att nja, jag ligger kvar ett litet tag till. Jo visst. Det blev kanoners det. 

Om tre timmar ska jag vara i Vansbro och försöka få till några bilder och en text om Less than four och Benesser som spelar på kulturhuset. Jag hoppas att det är någon där som jag känner igen, det blir så mycket roligare då. Men det borde det vara. (Ni som ännu inte bestämt er om ni ska dit eller inte tar er alltså dit nu, och det med basta.)

Nu ska jag fundera lite över hur jag ska lägga upp mina kommande artiklar 

Ciao folks
Programhantering, biblioteket, L-foto, lunch, historia, svenska, gym, dusch, matlagning, idol, skavlan, masdjävlar. Jamen, så har min dag sett ut. Och jag kan ju tala om för er att min rygg kommer fan inte må bra i morgon. Jises, jag och Emil körde bara mage och rygg idag och oj oj oj, morgondagen säger jag bara. Morgondagen. 

Jaha jaha, i morgon tänker jag sova läääänge sen ska jag ut och jobba på kvällen. Hårt det där. Konsert och allt. Gud så besvärligt. 

Nu tänker jag lägga mig. 

Ciao folks

God morgon folks, sitter vid Johan och ska strax gå till bussen. Börjar dagen med programhantering men eftersom det inte blev någon ensemble idag så får vi väl se vad jag hittar på sen. En sväng till biblioteket blir det nog i alla fall. 

Jaja, ha en bra fredag allihopa, det ska jag ha.

Ciao
Tog sovmorgon till 20 över 6 idag och åker med Karin till skolan. Det är gött. Börjar dagen med historia och sen blir det religion. Tror vi skulle börja med judendomen idag, spännande. 

Efter skolan åker jag till Järna och i morgon ska jag och Emil träna. Det kan bli oerhört spännande. Tre gånger i veckan fram till sportlovet. mhä.

Ciao folks
Jag har sett på bio med Maja ikväll, Cornelis. Den var bra, ingen actionfilm direkt men intressant. Medelåldern låg väl dock kring 60+, men det tar vi absolut inget extra för. 

Nu har jag försökt att göra eld, men det gick inte. Tråkigt tycker jag och går och lägger mig istället. Bra det. 

G'natt folks
God morgon folks, tio grader kallt så det borde ju bli en väldigt fin dag idag. Det tycker jag i alla fall. 

Historia, Franska, Lunch, Gym och Svenska. Nej onsdag är inte min favorit, men vad gör man. 

Hare gött folks, nu måste jag kila

Ciao

Jag sitter och kikar på inlägg från min första blogg, nej någon adress nämner vi inte det är nog så pinsamt som det är. Hur som helst så hittade jag precis det här från den 23 november 2008;

Marcus:
Men Theres da! :O
Jag:
Vad ä dä nu då?! :O
Marcus:
Så mycket kärlek! :O

Och jag fattar verkligen ingenting men ibland blir man ju lite nostalgisk, jag minns allt hur vi hade samtal jag och Marcus, filosofen och psykfallet. Det var skoj. 

Nu ska jag packa i lite gympakläder, gym i morgon. Gah, hoppas det inte kommer så många.. 

Ciao

Hemkommen från utvecklingssamtal, gick inte därifrån med någon större chock heller så det var väl bra. Tror jag har minimum rekordet på 55 minuter nu, få hör hur det går för Jonna och Jim. Herre gud. Nej, nu tar vi en lista som jag snott av Sanna. Läs om ni vill annars slipper ni. 

Favoritkokbok?
Kokbok, jag äger inte ens en kokbok konstigt nog
Mest inspirerande bok du läst i år (fakta eller fiktion)?
Inspirerande, vet inte, Fotografens flickor kanske. Den blev jag eftertänksam av i alla fall.
Favoritlässnacks?
Mandariner helt klart
Nämn ett fall där hypen förstörde din läsupplevelse?
Hypen? Vad är det säger jag då
Hur ofta håller du med kritikerna angående en bok?
Tja, i 7 fall av 10 kanske. 
Vad tycker du om att ge bra/dålig kritik?
Det är väl bra i vissa fall, men ibland tycker man ju helt enkelt olika.
Om du kunde läsa på ett främmande språk, vilket skulle du välja?
Latin, det skulle va skoj
Mest skrämmande/hotfulla bok du någonsin läst?
Det måste nog vara Sjöjungfruns sång, den var lite otäck. Kan inte komma på någon annan.
Skrämmande/hotfull bok du inte vågat påbörja?
Det vet jag inte, skrämmande böcker är inte riktigt min melodi.
Favoritpoet?
Hm, Erik Axel Karlfeldt tror jag. 
Hur många böcker brukar du ha lånade från biblioteket samtidigt?
Jag brukar aldrig låna böcker
Hur ofta brukar du återlämna böcker till biblioteket olästa?
Tja om jag aldrig lånar några så kan jag nog inte riktigt svara.
Vilken är din favorit bland fiktiva karaktärer?
Hm, Alther Mella från Septimus Heap böckerna tror jag 
Vilken är din favorit bland fiktiva skurkar?
Det vet jag inte, jag brukar inte gilla skurkarna
Vilken sorts bok tar du mest sannolikt med dig på semestern?
Jag tar nog inte med mig någon särskild sorts bok, det blir väl någon jag känner för. Ofta flera stycken dock eftersom jag har en förmåga att plöja ett par under semestern. 
Det längsta du har varit utan att läsa?
Några veckor kanske
Nämn en bok du inte kunde/ville avsluta?
Sagan om Isfolket, där har många böcker blivit sträcklästa och när sista boken var slut kände jag nästan för att gråta. Det blev så tomt. 
Vad distraherar dig lättast då du läser?
Musik, jag kan inte lyssna på musik och läsa samtidigt. Särskilt inte när det är musik med sång, instrumentell går bra.
Bästa filmatisering av bok?
Pride and prejudice
Sämsta filmatisering av bok?
Grottbjörnens folk, den var inte bra som film.
Den största summa pengar du spenderat i en bokhandel på en och samma gång?
I en bokhandel är det nog inte så väldigt mycket, adlibris däremot.. 500 kanske
Hur ofta skummar du igenom en bok innan du läser den?
Aldrig
Vad får dig att sluta läsa en bok mitt i?
Om jag finner den så tråkig att det tar mig 5 minuter att läsa en sida men envisas att fortsätta ifall den ska bli bra, då har jag en förmåga att sluta i mitten av boken.
Har du dina böcker organiserade?
Jamen, bokstavsordning efter författare. Först vanliga skönlitteratur sen blir det dikter, fakta och typ uppslagsverk.
Föredrar du att behålla dina böcker eller ge bort dem efter att du läst dem?
Jag ger banne mig inte bort några böcker, nä nä nä
Finns det böcker du undviker?
Ja, dåliga
Nämn en bok som gjorde dig arg?
Pojken som kallades Det och Pojken som inte fanns. Gah, skit förbannad genom båda böckerna
Nämn en bok du inte trodde du skulle gilla men gillade?
Fotografens flickor
En bok du trodde du skulle gilla men inte gillade?
Mayas liv, eller något sånt. En av Joyce Carol Oates iaf, helt enkelt värdelös.
Bästa skuldfria nöjesläsningen?
Diana Gabaldons böcker, mmm
Historia/Samhällskunskaps uppsatsen snart klar och dessutom ingen engelska, tänkte smita hem med tidiga bussen men det gick ju inte. Det kom helt enkelt ingen buss. Rackarns. Så nu sitter jag här och tänkte tvinga mig själv till att göra hörövningen på engelska, ett utdrag ur en av Obamas böcker, 10 minuter på youtube och 23 frågor i word. Score. 


Sitter i kafeterian och kikar ut på snön som är så där gnistrande vit och luften som är så där kylig och frisk. Just sånt här väder älskar jag, très beau, som Inger skulle ha sagt. 

Om en kvart ska jag sjunga men jag brukar aldrig få komma in förrän tjugo över, vilket är lite tråkigt när man bara har en halvtimmes lektion. Tjugofem minuter för min del då. Hemskt tråkigt, men vad gör man. Klaga vågar man ju inte, Karin är lite läskig nämligen, jag tror hon ser rakt igenom mig ibland. 


God morgon folks, idag får jag åka med mamma till skolan vilket betyder att jag låg kvar nästan en timme längre i sängen. Det var fint det. Natten gick bra och jag vet att jag drömde väldigt konstigt men jag minns tyvärr inte riktigt vad. Kanske kommer på det sen. 

Nu ska jag ta och borsta tänderna 

Ciao folks

Inget happy ending precis, men den var bra i alla fall. Nu ser jag framemot Braveheart, den går inte av för hackor den heller. 

Aja, läggdags. 

Ciao folks

Sitter här med en kopp té (!!!!) och ska sätta igång Den Siste Mohikanen. Det låter som ett bra slut på en utomordentligt bra måndag. Ja det tycker jag. Sen är det bara att hoppas på att téet inte attackerar mig som förut. Bah. 


Hallo folks, haft en fin dag? Det har jag, skapligt i alla fall. Det var ju trots allt franska andra timmen, och magen gjorde allt den kunde för att göra det lite besvärligare än det redan var. Det var fint. Men hur som helst så tycker jag eftermiddan blev alla tiders. Började med lunch sen hämtade jag mitt ID-kort efter det var det mentorstid och sen gjorde jag faktiskt lite franska. Jag gick aldrig på lektion men jag satt i kafeterian och gjorde lite. Men sen började det allra roligaste nämligen Falu-Kurir mötet. Fick bl.a. reda på att jag tjänat ihop strax över 1100 i oktober och det var ju inte fy skam! Nu har jag dessutom tre fin fina grejjor på gång i november, plus diskot så november lär väl inte bli mycket sämre kan jag tro! Woho, så här ska det va. 

På hemvägen höll jag dock på att missa bussen, det var på fesns mösökant vill jag lova. Men det gick bra. Nu är jag hemma och tänkte fira mitt första lönebesked med att läsa lite, ta mig en dusch och se på Den Siste Mohikanen. Låter fint tycker jag. 

Ciao folks

God morgon folks, en ny vecka med nya upptåg. Visst är det väl trevligt. Idag ska jag på möte med falukuriren, hämta ut ID-kortet och försöka hinna till L-foto en vända. Men vi får se vad tiden räcker till. Hur som helst så ska jag försöka bli klar med historia/samhällskunskapsarbetet den här veckan, är skapligt less på skiten nu. Men men, jag valde ämnet själv så då är det väl bara att bita ihop. 

Även denna morgon är jag lite fundersam över om jag får skjuts eller inte men jag tänkte att idag litar jag på Emil, till viss del i alla fall. Har jag inte hört något vid 5 i går det fort till bussen. Och idag har jag i alla fall en annan jacka så nu ska det inte bli allt för varmt.

Nu ska jag borsta tänderna. 

Ciao folks
God morgon folks, vaknade strax efter åtta och fick mig massage. Gick upp och lagade amerikanska pannkakor till frukost och åkte sen iväg till Johans mormor och morfar för att fira fars dag. Om tre timmar är det dags igen men då ska vi till min farmor och farfar. 

Annars har jag haft en mysig helg och har faktiskt kört genom både Borlänge och Falun. Det ni, det var grejjer de. Har fixat lite med julklapp till pappa och maria också så vi får väl hoppas det blir bra. 

Well well, ha det gött. 

Ciao
God kväll folks, om ungefär en timme följer jag och Johan med pappa till Borlänge i lastbilen. Det är coolt. Sen ska jag köra hem, det är ännu coolare. Håll en tumme för mig är ni snälla. Annars får ni väl ha en trevlig fredagskväll! I morgon hoppas jag på massa skoj. 

Ciao
Det är fredag folks, visst är det väl underbart. Inte ens termometern är elak idag, den visar kring -1 grad bara. Det är gött. Fast å andra sidan har jag inte tagit in den tunnare vinterjackan än så det blir väl hemskt varmt att gå till bussen i min monsterjacka. Ja så ligger det till. 

Efter skolan åker jag till Järna och sen är det snart måndag igen. Tiden går fort när man har roligt. 

Nu så, ha det gött folks. 

Ciao
Jag har suttit vid datorn i tre timmar nu vilket är orimligt länge, inte har jag ätit än heller. Därför är jag ganska hungrig också. Så jag tänkte ta och äta, det är bra. Något mindre bra är att det snart är slut på veden inne. Någon som vill hämta? 
Jag tänkte eftersom det är mindre än en månad till årets julkalender kör igång så ska jag demonstrera de 17 som varit sedan 93. Alla de jag har varit med om alltså, glömda och icke glömda. Shoot. Fast vi tar det från 2009 och bakåt, spar det bästa till sist.Superhjältejul, 2009: Jag undrar om jag ens såg ett helt avsnitt, fruktansvärt dåligt var det. Urlöjligt ju. Skägget i brevlådan, 2008: Den här har jag inget minne av alls, så jag var väl inte så intresserad då.En riktig jul, 2007: Den här däremot tycker jag var riktigt mysig, älskade tomtenissan. LasseMajas detektivbyrå, 2006: Såg något enstaka avsnitt och den var väl okej i alla fallEn decemberdröm, 2005: Den här tyckte jag var fruktansvärd, trots att Robert Gustafsson var med. Nej usch.Allrams höjdarpaket, 2004: Om den 2005 var kass så var den här ännu värre. Hualigen. Håkan Bråkan, 2003: Minns inte så mycket men jag har för mig att jag inte riktigt tyckte om den. Dieselråttor & Sjömansmöss, 2002: Kan man ens låta bli att älska den här? Detta är helt klart en av de bästa jag har sett.Kaspar i Nudådalen, 2001: Även denna tyckte jag grymt mycket om, har till och med dataspelet till den. *Stolt*Ronny & Julia, 2000: Den här minns jag ingenting av. Julens hjältar, 1999: Men den här, oj oj oj. Även denna en stor favorit. När karusellerna sover, 1998: Den här minns jag ingenting av, absolut ingenting. Aldrig hört namnet förut. Pelle Svanslös, 1997: Men Pelle Svanslös, han var väl bra go han, bulldoggen tyckte jag dock inte om. Mysteriet på Greveholm, 1996: En klassiker, grymt bra helt enkelt.Jul i Kapernaum, 1995: Jag var två år, så man kan inte begära allt för mycket, men jag kommer faktiskt ihåg litegrann av att de går bakom något precis innan ett avsnitt är slut. Och så minns jag att jag tyckte den var lite otäck. Håll huvet kallt, 1994: Nu är det stopp för mitt minne. Tomtemaskinen, 1993: När den här sändes var jag fyra månader och borde rimligtvis inte komma ihåg något så den måste ha sänts någon mer gång i något annat sammanhang för jag har helt klart ett minne av den otecknade Findus.

Nu var det slutt. Hoppas att årets blir bra, men det verkar den faktiskt. Aja, nu blire mat. 

Ciao folks
Börjar dagen med träningsvärk från gårdagens fläskboll. Högra skulderbladet fick helt klart jobba känner jag idag. Ja hualigen. Nu tänker jag snart bege mig mot bussen vilket kan bli spännande eftersom det ramlat ner en hel del snö sen jag cyklade sist. Hur som helst så tänkte jag ge cykeln en chans idag också, i kombination med att det är snö och att dynamon glappar kan det bli en spännande resa. Så vi får väl se om jag dyker upp i skolan eller hur det går. Jag lär väl börja bege mig nu i alla fall, om jag överhuvudtaget ska ha en chans. 

Wish me luck. 

- Jag vaknade med världens bästa pojke bredvid mig och fick skjuts till skolan
- Historian var inte allt för givande men vi skrattade i alla fall gott åt Jonna som försov sig
- Franskan var tråkig som vanligt och inte allt för givande
- Lunchen var god, makaroner och köttfärssås var det 
- Idrotten var hemskt rolig och väldigt jobbig, tomatansikte var man stolt över att gå ut med efteråt.
- Jag gjorde min författarpresentation på svenskan. För min del gick det bra men alla andra tyckte nog att det var långtråkigt, synd tycker jag. 

Nu tänker jag sätta på mig mjukisbyxorna, slå mig ner i soffan med "som ett eko" och äta lite mat. Sen tänker jag nog dricka varm oboy också. Det här skulle mina paket på julafton innehålla om jag fick bestämma.

1. Bärbar hårddisk, prioett just nu. Stor ska den va och får jag ingen så köper jag en själv, därmed basta.
2. Pippi tröjan, jag skulle nog seriöst gråta om jag äntligen fick den. Så länge som jag suktat. 
3. En dataväska, den från filofax på bilden vore ju inte helt fel men tyvärr är den alldeles för dyr. Snygg dock.
4. Lite filmer naturligtvis! * Sense and sensibility *Goyas Ghosts * Elizabeth * Black Death. Jajaja, kom till mig mig mig.
5. Och så några böcker, gubbevars. * Kriget är slut - Morgan Alling * När barnet lagt sig - Michael Nyqvist * Döda vita män -  Johan Hakelius
God morgon folks, inatt hade jag ångest över mitt historia arbete. Jag hade matteläraren som historielärare så det var väl inte så konstigt kanske. Men jag tror det gick bra till slut. 

Förövrigt är jag pigg och glad eftersom termometern endast visar -4 grader idag. Det tackar och bockar vi för. Annars är det tandläkaren som gäller idag, och införskaffande av ny mössa. Det är absolut prioett idag. Annars klarar jag inte vintern. 

Hur som helst så har jag upptäckt att klockan egentligen inte behöver ringa förrän 10 i 6 vilket är ganska skönt, men då blir det lite hetsigt istället. Men men, vad gör man inte för lite extra sömn. 

Nu ska jag hetsa vidare. 

Ciaoo
Har precis lockat håret och gjort samma misstag som så många gånger förut, borstat ut det efteråt. Tänk att jag lär mig aldrig. Bah. 

Nu tänker jag göra i ordning ett fotbad, en varm kopp oboy och läsa lite. Lagom avslutning på denna måndag. 

Ciao
Hemma efter en lagom ansträngande måndag, började med att se klart "The colour purple" och naturligtvis fällde jag en tår, det är oundvikligt vid sånna där slut. Sen var det franska och då skrattade jag så magen fick kramp, Johanna hade nämligen sönder både en stol och den lilla vita tavlan. Det var lyckat. Sen gick vi till matsalen och frös ett tag, gick tillbaka till kafeterian och spelade lite kort. Sen hade rektorn tal och så blev det mentorstid och en till sväng med franska. lite lagom så där.

Natten tillbringade jag på ett varuhus i Indien, det var spännande. Jag skulle gå på toaletten men då fick jag lov att välja om jag skulle kissa eller bajsa, det var olika nämligen. Så då skulle jag bajsa och blev visad till den toalett där det skedde. När jag så kom dit så var det bara svängdörrar mellan det stora rummet med tvättfat och in till båsen med toaletter, inget lås eller något. Så jag gick in på en toalett och då visade det sig att man fick lov att stå upp när man skulle göra sina behov! Och ni kan ju tänka er hur spännande det blev. Toaletten var även utfällbar så man vek ut den en bit från väggen sen skulle man ställa sig gränsle över den och både kissa och bajsa. Den där svängdörren jag nämnde den slutade strax ovanför toaletten så att folket ute i stora rummet kunde se kisset och bajset komma farande om de kände för det. Och när jag stod där och kissade kom det en kvinna och sa att nu hade jag kissat för mycket och fick lov att spola lite innan jag kunde fortsätta, eftersom den toaletten jag var på endast var avsedd för bajs. Så jag fick knipa till och spola en vända innan jag kunde fortsätta. Och som tur var så vaknade jag innan det fortsatte, för nog kunde väl det ha blivit spännande. Att stå och bajsa är väl inget jag har provat på förut, vet inte hur ni har men jag föredrar nog att sitta. 

Visst är det väl fantastiskt vad hjärnan kan hitta på, helt amazing. Men så kan jag ju säga att jag var hemskt kissnödig när jag vaknade, får väl vara tacksam att jag inte gjorde på mig i sömnen. Det hade varit fint det. 

Nu ska jag ägna mig åt lite handarbete. 
Ciao folks
Jag passerade och blev godkänd även idag, här hittar ni artikeln om discot jag var på i torsdags. Dock var mina bilder så dåliga så Andreas fick rycka in. Haha, aja. Jag ser framemot ett evenemang jag får gå på i dagsljus, annars tror väl Sven snart att jag inte kan ta kort. Jo, sen var jag felstavad också.. Det sved. 

Måndag, engelska och franska innan lunch. Sen tror jag det blir mentorstid och möjligtvis synth hela eftermiddagen. Det skadar inte. Annars är det hemskt kallt ute, -13 grader tror jag. Usch. Jag måste införskaffa i en mössa. 

Nu så, tandborsten. 

Ciao


Jag drabbades precis av den där känslan jag hade när jag nyduschad och insmord med min favorit lotion begav mig till fotöljen i myskläder och blött hår för att se på Anna Travis. Det var i juni och visst njöt jag av de där kvällarna. Hur skönt som helst.
Har haft en mycket bra helg i Järna och taggar nu inför en ny vecka. Visst är det väl underbart med nya veckor, särskilt när det bara blir närmare och närmare till lovet. 

Igår mina vänner var både en bra och plågsam dag, bra eftersom vi äntligen tog oss till Borlänge och såg Sound of music, sketa bra var den! Men hemskt plågsam av den anledningen att träningsvärken slog till på fullaste allvar, jag kunde banne mig knappt lyfta armarna. Jag har väl aldrig varit med om nå dylikt, hemskt ont gjorde det. På riktigt. 

Idag har jag övningskört med pappa för första gången, hemskt bra gick det. Och vilken bil, wow wow wow, man behövde ju knappt anstränga sig för att köra. Lite skillnad mot den där Saaben som kör iväg med mig när vi ska ut. Hrm. 

Nu ikväll såg jag och Johan på Toy Story, en timme och tio minuter, ibland är det ju faktiskt tacksamt med barnfilmer. Och nu är jag hemma, home alone. Sängdags snart, men först lite dusch med silverschampo i högsta hugg. 

Ciao folk


Vet ni, klockan är halv elva och jag är fortfarande uppe. Det kan inte innebära så mycket mer än att jag är ledig i morgon, och det är jag ju! Underbart. Inte nog med det, tandläkaren blev inställd också. Tjoho, klackarna i taket! Sover fram till strax före nio, åker till mormor och morfar sen tar jag bussen till Järna. På lördan åker vi till Borlänge på musikal och söndan hoppas jag blir en kanon söndag, för en gångs skull. 

Nu ska jag sova och hoppas på att träningsvärken inte överrumplar mig i morgonbitti, bara anfaller så där som den gör ibland. Isåfall skriker jag högt. 

Ja, sen har jag varit på disco också, det ni folks. De va grejjer de. 

God nattt-t-t-t
Sitter på den tredje historia lektionen för dagen och jävlas med alla som ska in på fronter genom att lyssna på spotify. Livet är hårt ibland, men jag kan verkligen inte göra historia utan musik. Hoppas det går bra ändå. Jag är trött som ett as och träningsvärken är ju bra go nu. Jag och Johan var, hör och häpna, till gymmet igår och jag kunde banne mig knappt hålla i cykelstyret på vägen hem, kabbslut var mitt förnamn. Ingen vila blir det dock än, ska till mormor och morfar en vända sen bär det av till Vansbro igen för lite halloween disco på badhuset. Mhä. 

I morgon blir det tandläkaren i Vansbro halv 12, vilken jävla tid sen, men men rutinundersökningar brukar inte ta allt för lång tid. Sen tar jag flykten till Järna och spenderar min helg där. Det blir la bra. 

Nu ska jag återgå till uppsatsen innan Patrik kommer på mig. 

Ciao
1. Favoritbok i barndomen?
Barnens bibel, ja det är faktiskt sant. 
2. Vad läser du just nu?
Som ett eko - Diana Gabaldon, The Chocie - Susan Lewis, Pride and prejudice - Jane Austen
3. Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?
Ingen
4. Dålig bokvana?
Det vet jag inte
5. Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket?

Hemlånat och hemlånat, har två böcker lånade till skolan. Men jag vet inte vad de heter. 
6. Har du en läsplatta?
Nej, aldrig, riktiga böcker ska det vara.
7. Föredrar du att läsa en bok åt gången eller flera på en gång (slalomläsning)?
Det ska vara en åt gången, men av olika anledningar har det blivit tre just nu.
8. Har dina läsvanor ändrats sedan du började blogga?
Nej
9. Sämsta boken du läst i år?
Det måste vara den där "däckaren" från Finland, jag har till och med förträngt vad den heter. Skit kass. 
10. Bästa boken du läst i år?
Allt av Diana Gabaldon, så är det. 
11. Hur ofta läser du utanför din egen bekvämlighetszon?
Bekvämlighetszon, en sån har jag inte. Jag läser väl det jag känner för helt enkelt.
12. Vilken är din läsebekvämlighetszon?
Vet ej
13. Kan du läsa på bussen?
Nej tänk att det går då rakt inte
14. Vilken är din favoritplats att läsa på?
I soffan eller sängen
15. Vad anser du om att låna ut böcker? Regler?
Låna ut böcker har jag hemskt svårt för, men det händer, om jag vet att den som lånar är rädd om dem. 
16. Viker du hundöron i dina böcker?
Nej, vilken synd!
17. Skriver du någonsin i bokens marginaler?
Oh nej
18. I studierelaterade då?
Mja, nej.
19. Vilket är ditt favoritspråk att läsa böcker på?
Svenska
20. Vad får dig att älska en bok?
En bok jag älskar är en bok som jag verkligen blir insatt i, en sån där man aldrig kan sluta läsa och som har personer man själv kan relatera till. En bok man kan fly till när verkligheten är kass. 
21. Vad inspirerar dig att rekommendera en bok?
Jag rekommenderar den om jag tycker den var bra, annars orekommenderar jag den starkt.
22. Favoritgenre?
Historiska romaner och fantasy
23. Genre du sällan läser (men önskar att du gjorde oftare)?
Det jag inte läser vill jag helt enkelt inte läsa
24. Favoritbiografi?
Har nog aldrig läst en självbiografi..
25. Har du någonsin läst en självhjälpsbok?
Jao
Jag läste precis att mjölk innehåller ett av världens farligaste ämnen, det vägrar jag tro på. Mitt beroende av mjölk är alldeles för starkt. 

Hur det gick med listan jag skrev om sist behöver vi väl inte gå in på allt för ingående. Jag läste dock lite engelska, vilket är nice. För närvarande gör jag inte så mycket mer än att lyssna på John Mayer och låter värmen från kaminen göra min knäväck svettiga. Det är mysigt. 

I was born in the arms of imaginary friends..

Nej, jag tänkte gå upp en sväng. Ciao
Ååh, minns ni tiden då man hade en blinkis eller särskild figur som nästan representerade varenda ord man skrev på msn. Moa, min kära syster är inne i den perioden nu och det går ju faktiskt knappt att läsa vad det står. Herre gud, det är som ett disco när det blinkar och har sig överallt. Jag har en hel massa som jag borde göra, inte sånna där livsnödvändiga saker men saker som gör att jag får lite dåligt samvete för att jag inte gör dem i alla fall. Ungefär så här ser min lista ut för nuvarande:

* Svara på ett brev som jag borde svarat på för över en månad sen.
* Börja träna, det hänger och slänger lite väl mycket nu tycker jag.
* Lära mig dricka te, det ser ju så mysigt ut på bild.
* Tänka över hur jag ska lägga upp frågorna för artikeln på torsdag så det inte blir som sist när frågorna i princip uteblev.
* Byta sängkläder, det är ju inget plågsamt direkt, men det ska göras. Borde nog städa lite överlag. Typ, garderoben.
* Göra Chopin sällskap där borta vid pianot, hans basgångar är inte att leka med.

Ja, ungefär så där. Några av de där borde jag kunna beta av redan idag, men vi får väl se hur det går. Jag ska väl göra ett försök i alla fall. 
Sitter på historia och får väl egentligen inte så mycket gjort men så kan det vara ibland. Kikar över källor och så där, det är ju skoj. Har insett att jag antagligen behöver läsa igenom en hel bok om jag ska få med det jag vill, och det är ju ännu skojigare. 

Förutom det så är det ju bara 25 minuter kvar på lektionen och sen blir det engelska, ska fortsätta se på "the colour purple" vilket är en mycket bra avslutning på en tisdag om jag får säga det själv. I morgon är det onsdag och inläsningsdag, alltså, ingen gympa!! Fan sö gött. 


Jag lever mig tillbaka till tiden i sjuan/åttan när stuprörsjeansen var mina ständiga följeslagare, jag har gjort det igen. Take me back to -08.