Sitter och äter mandarin på mandarin på mandarin, inte för att de var särskilt goda men jag är så beroende av mandariner så jag kan inte sluta när jag börjat. Det är helt enkelt något beroendeframkallande i dem. 

Nu har jag och modern beställt mat från värdshuset så snart blir det pizza och lite tårar till PS. I love you. 

Ha en fortsatt trevlig kväll folks
Jag bävar inför det värsta, men just nu så ser det ut som jag kommer få tillbringa början av sportlovet med sjukdom. Hrm.

Men en trevlig helg har jag haft, och än är den ju inte slut faktiskt. Så jag tänker fortsätta att tillbringa den med min pojkvän, oavsett om han vill umgås med mig eller inte nu när jag är lite snorig, sen tänker jag se på en film ikväll och dricka varm oboy. 

The end

Nu kom katten och vill gosa med mig, miiisssen då
Sitter på svenskalektion och lyssnar på massa "texten och bilden talar" presentationer. Mycket bra avslutning på denna fredag och inför... sportlovet!! Ooh, freedom. Sen tre veckors praktik. Åh jag svävar på moln. 
Min favorithögtid måste vara julen. Jag älskar att hela släkten är samlad och all mat och alla paket! Jag blir minst lika glad av att se hur lyckliga alla andra blir av sina paket som jag blir att få mina egna. Fullkomligen älskar det. Och tomen förstås, vem älskar inte tomten? Japp, julen är bäst. 


Tänk att skidåkning är en sån där grej som ger mig ångest. "Och så fick Sverige brons och guld idag också", jag kunde inte bry mig mindre. Det liksom kramar åt hjärtat och jag känner hur lite jag bryr mig och blir så irriterad på att folk helt enkelt inte fattar det. Gah. Den dagen jag sitter och ser på skidåkning med entusiasm, frivilligt, så snälla. Skjut mig. 

Nu ska jag sova. 

God natt världenMen pulka är ganska skoj. Eller madrass då.
Mitt favoritprogram måste vara One Tree Hill, jag fullkomligen älskar det. Vet inte riktigt varför men jag tror det är för att det är så otroliga saker som händer så det skulle nästan aldrig kunna hända i verkligheten, sen älskar jag rollfigurerna också. Jag har alltid varit ett fan av serier också, det kvittar om det är teve eller böcker, jag vill aldrig att det ska ta slut! Det är som att man får nya vänner som aldrig klagar eller ser snett på en, det är bara jag som kan klaga på dem. Perfekt.
Håller på att skicka iväg massa grejs till Falu Kuriren så jag får lite lön för Februari. Inte helt fel. Sen tänker jag bara typ halvdö för nu har jag ingenting mer att göra, så man skulle kunna säga att jag har sportlov. Freeeedoooom. Nej då, tre lektioner i morgon också. Men det blir mest att lyssna så jag tror jag överlever. 

Lite senare tänker jag slå på en film och sen blir det tidig sänggång. Jag är sjukligt trött just i detta nu. 


Det finns nog ingen låt som jag grinar till jämt, Men Heaven med Bryan Adams har jag grinat till så jag får väl säga den då. 

http://www.youtube.com/watch?v=Z7b37l_B4vI&feature=related
Under mitt besök i Vansbro hann jag även med att våldgästa Jonna i typ 5 minuter och springa in på, den i alla fall relativt nya, second hand butiken. Och ut därifrån kan man ju inte komma tomhänt, särskilt inte när alla böcker kostade 10kr st och dessa två godingar stod i bokhyllan. Åter till Cold Mountain måste jag ju läsa nu när jag sett filmen och nu är det ju även dags att läsa en klassiker på svenskan så jag tänkte dissa Villhelm Moberg och ta August Strindberg istället, och vad passar då inte bättre än Röda rummet. I morgon börjar årets bokrea också! Så jag tänkte ta mig en titt på någon bok av Haruki Murakami, eller Harukami som jag föredrar att kalla honom. Jag har hört ryktesväga att han ska vara en jävel att skriva, så det lär ju utforskas så klart. Och snälla, ignorera vänsterhanden.
Det är olika från dag till dag. Vissa dagar bryr jag mig inte, andra dagar är jag nöjd och ännu fler andra dagar hackar jag på allt jag ser. Allt från en finne till att min profil är ful. Men men, så är det.
Precis hemkommen från Vansbro efter en intervju med Matilda Jansson. Hur trevligt som helst och nu ska jag med glädje börja skriva på artikeln! 
Sovmorgon till kvart i åtta, lite frukost och läsning i över en timme. Klädde på mig och for till mormor och morfar, bokade tid för intervju, åt en andra frukost och for till skolan. Så nu sitter jag här och ska skriva lite frågor. Den här dagen är helt klart på min sida. Hoppas ni känner detsamma. 

Två timmar senare

Nu tänker jag ta mig en dusch, sätta på en tekopp och läsa "14 år till salu". Har ni hört på fan va.

Vet ni vet ni vet ni! Nu har jag äntligen praktikplats! Fatta glädjen och lättnaden, jag kunde ha hoppat över skrivbordet och kramat henne men sånt gör man ju bara inte. Efter tretton nej trodde jag faktiskt inte att det skulle gå att få en praktikplats, men skam den som ger sig. Lycka säger jag bara, lycka! Att jag sen halkade och slog mobilen i tre delar på vägen till skolan igen, det är smällar man får ta. Mobilen gick ju att laga och det värsta som väntar mig är ett rejält blåmärke tills i morgon.

Nu tänkte jag ta tag i samhällskunskapen och försöka skriva ett kapitel, för om jag gör det tänker jag belöna mig själv med en tekopp och "14 år till salu", som för övrigt kanske är världens viktigaste bok, och dessutom sovmorgon i morgonbitti. Sådant slår högt i min värld. Så nu lär jag sätta igång. 
Nu är det måndag, första dagen på veckan som kommer att bli så underbar. (Eftersom alla andra går in med inställningen att det kommer bli skit jobbigt så lär ju någon försöka hålla stämningen uppe, hur länge det nu funkar.) Jag menar, redovisningar, prov och andra saker som lägger sig på hög är väl inget att känna ångest inför. På fredag kan vi ju sitta och se på Let's dance med gott samvete och känna att jaa, nu har jag förtjänat lov och tre veckors praktik. Jaaa, det har jag. 

Personligen ska jag traggla mig igenom en uppsats som fortfarande har två kapitel kvar att skrivas och som ska lämnas in på fredag, två muntliga redovisningar och ett prov. Men, som jag nämnde igår. Punkt fyra you know, ta dagen som den kommer. Det funkar bra. 

Idag ska jag på fika med fransmän, träffa kvinnan som förhoppningsvis ska ge mig en praktikplats och på möte med Falu Kuriren. Sen ska jag försöka hinna med lite uppsatsskrivning också. Inga problem.

Ha en bra dag folks
Fri tolkning

Hej världen
Har haft två fantastiska dagar med världens-bästa-yngsta-lillasyster som råkar ha ungefär samma livsfilosofi som mig själv. Stackars människa. Alltså har vi kommit ganska bra överrens eftersom vår gemensamma levnadsstil inkluderar dessa delar:

1.) Att låta andra göra saker som man själv inte vill är ju bara händigt, tyvärr så har jag blivit lite vek med åren och dessutom utveklat en slags ansvarskänsla så det blev ju jag som råkade ut för att göra saker.
2.) Det här med att äta varm mat är överskattat, det har jag alltid tyckt. Så även min syster, när vi åt lunch igår och maten inte var så där jätte varm så sa hon "Äsch, den blir ju kall sen i alla fall". That's my kind of girl. Jo då, våra middagar på tu man hand blev ganska utdragna.
3.) När man blir uppspelt av en bra idé så ska det ske direkt och fort som fan ska det gå. Det är ju här tålamodet kommer in. Sen kommer första punkten in också, det här med att göra saker som man själv inte vill, eller orkar, eller påstår att man inte kan. Det jag vill komma fram till är att: Pyssla tycker vi är roligt båda två så vi (läs: jag) gjorde om ett par av Moas jeans till ett par shorts med virkad kant, 8 påsydda knappar och handsydda sömmar. Att det sen var jag som slet och hon som suckade för att det tog lång tid, ja sånt är ju bara mysigt. Och oerhört slitsamt åt ryggen.
4.) Sen är det ju skönt att ta det lugnt också, att inte behöva stressa och ta dagen som den kommer. Inga stora planeringar så att säga.

Med det här vill jag säga att ja, vi är väldigt lika, men även alldeles olika. Och tur är väl det. 

Det här är en svår en. Jag älskar film, nästan alla filmer faktiskt. Förutom de dåliga. Men Stolthet och fördom ligger högt upp i listan, precis som Föräldrafällan, Gladiator, Patrioten, Lejonkungen, Etthundra en dalmatiner, Bridget Jones dagbok, The ugly truth, Braveheart, Titanic, Pearl Harbour, Sex and the city 1 & 2, Millenium trilogin, The last song, ja jag kan fortsätta ett tag. Men jag tror ni fattat grejjen i alla fall. Helst ska det vara långa filmer som handlar om tiden back then. Hellre historia framför nutid och framtid om vi säger så.
En lördagskväll hos fadern. Party party. Nu ska jag ta mig en dusch och se på Hannah Montana the movie.

Har haft en bra fredag med sovmorgon, musik, samhällskunskap och svenska. Har precis ätit tacos och nu ska jag gå upp läsa ur "100 åringen som gick ut genom fönstret och försvann". 

I morgon tar jag mitt pick och pack och åker till Järna och min lilla syster som inte ville vara ensam. Det blir nog lite semelbak och kanske lite tv-spel också. 

Nu ska jag läsa, god natt folks

Ett stort grattis till världens bästa Elin som fyller 18 år idag också!


Idag har jag ätit:

Smörgås, Ägg, Oboy, Pasta med ost & skinksås och grönsaker. Om ungefär en timme blir det Tacos. Fina grejjer. 


Jag missade visst det här igår. Tar två idag då. 

Om jag skulle byta liv med någon för en dag så tror jag det skulle vara med Barack Obama. Jag menar, hur coolt skulle det inte vara att få vara USAs president för en dag. Då skulle jag leva livet och ändra på allt som jag tycker är fel. Så finge den riktige städa upp efter mig dagen efter. Niiiice.

Det blev en lite halvdramatisk kväll i går. Jag kom hem från gymmet och kände hur det lukta fan i hela huset, förstod inte vart det kom ifrån och satte mig i det rum där det luktade minst. Sen kom mamma hem och jag frågade vad hon gjort eftersom det luktade så illa, hon frågade mig samma sak. Sen fick vi syn på kaminen där det var överfullt med aska och så blev det massa telefonsamtal hit och dit. Efter ett tag sprang mamma upp på sitt rum och upptäckte då att längs hela muren på hennes sida var det en lång spricka och muren var skit varm. Närmare bestämt 42 grader fick vi reda på sen. Så det bar upp på vinden och så ringdes det till brandkåren som sen kom och kollade läget. Ca 90 grader på vinden hade vi. Lite för varmt kan jag tycka. En mindre sotbrand konstaterade de att vi haft men att det var lugnt nu. Usch säger jag bara, tänk om vi kommit hem och hela huset stått i lågor. Gah.

Jag vet inte riktigt vad det tagit åt er, 21 st idag, 50 klick. Det är nästan så jag blir rädd. 

Vi har haft sotbrand också, mysigt. Typ. Eller inte. 

Nu ska jag sova.
Haha hrm. Ja, om ni någonsin trott att jag är en ordningsam typ så lär ni ångra er nu. Håll i hatten.I min trogna följeslagare här ovan hittar ni just idag:

* En kalender
* Ett pennfodral
* Ett anteckningsblock
* En träningstidning (den brukar inte ligga där vanligtvis, tro mig)
* En bilaga till Dagens Industri om Sveriges 100 mäktigaste inom design och arkitektur, i ett obevakat ögonblick råkade jag tala om för min morfar att jag tycker det är spännande med arkitektur. Därav tidningen.

Det där var ju relativt normala grejjor, nu börjar det roliga

* En broschyr om teatern Övergivna som vi såg med skolan i Oktober
* En tom flaska som förut innehöll handkräm
* Plastförpackningen till mina hörlurar med extra sånna där svarta ploppar att sätta på det som ska in i örat
* En lila fickspegel
* En penna
* En till penna i ca 7 delar
* En annan del till hörlurarna med andra sånna där att stoppa in i örat
* Två alvedon
* Tandtråd
* 4 gem
* En gummisnodd
* En ersättningslapp för busskort
* OCH en gammal halstablett

Det var nog allt tror jag. Ersättningslappen och halstabletten har jag slängt nu, resten kan ju vara bra att ha... 


Jag drömde om indianer inatt, jag var också en indian, en manlig sådan. Vi sprang fort som fan och sen red vi jätte fort. Nästan lika fort som minutvalsen. Allting utspelade sig vid dagis och eljuspåret. Det var lite tragiskt dock. Men men, jag gifte mig med en snygg flicka till slut i alla fall. Gah. Jaha, kära vänner. Nu har jag hållit mig från datorn i flera timmar. Enbart i syftet att faktiskt inte sitta här. Så nu förtjänar jag helt klart ett avsnitt, eller två, av One Tree Hill. Trots att jag såg på två st i morse. Ops. 

Sen tycker jag ni ska lyssna på den här låten också, se på videon behöver ni inte. Den är inte så fager, men låten. Absolut. Mycket bättre än originalet. Sen är det ju Bethany Joy Galeotti som sjunger också. One Tree Hill, you know.. Det är nästan "Walking in Memphis" varning på den här låten. Ni som läst bloggen ett tag och som känner mig vet att jag hade en period när Walking in Memphis nästan var den enda låten jag lyssnade på. Den här riskerar att hamna i samna sits. Jag är så svag för trummorna. Oj, det finns mycket jag ångrar. Fast egentligen ska man ju inte göra det men, hrm. Jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Äsch, vi tar något litet. Jag ångrar att jag inte gick upp tidigare idag, för om jag hade gjort det så hade jag sluppit den otäcka drömmen jag fick uppleva istället. Hualigen.


Har tillbringat dagen i Kläppen med Maja, Matilda och Malin (gud ska veta att dessa har fått sina namn hopblandade många gånger genom åren)och nu umgås jag med karlarna på Spotify. Lite senare ikväll blir det Alla hjärtans dagtårta med mamma, mormor och morfar så jag tänkte passa på att se på One Tree Hill nu. 

Ha en fortsatt bra dag folks


Är vi inte ett fagert par så säg, Jag älskar dig Johan <3


Det här är en charmig bild som togs för nästan precis ett år sen. Den togs den 13 februari för att vara exakt, mer kan man väl inte begära. Tjusigt papper tycker jag också.
Jag älskar One Tree Hill, och jag börjar nog bli kär i min italienska brevvän också. Hon är min tvillingsjäl. Just like me. 

Nu ska jag borsta tänderna och sova. I morgon är det Kläppen som gäller. 


Söndag idag, en bra söndag tycker jag. Så här har den sett ut:

* Blev väckt kring halv 9 av världens bästa pojkvän som pratar och tror att man lyssnar fast man egentligen inte gör det så väldigt noga. 
* Åt frukost och gick ut och grävde snökoja i ungefär en halvtimme. 
* Såg på Solsidan 
* Duschade och åkte till pappa en sväng
* Åt mat och såg på ännu mer Solsidan, fyra avsnitt tror jag? Tur att de bara är 20 min långa, annars hade det ju låtit illa. 
* Det blev kalas med massa gott eftersom Johans pappa fyller år idag
* Sen åkte jag hem med dalatrafik. Det kom två bussar, den ena var proppfull och den andra fick inte upp framdörren så vi fick gå på bak. Det var skoj. 
* Har hämtat in pjäxorna och ner med skidorna så nu är jag redo inför morgondagen i som ska tillbringas i Kläppen
* Nu ska jag svara på mail från min italienske vän och sen ska jag se på One Tree Hill. 

Fin dag
Mitt drömbröllop, tja, det är väl inget jag ägnat så många tankar åt. Men, mitt drömbröllop lär väl vara att få gifta mig med den jag älskar i alla fall. Är inte det lagom?
Fredagsmys i soffan med excel-tävling, förhoppningsvis mat lite senare och så en bra film. Det tror jag stenhårt på. 

Ha en bra helg folks
Det är inte varje dag som man måste skotta sig ut till vägen, det gjorde jag i morse i alla fall. Men sen blev det bråttom så jag fick hoppa sista biten ut, smidigt. Denna underbara snö, så uppskattad. Not.

Här är två lite intressanta grejjer också. Lite chockad blev jag allt av den första. Läs får ni se. 1 & 2

Nu ska jag lyssna på musik och göra programhantering. Så skoj. 


Någonting jag oroar mig för, det är mycket det. Och jag skulle kunna bli väldigt djup, men vi gör det lätt och gör en liten lista, utan större förklaringar. 

* Mina tänder har jag oroat mig för större delen av mitt liv. Så hur skulle jag kunna sluta nu?
* Högskolan, ja vilken skräll
* Samhällskunskapen, hur jag nu ska lyckas få det betyg jag vill ha där det förstår jag inte
* Miljön, japp, sjukt orolig faktiskt. Även om det inte går fram alla gånger
* Djuren, isbjörnarna, gah jag blir så upprörd
* Och just nu oroar jag mig för om jag ska hinna med skjutsen till bussen så det är väl bäst att sluta nu. 

Tjo då


Jag som tänkte göra mig fin när det var detta jag skulle visa idag. Men äsch. Mjukiströja från Cubus, världens skönaste jeans från Warp, sjal från gud vet var och ser ni, min klocka är hel! Minns inte om jag berättat att den gick sönder i söndags, men det gjorde den i alla fall. Men nu är den hel! Hallelujah.
Jag mottog precis mitt sjunde nej, eller åttonde om man räknar båda från svt. Gud så tråkigt. Jag tror det blir semester i tre veckor för min del. 

Tandställning har jag fått också. Som fan. Kan inte tugga, kan inte ens spotta riktigt. Gaaaaah. Världen är orättvis. Men ett par böcker fick jag med mig hem i alla fall. Boktjuven och Djävulsbibeln. Och ett nytt te, så det dricker jag nu. Mango smakar det. Fina grejjer. Nu ska jag se på One Tree Hill, och fan om det inte funkar.
Jag tycker kärlek är vackert. Tycker inte ni det? En sak jag känner kärlek till är film och tv producenter. Jag älskar dem, de gör mitt liv så mycket bättre. 

Nu ska jag sova och prova gå upp när klockan ringer i morgon bitti. Gah
Den här dagen har varit hård. Började med att försova mig fram till kvart i sju och hade sen lektion med mannen som bara gjorde dagen ännu värre. Gudars, det räcker verkligen med anblicken av någon för att man ska känna hur energin försvinner. Bah. Sen hade vi franska, och det är ju som det är. Lunch, mental träning, och nu har jag bytt hälsofrämjande igen. Tredje gången gillt eller hur är det man säger. Och sist men inte minst så hade vi ingen svenska lärare, score. 3 lektioner med människan och hon har bara varit på en. Nej, nu vill jag ha tillbaka Annika. Och gymmet, mamma höll på att ha ihjäl mig. Eller rättare sagt min mage. Morgondagen blir smärtsam. 

Nu ska jag duscha och se på ett par avsnitt av One Tree Hill. 

Tjo då
För nästan exakt ett år sen drömde jag att Anders flyttade, sånt är ju bara lite olustigt. Särskilt när karln faktiskt lämnade byggnaden för ungefär ett halvår sen.
Det blev inte ett avsnitt. Det blev fyra. Jag är så dålig på att slita mig från saker, inga medvetna val här inte. Och på tal om medvetna val så ligger jag så mycket efter med hälsofrämjande programmet, men det är ju så tråkigt. Det är bara lektionerna som är roliga. Gah, avskyrt.

Nu ska jag borsta tänderna och läsa lite, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är ett mycket bra sätt att avsluta dagen på måste jag säga.Åh, tänk vår. Jag vill känna doften av vår nu, känna känslan i magen. Så där lycklig som man bara blir när fåglarna börjar kvittra igen och solen värmer i ansiktet. Att kunna öppna fönstret på kvällen och höra forsen tillsammans med fåglarna som säger god natt till varandra. Mmm, härliga tider.A Red, Red Rose
O my luve's like a red, red rose.
That's newly sprung in June;
O my luve's like a melodie
That's sweetly play'd in tune.
As fair art thou, my bonnie lass,
So deep in luve am I;
And I will love thee still, my Dear,
Till a'the seas gang dry
Till a'the seas gang dry, my Dear,
And the rocks melt wi' the sun:
I will luve thee still, my Dear
While the sands o'life shall run
And fare thee weel my only Luve!
And fare thee weel a while!
And I will come again, my Luve,
Tho'it were ten thousand mile!

/Robert Burns

Engelska presentation idag, hur skoj som helst. Nästan lite tråkigt att det är gjort faktiskt. 

Nu tänker jag se på ett avsnitt av One Tree Hill (!!!) som jag fått av världens bästa Sofie sen får vi se vad som händer. 

Tjo då- I do not bray!
Började dagen med en dusch och en dunder frukost. Nu ska jag redigera lite bilder från lördagen och skicka iväg dem sen blir det fix inför skolan och så bär det iväg. Tisdagar tycker jag om väldigt mycket nu mer faktiskt. Och om jag inte vore som jag faktiskt är så skulle jag gå ut och ta mig en promenad i det vackra vädret, men nej, en annan dag.


Jag känner mig nästan lite sugen att börja med Allt av Martina Lowden igen också. Få se om den blivit nå bättre sen sist. 


Ojoj, det här är en svår en. Men, det här med att "hacka tänder i takt" med musiken är väl ingen höjdar vana jag har. Ibland skapar jag även mönster med tänderna, alltså i ordningen som jag biter ihop. Om jag biter ihop med tuggtänderna eller framtänderna eller så där. Väldigt konstigt jag vet, men jag har hållit på så väldigt väldigt väldigt länge så det är fruktansvärt svårt att sluta. Inget jag rekommenderar.
Om jag fick en miljon skulle jag sätta undan typ en fjärdedel till högskolan, halva till pension och sen skulle jag leva livet för resten. Jag skulle betala körkortet, köpa en bil och åka till Skottland, Grekland och USA. Och köpa massssssa kläder. Naturligtvis. Kanske skänka ett par kronor till WWF skulle jag nog göra också. Men som sagt, det får bli en annan gång det.


Jag måste ju göra det där också. 

Typ av killar, ja så här är det. De senaste typ 3-4 gångerna jag varit förtjust i någon så har denna någon:

1. Varit vädur
2. Haft brunt hår
3. Haft blå ögon
4. Haft väldigt lätt för matte och såna där skit ämnen
5. Varit alldeles för aktiv och kan aldrig sitta still på riktigt
6. Inte läst en enda bok i "onödan", inte utan tvång alltså 
7. Lyssnat på antingen ingen musik alls eller väldigt konstig sådan

Rena rama motsatsen till mig alltså, ja, förutom ögonen då. Men nu har jag en som tycker om film nästan lika mycket som jag och det har ingen annan gjort förut. Så nu är jag nöjd. Tihi <3 


Hej, 

Under våren tar vi inte emot fler praktikanter. Vi försöker begränsa det under våren med anledning av att vi håller på att flytta till ett nytt hus samt att vi redan sagt ja till fler praktikanter under våren. 

Vänliga hälsningar 
Elisabeth

Elisabeth Bergkvist
gruppchef

SVT gävledala
791 25 Falun

Nehej! Som om jag inte förstod det första gången. Jises. 

För övrigt har jag haft en alldeles underbar helg och jag kommer sova så gott inatt. Ännu bättre hade det förstås varit om Johan legat bredvid mig, men så är det. Dagen har tillbringats hos pappa med mina kära systrar, bakat brownies, spelat Wii och åkt pulka. Och är man så aktiv på en söndag och heter Theres Johansson, ja då sover man gott i natt. Så det tänker jag göra nu. 

Hej da


Något jag skulle vilja ha just nu är en smärtfri mun. Det gör så förbannat ont i tuggtänderna så jag kan inte tugga en gång. Det blir så att man bearbetar maten som en bebis gör, ni vet, valkar den fram och tillbaka tills den blir mjuk och så kanske man kan svälja. Om inte biten är för stor förstås och fastnar på halva vägen ner. Sånt är ju mysigt. Jag vill alltså att smärtan ska försvinna, då skulle jag bli (ännu) gladare.
Ojoj, now we're talking. Jag vill så mycket, alldeles för mycket är jag rädd. Men detta är några mål/drömmar/önskningar som jag har:

* Att gå ut gymnasiet med betyg som jag är fruktansvärt nöjd med
* Känna att jag valt rätt ämne att läsa på högskolan
* Åka till Skottland, gud den dagen ska jag, nej jag vet inte vad jag ska göra. Men det kommer vara en himmelsk dag.
* Få ett jobb som jag älskar och inte känner ångest över att behöva gå till varje dag. Något som har med böcker att höra, helst.
* Bygga ett hus från grunden så det blir precis som jag vill ha det. Nu ska ju inte jag bygga det, utan det får allt någon annan göra åt mig. 
* Leva ett väldigt lyckligt liv och dö frisk, inte i någon otäck sjukdom.

Bara för att den är så vacker

Du rara ört som ej din like
I färg, i glans, i täckhet har,
Bland all din slägt i Floras rike
Din fägring mäst mit öga drar:
På dina blad Naturen spelar,
I konst, i prakt hon yttrar sig,
Den fina balsam-lukt du delar,
Förnöjer och förtjusar mig.

Med trogen omsorg jag dig skiöter,
En lindrig luft du andas får,
En häftig ihl dig aldrig möter,
För heta, köld du säker står.
Et lifligt väder på dig fläktar,
Som tränger genom blad och knopp
Och när af värma du försmäktar
En kylig flod dig friskar opp.

Men liksom du min hydda pryder
Och dig i all din täckhet ter,
En grym förvandlings lag du lyder
Du vissnar, dör och fins ej mer.
Du hastigt all min möda glömmer
Och ledsnar vid min ömma vård,
Bland ringa stoft din fägring gömmer,
Du är ju otacksam och hård?

Men skall jag på en blomma klandra,
Det veka väsen klaga an,
Dess öde är at sig förandra,
Hon måste vara som hon kan.
Hon är et gräs, hon skal förfalna,
Jag intet agg til henne bär.
Så ser jag ock dit hierta kallna
Det måste vara som det är.Jaha, och vart tog det sunda förnuftet vägen helt plötsligt? Ibland kan man ju bli fundersam. Läs här får ni se.
Det måste vara våren tror jag. När fåglarna börjar kvittra och man kan ta fram tunnare jackor. Det blir ljust på morgonen och inte behöver man frysa när man väntar på bussen heller. Och, man behöver inte ens se mot vinterskorna, jag gillar inte vinterskor. På våren är det inte för varmt och inte för kallt och det finns inga myggor. Perfekt årstid tycker jag.
Till slut är sanden i handen borta, det enda som återstår är en liten sten som ligger kvar. Den ligger där, precis som vilken vanlig sten som helst, så jag vänder på handen och låter den falla

TJ
02-02-11


Jag är en sjungande röst på stora, tomma slätter
Där intet öra hör, där intet eko bor
Jag är ett irrande bloss över sjön i svarta nätter
en nyckfull eld, som slocknar snart i mörkret: hos min mor

Jag är en sjungande röst
Erik Axel Karlfeldt


This minute my heart aches for you; and, if I cannot have a right in yours, I wish it would ache till I colud complain to you no longer.
Thomas Oatway
1678


Allt är bara så smärtsamt idag, jag gillar det inte.
* Det är "that time of the month" vilket gjorde att jag inte somnade förrän kring halv ett inatt
* Mina vader fullkomligen skriker så fort jag reser mig upp
* Hjärtat värker och är ständigt lite oroligt
* Och så blir jag lite så här allmänt less

Jag skulle vilja träffa min mormor nu. Frisk och så där som hon alltid brukar vara. Min älskade mormor
Nej nej nej nej nej nej, tänk om någon kunde säga ja någon gång? Sveriges företag vet helt enkelt inte hur man säger ja. Men så svårt kan det väl inte vara.

Lagom lång dag, kom till skolan kvart över tolv och for därifrån tre timmar senare. Så skulle det vara varje dag. Sen att man fick fika och hade en helt okej engelska lektion skadade väl inte så mycket det heller.

Nu tänker jag ta mig ett äpple och hitta på nå skoj

Tjo så länge
Jag sitter här och nervösar upp mig. Det är idag jag måste ta tag i det här med praktiken nämligen, vilket innebär att jag måste ta tag i telefonen, slå några siffror och vänta tills människan på andra sidan telefonluren börjar prata antingen svenska eller norska med mig. Jag vet inte riktigt vad som är värst. Pratar människan svenska, ja då lär jag också prata svenska. Men pratar hon norska så får jag sätta alla språkliga intryck jag fått under mina 17 år på prov och troligtvis svara fel både en och två gånger. Men då får jag i alla fall prata mål. Det är bra.

Nu ska jag ta några djupa andetag, och jobba med mina nerver. Mental träning, you know. Pah.

Ett stoooooooooooooort grattis till världens bästa Jonna som fyller 18 år idag också! Hipp hipp Hurra Hurra Hurra Hurra! Kram på dig!