Hej alla glada

Jag fortsätter på temat high on life för nu går det bra jävla gööt. Tillbringade fredan på 18-års kalas hos Kamilla och på värdshuset där det var drag, igår städade jag mitt rum, blev bjuden på trerätters av mormor och idag har jag mest hängt efter min pojke. I morgon är det måndag, på tisdag är vi lediga och på onsdag drar klassen till Stockholm för ett par dagars, ja vad ska man kalla det, studiebesök? Det blir nice. Sen är det för övrigt tre veckor kvar till betygen sätts och ja, vadå, 39 dagar kvar till studenten? AAAAAAAH!!!

Som jag sa, high on life
Det här livet vänner, gud vad fantastiskt det är. Jag kan inte ens förstå hur lyckligt lottad jag är, det är helt otroligt. För nästan två timmar sen nu ringde det en människa som säkerligen fortfarande skrattar åt min hysteriska lycka, en människa som helt klart gjort min dag, min vecka, månad, och framförallt sommar till oförglömmlig. Och inte nog med det här, livet är ju bara så bra ändå. I morgon om 6 veckor tar jag studenten, i början av juni kommer ytterligare en fantastisk sak att inträffa, i höst ska jag (förhoppningsvis) börja läsa en kurs som får det att pirra i magen på mig av förväntan, hela mitt år hittils har varit helt underbart och fullproppat med upplevelser och roliga saker och ja, jag vet helt enkelt inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det var som Johan sa när jag pratade med honom efter det fantastiska samtalet: "Men lugna ner dig kulla", och jag tror jag måste ta och göra det, annars är jag rädd att jag snart får en hjärtattack och det vore fruktansvärt tragiskt. 
Jaahapp. Jag lever. Sitter just nu i kafeterian och väntar på att klockan ska bli åka-hem-med-bussen-tid. Ska åka till Järna och fixa jobb inför sommaren, nöö göööt. Kommer kunna gå upp en kvart innan jag börjar, och det är ju bara, nöö göööt. 

Sen sist har jag:
* Medverkat i musikteater (som gick grymt bra)
* Haft kalas för mormor
* Haft en sista konsert med ensemblem (som gick grymt bra)
* Skaffat sommarjobb (99,999999% säker)
* Lämnat in uppsatsen om meningen med livet (har dock inget svar åt er, tyvärr)
* Insett att det är drygt 6 veckor kvar till studenten (oh my god!)
* Kommit underfund med att livet är ganska så jävla göööt just nu
Jag är verkligen stenbitter på tandläkaren, ifall ni glömt bort det. Men nu ska jag gå och roa mig med mina kulturskolan-polers, fantastiska människor om jag får säga det själv.
Pratade med tandläkaren idag, senast jag var dit var i januari och vad fick jag för förklaring på det då? Jo, dom hade glömt bort mig. GLÖMT BORT MIG!! Så gissa nu vem som inte alls hinner få ut tandställningen till studenten... Jag dör besvikelsedöden. Visste väl att jag inte skulle förvänta mig någonting, det gott folk är dagens lärdom, förvänta er ALDRIG någonting.
Jag har en fråga, går det avbeställa sjukdomar som kommit fel? För inte fan har jag beställt en lättare form av halsfluss och fan därtill. Har varit däckad hela helgen och såg fem dokumentärer om Titanic eftersom det var hundra år sedan hon sjönk i lördags. Tro mig nu när jag säger att jag kan i princip allt. 

Nu planerar jag att ta mig igenom veckan på ipren och fixa halsen till på fredag, för då är det meningen att jag ska sjunga, har jag hört.
Gyllene hästen-galan igår ja, inget pris för vår del men ett stort grattis till Eventz som vann gyllene ponnyn! 
Galan var riktigt trevlig med fantastiskt god mat och trevliga människor. Vi åkte dock hem två timmar tidigare vilket inte gjorde så mycket. Det var trots allt en timmes bilfärd hem också. 


Allvarligt talat vänner, galamiddag.... Har ni sett mitt hår älle?
Jaha, kring två idag ringde det på min telefon och en röst sa: "Hej och grattis, Kit UF är ett av tre företag som tävlar om priset Gyllene Ponnyn, ni ska därför komma till Ludvika på galamiddag i morgon kväll." TJOHOOO!!! Vad var det jag sa för ett tag sen? När ska den här fantastiska lyckan vända? Var det så? Inte än tydligen! Det roliga är att alla tre företag som gick vidare är från VUC också, och det är ju bara helt sanslöst bra. En seger till VUC alltså, där fick ni, era slashasar som inte tror på oss. *Ops*

Nu har jag bara en liten fråga, hur ser man ut på en galamiddag? Är det okej att gå i jeans, t-shirt och converse? Nej okej okej okej, jag bara skojar. JUST KIDDING YOU KNOW! Nej ursäkta. Men man blir ju faktiskt lite till sig. 
Nu ni folks lär ni ut och njuta av kulturen i vår fantastiska kommun. Nästa fredag smäller det nämligen, då ska vi ta er med på en färd ni sent kommer att glömma. Musik blir det, i alla dess former. Så kom kom kom kom, ni är meeeeer än välkomna. 

Om en halvtimme drar jag till Vansbro till mina polare på kulturskolan, nu är det nämligen hårt arbete som gäller. Nästa vecka har vi premiär med våran musik-teater (som inte alls är en barnteater även om det kanske låter som det) som kommer bli grym. Musiken kommer blåsa allihop ur stolarna, det säger jag er. 

Hörs senare kompisar
Är det föresten normalt att man som 18-åring sitter och lyssnar på Mozarts klarinettkonsert och drillar med? Nej, det var väl det jag misstänkte.
Neeeeeej, jag kunde inte hålla mig. Jag har gjort om, igeen. Nackdelen med att tövla så här fram och tillbaka är att jag ändrar ju bredden på eländet också, och eftersom jag ändrar bredden ändras bredden på bilderna också, vilket gör att alla bilder jag har liggandes här är fantastiskt olika stora. Å andra sidan sägs det ju att ombyte förnöjer så att... nej inte vet jag.Hur idiotisk känner man sig inte när man hela dagen varit övertygad om att man varit utan internet och sen trycker man på "reparera" en gång för skojs skull, och så funkar det... Jag har verkligen haft storslagna saker som jag velat klaga över idag, men ack, nej. Nu klagar jag ju visserligen i alla fall så det känns rätt okej ändå.

Faktum är att jag inte bara hade tänkt klaga, även om jag förstår att ni gillar just den biten i mitt aktiva bloggande. (Kan snälla någon komma på ett bättre ord för "blogga"?) Idag har jag nämligen gjort en massa härliga saker. Jag började med att slå upp mina blå kring kvart i nio och startade dagen med att läsa en timme innan jag kravlade mig upp ur sängen med världens träningsvärk. Jag lurade nämligen ut mig själv på en springtur och styrketräning igår, det känns idag om man säger så. Hur som helst så kunde jag inte slita mig från boken utan tillbringade ungefär fem timmar med den tills jag kände att det var dags för lunch. Lunch blev det, och lite pianospel, sen gav jag mig i kast med att skriva klart ett kapitel om buddhismen till min gudsförgätna uppsats om meningen med livet (ja just det, meningen med livet.) Efter det drog jag med mig paraplyet, kameran och stativet ner till skogen där jag tillbringade en halvtimme tillsammans med självutlösaren och ett par svordommar som knatade förbi. En fantastiskt trevlig halvtimme. 

Nu närmast planerar jag att äta något igen, kanske se en film. Men vi får väl se vad det blir.
PS. Numera finns jag på instagram också, theresjohansson heter jag där för er som känner för det. Tjopp!
Skärtorsdag idag, i ungefär 96 minuter till. Dagen har jag tillbringat i Karlstad med Cayenne och Kristoffer, vi blev guidade på universitetet, sprang runt hela Karlstad i jakt på diverse statyer och monument, provsatt as-dyra bilar och dreglade över datorer på Bergviks köpcentrum. En fantastiskt bra skärtorsdag.

I morgon är första dagen på mitt sista påsklov och den tänker jag tillbringa med mina kära kamrater på kulturskolan samt i Järna hos min goa pojkvän. Plugga måste jag göra också, fast det ska jag ju göra hela veckan.

Nu ska jag dock gå och lägga mig för den här sömnen, ja, den kan nog vara det bästa som finns här i livet.
Väntar otåligt på att ett program ska installeras på datorn och går igenom i huvudet hur jag ska lägga upp veckan. Tyvärr är det lite för mycket för att huvudet ska räcka till, papper och penna ska det vara, och där med basta. 

Den här veckan ska jag:

* Välja högskola, eller rättare sagt en första kurs (kreativt skrivande i Luleå på distans)
* Tolka och tycka till om en hög filosofers tankar om kropp och själ
* Få tummen ur röva och skriva åtminstone en inledning till religionsuppsatsen som ska vara inne om två veckor. 
* Spela en massa piano med ett härligt gäng från kulturskolan
* Skicka in tävlingsbidrag till Gyllene Ponnyn
* Presentera vår tävlingspresentation från DM och berätta om Zürich för lärare och politiker från kommunen
* Städa mitt rum
* Släpa mig till gymmet

Återkommer om något mer dyker upp