Så här ser min spellista på spotify ut just nu. Förbaskat bra kan jag tycka.
Efter två timmar på gymmet, en välbehövlig dusch och mat (som förövrigt tagit mig nästan en timme att äta) tänker jag nu slå på den otecknade versionen av 101 dalmatiner och avsluta kvällsmaten med en mandarin. Gött det. Annars har jag börjat utveckla riktiga förhårdnader i händerna också, inte så väldans sexigt om ni frågar mig. 

Tjo då




1. När saker går emot mig har jag ett väldigt kort temperament
2. Jag älskar böcker, i fall ni inte visste det vi det här laget
3. Jag har spelat piano i ungefär sex år
4. Innan dess spelade jag även fiol i sex år
5. Jag förstår mig inte på mode, men tycker det är snyggt när andra gör det, ibland
6. Jag lärde mig räkna genom att spela Chicago
7. Jag tycker att starka kvinnor är bland det coolaste som finns
8. Jag avskyr att bli kritiserad och få skäll
9. Det är väldigt sällan som jag kan se en film utan att gråta
10. Ett par rosa jeanstajts är antagligen det sista klädesplagget jag skulle ta på mig
Jag tänker vara en härmapa och göra som Sofie i 25 dagar framöver. Bara för att det är roligt. Börjar i morgon.

Dag 1En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2
En person jag vill träffa just nu.
Dag 3Min favorit årstid och varför.
Dag 4Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6Typ av killar jag faller för.
Dag 7Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11Någonting jag oroar mig för.
Dag 12En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13Mitt drömbröllop.
Dag 14En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15Någonting jag ångrar.
Dag 16Innehållet i min väska.
Dag 17En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18Vad jag åt idag.
Dag 19En bild på det jag köpte senast.
Dag 20Min favorit film.
Dag 21En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23En låt som får mig att gråta.
Dag 24Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25Min favorithögtid
Efter lite "hot chocolate" på naglarna, en tekopp, hårdsmörgås och "Aladdin och rövarnas konung" känner jag mig redo för sängen. Och så hoppas vi att allt blir bättre den här veckan. Tummen i handflatan för det.

Tjo då

Visst är det inte förrän det är försent som man uppskattar det man har som mest. Sånt är ju bara förjävligt. Men jag hoppas att det inte är för sent, inte än.

Gud va ni ska va less på mig efter alla gånger jag ändrat om. Men nu har jag gjort det igen. Jösses.

För övrigt har jag varit på gymmet med Emil och Ida, det var trevligt, även om man är lite ostabil just i detta nu. Usch.

Nu tänkte jag ta mig en riktig snabbdusch och sen se på let's dance. 

Ha en fortsatt trevlig kväll folks

Ciao
Jag drömde otäckt inatt, var på ett skepp med pappa, Maria, Ida och Moa och det stormade som fan. Det var inte nutid, utan snarare 1800-tal och jag tror nästan varenda en ramlade i vattnet någon gång under resan. Vi tog oss dock upp men så var det en ung flicka där som skickade ner oss igen, röda ögon hade hon. Hur läskig som helst. En trollkarl var det med också, det var någon medicin han hade gjort som gick snett och gjorde folk alldeles tokiga. Typ som den där stackars flickan på skeppet. En riktigt ruggig typ. Nej jag kan inte förklara, hur sjukt som helst. Så när jag var ensam vid Johan i morse och katten började springa fram och tillbaka mellan fönstren och stirra ut i mörkret måste jag erkänna att pulsen ökade lite. Fruktansvärt jobbigt.


Det där med att tänka positiva tankar på morgonen och känna hur energin flödar till, det funkade inte. Jag såg framför mig hur jag skulle tänka "åh vilken underbar morgon, inte är du trött idag, nehej inte alls" och sen slå upp ögonen så där som de gör på film. Tja, vad ska jag säga. Det funkade inte. Jag trodde ett tag att telefonen var en miniräknare, och då är man ju inte riktigt vid sina sinnens fulla bruk. Så att nej, det där får jag jobba på lite till. 

Brutit av en smörkniv har jag gjort så här på morgonkvisten också, ifall någon var intresserad. Det var plast, inte trä.







Jag sitter här i soffan och tänker positiva tankar, efter dagens lektion i Mental träning vågar jag nästan inte tänka en negativ tanke, det känns som att Helena skulle komma och rycka en i örat då. Lite halv läskigt. Men väldigt givande lektioner måste jag säga. 

Positiva tankar ja, angående minutvalsen så kan jag den nästan nu. Inte för att det går särskilt fort, men jag börjar få kläm på gubben. Den dagen jag kan spela så fort som den här karln lär väl dröja men, en vacker dag så. I nuläget samarbetar jag bättre med Beethoven, han är lite lugnare av sig och det uppskattas ju. 






Vi var in på bokhandeln i Mora igår, och sånt är ju bara farligt. Men otroligt nog så kom jag ut där ifrån tomhänt, men det var banne mig inte mer än ogjort. Hur som helst så upptäckte vi att den sjätte och sista boken i Grottbjörnens folk serien kommer ut i mars. Den 29:onde för att vara exakt. Och sånt är ju bara trevligt. Men med tanke på att den senaste boken kom ut för nio år sen så är det kanske dags att börja läsa om dem från början. Ingen dum idé, skulle jag tro. 

För övrigt har jag nu bränt mig på tungan två gånger den här morgonen, teet anfaller bara så där ibland. Sånt tycker jag inte om. Sen har jag upptäckt att mina kära läsare är ett skadeglatt gäng. Inte för att klaga, men de dagar det har varit flest besökare har varit de dagar när jag inte mått så där dunder bra. Bl.a. för två veckor sen när jag var sjuk och så igår efter jag talat om hur min framtid de närmaste två åren kommer se ut. Men som sagt, jag klagar inte. 
Det här med tandläkaren är inget jag någonsin riktigt diggat, men inget som jag avskytt heller. Det har väl gått ann, precis som allt annat man måste stå ut med här i livet. Men idag tog jag ett sånt här dumt beslut. Ett ganska stort sådant också. Men egentligen är det säkert ett bra val, risken är att jag skulle ångra mig senare. Om ungefär två år kommer jag nämligen att ligga på operationsbänken med tandtekniker som placerar om min käke. Jag kan inte bita ihop riktigt, och för att jag ska kunna göra det så måste de hugga av lite benbitar från min käke. Sånt är ju mysigt. Så nästa fredag ska jag till tandläkaren igen, och torsdagen därpå också. Då blir det räls i underkäken. Halleluja moment. Jag menar, det var inte riktigt det här jag hade planerat när jag låg hos tandläkar Åke den 26 april 2005 och fick mina första ringar i tuggtänderna, att jag inte skulle blir klar förrän (förhoppningsvis) våren 2013. Våren 2013, då går jag på högskolan. "Hej, jag heter Theres. Jag har fortfarande inte riktigt fått ordning på mina tänder. Om jag fyller 20 i år? Ja visst gör jag det, har haft tandställning i åtta år nu. Coolt va?" 

Och så frågar man sig ju, hur fan kommer jag se ut efter operationen? Jag menar, det är ingen liten grej att göra om käken. Jag kommer att få en annan benstruktur för bövelen. Herre gud, jag hoppas de gör det bra. Men man får väl se det som så här, det blir en gratis skönhetsoperation i alla fall. Ehee...he.... Jises, jag tror jag fäller en tår snart.

Har varit en sväng till sjuksköterskan så nu är det bara att vänta till halv ett. Då blir det samhällskunskap/historia i en halvtimme sen bär det av till Mora. Värd dag. 

Tänkte försöka skriva lite på hälsofrämjande nu, sen lär jag väl kika på franskan också så Inger blir nöjd. 

Ha en bra dag folks
Efter skolan följde jag och Emil med Matilda hem en sväng, åt hård smörgås, pratade massa strunt, bytte recept och hets spelade Geni. Sen tog vi nästa buss till gymmet och var där drygt en timme och jag känner redan hur ont jag kommer ha i skulderbladen i morgon. Hualigen. Men känner jag inget i magen blir jag förvånad, efter Jonnas magdödare x 3 + ryggdödaren 3x3x10 så borde ingen gå obemärkt förbi. Få se vad Emil och Matilda säger. Maha, herre min gud.

För övrigt tycker jag det här ser ganska gött ut. Det var det ju också för den delen. Ingen som vill betala en resa dit?

God morgon folks, min närvaro under helgerna går att ifrågasätta, och svaret är självklart min favorit pojke i hela världen. Inget att fundera över, så är det bara.

Hur som helst så har jag precis ätit världens godaste smörgås, valfritt bröd med skinka och ägg på, det är helt fruktansvärt gott om ni frågar mig. Nu ska jag svepa tekoppen innan Emil och hans mor dyker upp, fick sovmorgon idag nämligen. Woho!

Nu är det bara att tagga inför engelska debatten. Sånt är fint.

Tjo då
I natt drömde jag något som jag drömt förut, delvis i alla fall. Det är en sån där dröm som kommer när jag tvingar mig själv att sova lite till. Jag fick ju sovmorgon idag till 20 i 7, en timme längre än vanligt. Det funkar inte. Det är en lite otäck dröm, men skulle bli en perfekt film om ni frågar mig. Synd att man inte kommer ihåg alla detaljer så här i efterhand. Men den stora jävla ormen kommer jag ihåg, fy satan.

Nu ska jag vara en sån där hurtfrisk jävel som både jag och säkert många andra irriterar sig på. Ta mig till gymmet ska jag, innan skolan. Usch.

Tjo då


Det blev ingen tur till kyrkan, det blev frälsningsarmén istället. 45 minuter av gudsord kommer räcka gott och väl tills jag ligger i graven och därefter. Att människan överhuvudtaget orkade stå där och prata förstår jag inte, hon lär nog snart ha en egen grav som det där såg ut. Ursäkta mina brutala uttalanden. 

Hade pianolektion idag också, det var inte igår. Vet faktiskt inte när jag hade piano sist, det är då alldeles för länge sen i alla fall. Nästan två månader sen skulle jag tro. Hur som helst så har jag börjat pola med Beethoven igen. Det är en trevlig man måste jag säga, klagar inte så mycket när man säger nå dumt heller. Kneput. He is deaf you know.

I morgon blir det gymmet en sväng sen skolan och sen till Järna. Det är väl bra det. 

Tjo då



Känner ni igen de här godingarna då?
De är rosa, och det står till och med Barbie på sidan. Status.



Träningsvärk idag, ja det är i alla högsta grad sanning. Jobbigt sånt där. 

Börjar dagen med samhällskunskap/historia och idag lär jag jobba på som fan om det ska bli klart tills i morgon. Usch. Boooring. 

Jag skulle vilja tipsa om en sak också, har man en foundation som blir så där torr och fnasig av efter ett tag så ta på lite vaselin, innan man tar på foundation, på de värsta ställena (typ kring näsan) och sen på med foundation. Det blir inte alls lika torrt, helt fantastiskt. Det funkar alldeles underbart för mig i alla fall, värt att testa kanske. 

Ja det var det det. Ska väl borsta tänderna och börja dra mig mot Karin. 

Ciaoo

Hemma från gymnasiemässam på VUC, mycket givande. Hela tre elever kom ju och lyssnade på oss, inte många nya stolta samhällselever där inte. Suck.

Hur som haver så ska jag väl lägga mig nu, det är ju torsdag i morgon. Studiebesök till kyrkan för sjutton gubbar. 

Annars står den här ganska högt upp på min önskelista just nu

God morgon allihopa, så här kommer min onsdag se ut; 

- Historia/Samhällskunskap
- Franska
- Lunch
- Mental träning
- Svenska
- Gym
- Gymnasiemässa
- Sova
Fullt upp hela dagen med andra ord. Nu lär jag rusa. 

Ciao

Vet ni vad jag tycker? Jo, att när man väntat på att ett program ska buffra i en och en halv timme, för att va på den säkra sidan liksom, ja då borde det väl gå att se på programmet i fråga, smärtfritt? Är det för mycket begärt? Uppenbarligen, för det gick 20 sekunder sen körde det kabbfast. Så fruktansvärt underbart. Nu tänker jag lägga mig, bara för det.

Go natt


Waaaaah!!! Man kan se One Tree Hill säsong 8 på kanal 5 play!!! Himmel och pannkaka vad glad jag blir!! Det där gjorde precis min dag. Sjuttsingen så bra!
Vi hade debatt på engelskan idag och gud ska veta att det finns människor som är lite för irriterande för sitt eget bästa. Det är ju så man blir upprörd, tro mig, hela resan hem och till och med nu kan jag känna hur irritationen ligger och gror i magen. Gudars, man blir ju rent ut sagt förbannad.

Annars tycker jag ni ska kika in här också, coolaste bloggen ever.

Tjo så länge
Det är få saker som irriterar mig så mycket som när man går upp klockan sex, kommer till skolan kvart i åtta och får reda på att man inte börjar förrän halv ett. Det.är.så.störande. Hädanefter börjar jag inte förrän halv ett varje tisdag dock, det är ju bra. 

Nu tänker jag göra lite välbehövliga studier, så här på min sovmorgon.


Måndag
- Franska lektion mellan mig, Malin och Inger.
- Engelska
- Lunch
- Ett besök till Åke och fick reda på resultatet från Nationella, det blev ett vg i Matte B
- Mentorstid och praktikplats ansökan
- Möte med Falu Kuriren, hela våren fullproppad
- En tur till mormor och morfar
- kollade mail, fick nej av företaget jag sökte praktikplats hos
- Ser på idrottsgalan och nu tänker jag göra mig en kopp varm oboy
Tjo då
Det här med drömmar är ju ganska skoj. Men ännu roligare vore det om man visste vart man får allt i från. I natt drömde jag nämligen att Elin skaffat sig en egen hund, han var av rasen Bläster. Jätte söt tydligen, men jag fick aldrig se honom. Konstigt. Sen drömde jag att Kamilla anordnade en shoppingresa till Stockholm, Barbro körde men bussen hade Kamilla i sitt privatgarage. "Idag tar vi stora bussen, när vi ska till Stockholm och allt". Sa hon, så det blev den stora rosa med stjärnor på. Ni må tro den var tjusig.

Nej hualigen, nu ska jag börja dra mig utåt i slaskvädret. 

Ciao
Nu tänkte jag försöka mig på det här med att sova, på en söndag, inför en måndag. Gah. Giv mig styrka.

Annars gillar jag det nya tillskottet i kameraväskan, en fjärrutlösare. Gud, jag älskar min pojkvän.
Har precis tittat på Notting Hill och inte fällt en enda tår. Har även klämt i mig en tekopp och avnjuter nu den sista Fishermans Friend med svartvinbärssmak. Guddomliga de där små rackarna. I morgon ska jag till skolan igen, skönt, men visst hade jag gärna stannat hemma ett tag till, det är så mycket enklare här.

Läste ut The Chocie idag också, första boken för i år. Mycket bra måste jag säga, ett happy ending också, det förtjänade den (boken) faktiskt. 

Nu är Fishermans Friend slut. Tråkigt.
Här sitter jag och försöker vara ambitiös, önskar att jag kunde säga att det fungerar också. Men då skulle jag ljuga, och det är ju fult. Samhällskunskap/Historia B ord borde strömma ut ur mina fingrar nu, men nej. Svensk rasbiologi, det finns verkligen inget motiverande med just det ämnet. Ni hör ju; svensk rasbiologi. Gaaaaaaah! Så tråkigt. Om sanningen ska fram så tror jag att jag börjar bli lite skoltrött på gymnasiet. Jag önskar så innerligt att det här sista ett och ett halvt året kommer gå fort. Allt jag vill är att börja på högskolan och komma bort härifrån, herre gud, ja.
Tummelisa, helt klart en av mina favoriter bland tecknade filmer. Den är så smörig, men ack så bra.









"Om du orkar kan du väl ta in lite ved" var det sista mamma sa innan hon åkte iväg på jobbet igen. Och för er som inte känner min mor så har jag helt enkelt inget val, när hon kommer hem ska det vara ved inne. Men med tanke på att jag inte varit utanför dörren sen i onsdags så kan det bli fruktansvärt spännande. Så nu går jag. Hostattack, here I come.
För ungefär en halvtimme sen grät jag glädjetårar till Skönheten och odjuret, och det var ju inte bara en gång de kom. Usch, jag är alldeles för blödig. Men har inte filmen blivit lite kortare? Jag menar, för 10 år sedan var den ju mycket längre. Konstigt sånt där. Lika bra är den då än i alla fall. Och hur vacker är inte den här låten? Bara den gör ju att man gråter mer än man borde.

Nu ska jag spela Age of empires, kvinnlig som jag är. 


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"Aphannens behov av att dominera gick snett och blev till brutalt våld och vidrig förnedring." Satan har fem fingrar - Abigail Padgett

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? 
Väggen

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Johnny English

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
19:31 fast jag kunde inte låta bli att tjuvkika

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Industry - Jon McLuaghlin, mina egna snorindrag och kaminen

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår, jag var på väg in från bilen

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Ja du, bilddagboken tror jag

8. Vad har du på dig?
Raggsockor, mjukisbyxor, t-shirt, trosor och bh

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Absolut, jag drömde att det var dags för julshow igen, oförberedd på en enorm teater. Så skulle det spelas "den vilda" utan papper och Mats var jätte elak och sa att jag verkligen inte fick ha papper, hur kunde jag ens tänka tanken? Det gick inge bra.

10. När skrattade du senast?
Idag skulle jag tro

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
14 tavlor, inkl kort. En fiol, en stråke, en gitarr, en medaljsköld, några nummerlappar, en plastväxt och en vägglampa.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Febertermometern som visade 39 grader.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Någon utmaning vet jag väl inte om det är, men mest roligt skulle jag tro.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Johnny English

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En vit flygel, ett gigantiskt hus och masssssa böcker. Och en bil naturligtvis.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har väldigt lätt för att bli avundsjuk

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Då skulle jag stoppa all djurplågeri, inklusive pälstillverkning

18. Tycker du om att dansa?
Ja då, om det är en dans jag kan så

19. George Bush?
Var USAs president för några år sen

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Benjamin ska pojken heta, flickan vet jag inte. Öppen för förslag.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja då, ett år kanske

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Den dagen hoppas jag att jag slipper uppleva, men om den skulle inträffa så antar jag att han skulle ge mig en rejäl utskällning för att jag inte tror på honom.

 

 

För fyra timmar sen höll jag fullkomligen på att dö av överhettning, nu har tempen sjunkit avsevärt och jag kan till och med ligga ner utan att tårarna rinner. Det liksom bara svallade över förut, jag grät inte, det bara rann ändå. Frisk kan jag dock inte påstå att jag är, stackarn som ringde för en 20 minuter sen lär ha trott att han pratade med en drogad kråka. Ja, det var jag det. Vad ska man säga, jag har till och med tagit en halstablett med lakritssmak, då kanske ni förstår hur det ligger till.
Jag dör. Tänkte bara att ni borde veta det.



Jag blev hemma idag, gårdagen blev helt enkelt too much. Men men, inget mig emot. Hur som helst. Vet ni vad det bästa är med att vara sjuk? Det är att man behöver aldrig bry sig om hur mycket klockan är. Man behöver aldrig ha dåligt samvete för att man sov för länge för det finns ändå ingenting som man orkar med att göra som man skulle ha behövt göra om man vore frisk. Det är helt klart bäst. Sen att man bara kan ligga i soffan och se på film hela dagen är väl inte fy skam det heller. Livet som sjuk passar mig ganska bra faktiskt, även om det är väldigt jobbigt också. Faktum är att jag nog inte varit så här förkyld på flera år, jag hade nästan 39 graders feber igår kväll, det inträffar inte var dag om vi säger så. 38 nu på morgonen. Helt otroligt. Så ni behöver nog inte räkna med mig i morgon heller.

Nu ska jag plåga i mig den här koppen med te och förkylningshonung, det är inte gott med något varmt att dricka när man själv ligger nästan 2 grader över normal kroppstemperatur. Tänkte bara att ni skulle veta det. 

Ha en bra dag folks

Det här är humor folks; "Smedbergsskolan svartlistad av SDU", woho man får allt passa sig. Även om det där är humor så vet jag inte riktigt vad han där uppe tycker om humor. Han vill då inte att jag ska ha roligt i alla fall. Jag menar, vad är det för vits med att ha en förtjocknad hals, rinnande näsa och svidande ögon när man ska ha första genomgången i mental hälsa? Nej, det kan jag inte tycka är särskilt roligt. Så jag tänker trotsa det där och ta min halstablettsförpackning och gå med rak rygg in i skolan, kanske att jag åker hem kl 2 dock. 

Vad gör jag uppe nu egentligen? Vanligtvis brukar jag inte ta mig upp ur sängen förrän nu, men som det ser ut nu så är jag redan klar med frukosten. Nej hualigen, så här kan jag inte fortsätta hålla på. 

Nu ska jag dricka upp min kopp med grönt te och förkylningshonung, fina grejjer det. Någon som vill ha en hutt kanske?

Tjo då


Varför är det så att så fort jag skriver att jag ska göra något så fungerar det inte? Jag förstår det verkligen inte, men så är det. Jag skulle ju se på film jag men ki film blev det. Ingen av mina videospelare som var samarbetsvillig ikväll. Jädra skit.

Jag lurar på att min näsa håller på att spela mig ett ganska stort spratt, mina ögon börjar nämligen samarbeta med den. Ni vet, det börjar svida och sticka lite grann, man kan inte riktigt andas genom näsan och så känns det hela tiden som att man ska nysa. Jag vet inte hur ni tycker men den där känslan är ingen som jag riktigt riktigt kan tycka om så där väldigt mycket. Nej, usch nej. 

Nu tänker jag ta mig en dusch och spola av mig såna där obehagliga känslor. 

Hej da

Vet ni vad jag ska göra någon dag, jag ska ha nostalgitripp bland mina glasögon. Påminn mig för tusan!



Förresten, idag är det exakt tre år sen vi åkte till Falun och hälsade på Emma för första gången. Tänk att jag minns det som igår.
Plötsligt händer det, ja men så är det. 

Min näsa försöker spela mig lite spratt, den har satt igång och nö snorat. Sånt tycker jag inte om. 

Vet ni vad jag ska göra nu? Nej det vet ni inte, jo, jag ska se på filmen från julshowen! Nu när man har hunnit smälta allt och lyckats få ur de värsta låtarna ur hjärnan är det väl kanske okej att se på det. Så det ska jag göra. Sen ska jag ta mig en dusch och lägga mig. Yep, fint det. 

Tjo då
Jo då jo då, det var på tiden. Här har ni mitt senaste tillskott i tidningen. 

Inatt har jag sovit 10 och en halv timme, lite skillnad mot gårdagens 3 men fan sö gött. Helt underbart var det, tänk om man fick vakna så här pigg och utvilad varenda dag. Det vore allt fint det. 

En rejäl sovmorgon fick jag också eftersom mamma skulle ner till Vansbro till kl 9 och jag börjar kvart över 9, a perfect match helt enkelt. 

Nu så lär jag slänga i mig det här sista. 

Ciao folks
Visste ni att det är kring kvart i fyra som den här äckliga morgonsmaken i munnen börjar komma, det lärde jag mig inatt. Tänkte att jag skulle dela med mig av den lärdomen, ifall någon ville veta. Annars känns det lite som att någon hällt en schampoflaska i vardera ögat på mig och toppat med ett kg grus. Fin känsla måste jag säga. Gud.vad.jag.är.trött. Gnällig är bara förnamnet men jag tröstar mig med att det är inte bara jag som sovit dåligt inatt, inte för att det är någon merit direkt. Men ikväll ska klockan banne mig inte bli efter åtta en gång. 

Igår skrev jag ju som mål för 2011 att inte sluta träna, tänkte bara säga att bara för att jag inte gör det idag så innebär det inte att jag kommer sluta för evigt. Reta mig inte. Jag orkar verkligen inte. 

Nu tänker jag spela lite spel, tejpa igen ventilen lite (läs:mycket) extra, sätta på mjukiskläderna, äta mat och slå på en film, få se om jag håller mig vaken genom hela. Gah. 

Ciao folks




För fyra timmar sen var jag upp på toaletten för sista gången, det var den sjätte i ordningen sen jag gick och la mig klockan 10. Jag skulle vilja påstå att jag är en aning ostabil idag, men då ljuger jag, för jag har aldrig varit så här jävla trött i hela mitt sjuttonåriga liv. Det här klår till och med den där gången i åttan när myggorna höll mig vaken och jag slutade nere på soffan i tretiden. Ja, det var en fin dag. 

Hur som helst, väck mig om jag somnar. Jag tvivlar på att jag klarar mig hela dagen igenom. 


Nu är det så här att jag har suttit här alldeles, alldeles för länge. Så jag borde egentligen släpa mig härifrån och ta mig en simtur som jag sa förut, men nej, det skippar vi. Jag ska ju faktiskt på gymmet i morgon... Funderar istället på att ta mig en dusch, göra en kopp te (!!) och slå på en film. En lagom ansträngande avslutning på ett väldigt bra lov. 

Mina förväntningar och mål inför 2011 ser för övrigt ut så här:

* Fylla arton och ta körkort (jag kan inte riktigt fatta att det är i år som det gäller)
* Åka utomlands, helst en tur till Paris, det skulle jag bli väldigt glad över
* Klippa håret kort, japp, nu är det offentligt
* Göra klart mitt rum det får helt enkelt inte ta två år innan det blir färdigt.
* Klara av alla kurser jag läser, med marginal
* Inte sluta träna
* Åka på bilsemester med vänner (Hör ni det flickor! Inga ursäkter, i år ska vi iväg)
* Börja trean
* Vara glad och lycklig

Vad har ni för mål och förväntningar för 2011?
Det är söndag idag, det innebär att det är måndag i morgon. Måndag vecka 2, och det innebär i sin tur att kvart över åtta börjar skolan. Inga direkt uppmuntrande nyheter, men så ligger det faktiskt till. 

Halv två idag åker jag hem, kan behöva några timmar att förbereda mig inför morgondagen. Dessutom lär jag nog ta mig en simtur eller något om jag ska kunna somna överhuvudtaget, det är söndag före skolstart vet ni. Inte min favoritkväll att somna på precis. 

Hur som helst så har jag haft en lagom ansträngande helg, inte gjort särskilt många knop om vi säger så. Det är skönt. 

Nu så, ha det gött folks

Ciao
Hej världen, sitter hos Johan och väntar på min tur att få hoppa in i duschen. Vi har varit iväg och skurit kött hela förmiddagen så nu ska det bli fint att tvätta sig lite. Passade på att lägga ett litet snitt i pekfingret också, gött. Om ungefär en timme åker jag och min karl iväg på lan, mitt första. haha, ojoj. 

Jaja, hade gött folks

Ciao


Ingen sång idag, börjar alltså halv ett eftersom jag numera inte har någon matte. Freeeedom. Har gjort lite programhantering och franska istället så nu slipper jag det när jag kommer hem, skönt måste jag säga. Tänkte ta mig en sväng på gymmet efter skolan också eftersom jag inte gjorde det igår, hoppas bara den där biffen inte är där, han lyfter alldeles för tungt för att få vistas där egentligen, tycker jag. 

Nej nu tycker jag mina kära vänner som fortfarande har matte (ahaha..;) kan komma, jag är hungrig.



Tjusig statistik jag har va? Stolt.


Det blir inge film idag, mamma ser på skidåkning. Gah, jag.avskyr.skidor. Jag tänker se på Emma och åka till Järna istället, fint det. 


Har skrattat gott till "Gröna hissen" och sitter nu här alldeles förundrad över att moderns nyinköp faktiskt fungerar. Vi for till Borlänge idag när klockan var tre nämligen, redo för shopping. Men först skulle vi in på OnOff och där köpte min mor en VHS/DVD, klockan var fem och sen var allting stängt. Så det var bara att äta och åka hem, kan inte påstå att jag blir särskilt förvånad. Hur som helst, i morgon ska jag se på VHS! Undra vilken jag ska välja, känns som det var åratal sen sist. 

Men nu ska jag lägga mig, av någon konstig anledning är jag trött, trots att vi inte kom upp förrän klockan var elva idag. Hualigen. 

God natt folks
För någon dag sen såg jag en som skrev om de 20 bästa böckerna hon läst under 2010. Själv har jag inte läst fler än 20 böcker totalt men jag tänkte iaf skriva några ord om dem, ifall någon är intresserad. Okej, mest för att jag tycker det är skoj. 


Den glada hemkomstens boplatser av Lena Laander, i min lilla bok skrev jag "konstig" och det är väl det minsta den var. Den var jätte konstig och inte alls bra, det var först mot slutet som det blev något så när, men nej, har ni någonsin övervägt att läsa den så, nej gör inte det. Men om ni vill veta vad den handlar om kan ni läsa här. Och tro inte på det där med "gripande och medryckande" för den som skrev det ljuger.



Stenvargen, Den de glömde, Eko från urtiden & Dagen gryr av Margit Sandemo är de fyra sista böckerna av elva i Trollrunor serien, det är svårt att tala om vad de handlar om men om ni är intresserade av serien kan ni alltid kika här och läsa om första boken. I min lilla bok skrev jag "Lättläst, Spännande, Nervöst och Uppenbar" om böckerna i ordning.



Vargbröder - Vålnadernas berg av Michelle Paver är sista boken om Torak som kämpar mot själslukarna, en bra bok men lite dåligt slut om ni frågar mig. Hade gärna haft en bok till, men nej. Det luras dock på att det blir en film på första boken! Det ser jag framemot. Jag skrev rätt och slätt "Bra" om boken. Ingen bok för någon som är 17 år men om den inte kommit ut förrän nu så har man inte så mycket till val. Aja, ett tips för yngre iaf!



Sirenen av Angie Sage är även det en del av en serie, femte boken om trollkarlslärlingen Septimus Heap. Mycket fantasi och perfekt för den som vill drömma sig bort till en annan värld ett tag, den dagen jag skriver en egen bok kommer jag vara mycket inspirerad av dessa böcker. Detta är dock inte sista boken och jag ser framemot nästa som inte kommit ut på svenska än, men snart så! I min bok skrev jag "spännande"



En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah, den som följt mig ett tag vet att jag lovordat den här ett antal gånger, den är helt enkelt perfekt, vilket även är ordet jag skrev om den. (Jag har en bok där jag skriver upp varje bok jag läst under året och ett ord som jag tycker passa in på den) Så här skriver adlibris om boken. Läs den, den är fantastisk.



Sjöjungfrun sjöng sin sång av Val McDermid är den första skräckisen jag läst och i min bok skrev jag "fascinerande" för det var den, kanske är det jag som är lite vrickad men det tycker jag. I boken får man följa en mördares dagbok och polisens jakt på honom. Denna mördare använde sig av de mest makabra tillvägagångssätt man kan tänka sig och ibland blev man riktigt äcklad, men samtidigt så blev i alla fall jag fascinerad, men jag är väl en aning skruvad som tycker det är spännande att se hur andra tänker, I guess. "Man minns alltid första gången. Är det inte vad man brukar säga om sex? Det gäller i ännu högre grad mord." är första meningen i boken, helt klart läsvärd. 



Fotografens flickor av Miranda Beverly Whittenmore är mycket tänkvärd och om man vill kan man lära sig en hel del från den. Det är ingen bok man bara läser och glömmer bort, man tänker på den och relaterar den till vardagen, om man vill. Så här skriver boksidan om den. Den är speciell kan man väl säga, men jag gillar den väldigt mycket.



En sorts kärlek av Ray Kluun är och kommer antagligen förbli den ärligaste boken jag någonsin läst, den vänder upp och ned på allt vad kärleksromaner innebär och visar den bistra verkligheten på riktigt. Vill man gråta så varsegod, läs.



De dödas mässa av Andrew Taylor är nog den sämsta boken jag någonsin läst, genom hela boken väntade jag på att det skulle bli spännande men nej. Det var meningen att det skulle vara en deckare och hur spännande som helst men hualigen va dålig den var. Men det som var mest irriterande tror jag var det faktum att innan man började läsa boken så stod det "En bra bok fastnar". 



Rhode Island Blues av Fay Weldon såg lovande ut i början men sen hände det något, eller snarare ingenting. Den var inte så bra med andra ord. Trög skrev jag i min bok och det var den minsann. Ibland var den dock lite rolig, kärringen som inte hörde något, körde bil som en tok och klädde sig i fruktansvärda kläder var helt klart bäst.



Den svarta dahlian av James Ellroy är en bok baserad på ett riktigt mord som aldrig blev löst, en medryckande bok och riktigt spännande i vissa delar. Ibland kändes den dock lite trög. Vill man se filmen så ska man läsa boken först, det underlättar en hel del eftersom filmen är en sån där man måste läsa mellan raderna en hel del. Alltså, läs först.



Flickan utan röst - Colleen McCullough är en annorlunda bok om starka och rättframma kvinnor som inte viker sig för vad som helst. Den utspelar sig i Australien och är faktiskt väldigt bra. Läs om den här.



Egoboost av Isabella Löwengrip är en riktig peppbok att ta fram när man känner sig nere. Små goda råd som inte alls sitter fel helt enkelt.



Djungelbarn av Sabine Keugler är hennes egen berättelse om livet med äventyrslystna föräldrar i djungeln hos en bortglömd kannibalstam. Otroligt bra och intressant, särskilt bilderna från hennes egna familjealbum! 



Vad som än händer av Kristin Hannah är hemskt bra och gripande, man vill bara hoppa in i boken och stanna där. Läs folks. 





Snö och aska & Som ett eko av Diana Gabaldon, underbar och fantastisk skrev jag för det är de ju. Det finns inte bättre böcker, det gör det inte. Läs serien, den är otroligt bra.

Det var mitt läsår 2010 det, ser framemot årets!








Har varit iväg och tränat, tittat förbi vid mormor och morfar, ätit lite kiwi och duschat så nu tänkte jag se det där avsnittet av "Emma" som jag skulle se igår, det gick nämligen inte igår. Mor min höll på med något på internet samtidigt så det gick inte alls, grymt bra nät vi har må jag säga. Suck. Aja, nu ska jag skynda mig innan hon kommer hem. 

Kolla in nya bilddagboken om ni inte gjort det förresten, fräsigt må jag säga.
Den lille djävulen på min ena axel, det borde vara vänster, sitter och viskar att ja visst ska du beställa det där från CDON medan den klene ängeln på höger liksom säger att jag inte ska göra det. För en gångs skull har jag god lust att peta bort den där ängeln för fan, vad jag är sugen på att trycka "köp".
Här kommer Juli - December

Juli
När jag och Malin inte satt i rabatterna och dödade myror låg jag mest i hängmattan och kippade efter luft, sen hade vi grillkväll vid Malins stuga med flickorna. Tre dagar innan startskottet gick blev jag även med dragen i tjejsimmet. Sen åkte vi till Finland och åt glass och såg Johan bli världsmästare.









Augusti
Jag och mamma for på semester till Varberg, jag fyllde sjutton och fick världens bästa presenter, det var trollbröllop och så började skolan.









September
I september var det höstmarknad och sminkparty, sen rätt som det var kom hösten. 





Oktober
I oktober firade jag och Johan 2 år, det var älgjakt, jag fick min första artikel publicerad i tidningen, vi hittade några gamla kameror och så var jag och mamma till Norrköping och såg på Chicago. Men det har jag tyvärr inga kort ifrån. 




November
I november hände inte så mycket, som det ser ut, men jag skrev i alla fall önskelistan då. 



December
I december for jag och Malin till Jonna på glögg och filmkväll, det var julshow och så blev det julafton med en mycket busig katt. Och så blev det nyår förstås, har inga bilder så jag tog mina favorit citat från kvällen.






Det är den 2 januari 2011 idag, helt otroligt. Nyår var väldans trevligt och på min telefon finns det några härliga filmer, fantastiskt. 

Hur som helst så tänkte jag fylla ut lite till den där klena årsresumén ni ser här nedan, alla andra har gjort det, så jag vill också. Alltså, 2010 i bilder, vi börjar med januari - juni.

Januari
Januari var en lite jobbig månad med alldeles för mycket funderingar, men lite skoj hade jag allt. Var bl.a. ut och åkte pulka med Elin i 20 graders kyla och följde med Elin till kläppen där vi åkte slalom med hennes vän Therese. 



Februari
I februari åkte jag, Elin, Maja och Malin till Bytjärn på 17års kalas. Jag, Johan, Emil och Jonas for iväg och åkte pulka. Det fikades i Johans snökoja, åktes bob bakom skotern och firades alla hjärtans dag vid stugan. 





Mars
I mars blev det vår och skinnjackan åkte fram, inte så mycket mer än så, tydligen. 


April
I april drog jag och Jonna på VUC's påskmaskerad och lite längre in i månaden firades Majas sjuttonårsdag med bl.a. brännboll och twister. Och så blev jag och Johan med systemkamera också!







Maj
I maj begav jag och Maja oss ut i skogen och knäppte lite kort, våren kom på riktigt och så fyllde min kära syster nio år. Och så var det bal, förstås!









Juni
I juni blev jordens bekvämaste SP:are utdragna till myggornas världskonferens på tipspromenad, några dagar senare tog Johan studenten och alla fick sommarlov. 





Nu får det vara nog, det var jobbigare än jag trodde det här, så jag fortsätter i morgon. 

Nu ska jag ta mig något att äta, se på ett avsnitt av Emma och krypa i säng. Att lägga sig före elva en kväll vore väl himla gött det också. 

Ciao folks