God kväll vänner
Nu är vi hemma från Zürich, en resa som varit fantastiskt rolig med massa tok och otroliga människor. Att få vistas med ytterligare 600 människor som är precis lik en själv, ja det kan väl inte finnas något bättre. Ett sammandrag av resan får ni dock en annan dag, nu ska jag nämligen äta go-mat med mor min och sedan tänker jag ta mig ett bad. 

Tänk att jag är så lycklig att mina kryddor växer. Och när jag kommer tillbaka från Zürich har de säkerligen växt ännu mer! Oh ja, härliga tider.


Sitter vid köksbordet med en kopp varm choklad och funderar på hur i hela friden jag ska få plats med allt det där i en handbagageväska som får väga max 8 kg. "Det är bara att tänka logiskt" som min pojkvän skulle sagt, hrm.

Läs det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14574420.ab Det är sådant jag vill skriva, tala om sådant för världen, varenda jävla dag tills det börjar gro rättvisekämpar ur öronen på oss allihop.
I UF-rummet står nu en väska som är så där härligt påbörjad-packad, i morgon den här tiden kommer den dock vara så där fruktansvärt jätte-packad att jag kommer släpa den efter mig likt ett rovdjur som drar ett alldeles för stort byte. Hackigt, envist och med stora rynkor i pannan. I morgon den här tiden är vi nämligen (förhoppningsvis) påväg mot Stockholm där vi ska sova en nervös natt innan planet tar oss till Zürich. Ja herre gud, det kommer bli en intressant resa. 

Nya bilder på prinsessan Estelle har det kommit också, det var väl bra. Herre gud, man kan ju inte låta dem ha ett privatliv heller. Pfft.
Titta! Mina kryddor gror! Nu ska inte jag ta åt mig äran dock, det är mamma som vårdat mina bebisar den här veckan eftersom jag varit tämligen frånvarande. Men ändå, det var jag som planterade dem!

Nu är veckan över, en vecka som varit så sjukt intensiv, rolig och nervspäckad så jag däckade i soffan redan klockan åtta i fredags. Måndag, tisdag och onsdag den här veckan har tillbringats i skolan till mellan klockan 10 - 11 på kvällen. Vi tränade presentation, byggde monter och fick då och då smärre nervsammanbrott. På torsdan ringde klockan strax efter fem på morgonen och krävde uppmärksamhet, så det var bara att häva sig upp och slänga sig in i duschen. Ungefär två timmar senare (vilket egentligen skulle varit ungefär en timme) blåse vi iväg till Falun där vi fick sätta ihop montern i sådan stress att jag nästan får nervryckningar bara jag tänker på det. 

10 över 12 gick jag och Kristoffer in till juryn på skakiga ben och framförde vår presentation, kring halv 3 fick vi reda på att vi var ett av de 6 företag som gått vidare till att presentera på stora scenen och senare tampas med juryn i en intervju. Och jag ska tala om för er kära vänner att den där presentationen, det var bland det roligaste jag gjort. Och utan att skryta vill jag bara tala om att vi var förjävla bra. 

Kvällen slutade med tre checkar för våran del, tredjeplats i bästa UF-företag i Dalarna, en andraplats i teknikpriset och....vi blev Dalarnas fucking jävla bästa EwB-företag!! Den lyckan vänner, den lyckan var total. 

På tisdag åker vi till Stockholm och på onsdag förmiddag lyfter planet till Zürich, och man bara undrar: när ska den här fantastiska lyckan vända?
På hemvägen igår räknade jag ut att av de drygt 17 timmar jag var vaken igår var jag i skolan 14. Nu ska jag strax borsta tänderna och sen åka dit igen. Pah.
Vaknade vid fyra i morse, panikslagen av alla de ormar som invaderade min dröm. Och nu läste jag precis att om man drömmer om ormar betyder det otur. Ja men, va bra. Känns som jag skulle låtit bli att kolla upp det. 

För övrigt är det måndag igen och den här veckan kan jag redan på förhand tala om att det kommer inte bli mycket väsen från mig. På torsdag är det som jag nämnt tidigare DM i UF och förberedelserna inför dess är ett stort faktum. En annan insikt som slog mig är att nästa vecka åker vi till Zürich på mässa. Herre gud, vart tar tiden vägen?! 

Nej men som sagt, ha en bra vecka vänner. Vi får se om jag hinner slänga upp ett hej då och då. 

Tjo så länge
Herre gud, jag har glömt att berätta något ytterst viktigt. Så här är det, vårt kära företag säljer numera datafodral med en fantastiskt tjusig "Kit-häst" på. Dessa kan ni beställa på vår hemsida här och de finns i storlekarna 15'' & 17''. Är ni av den sorten som har mac så kan ni ju alltid använda fodralen till att lägga lösa papper och små pärmar i. Funkar fantastiskt bra. Billiga är de också, 100 sek/st för 15'' och 120 sek/st för 17''. Så, först till kvarn!

I fredags såg jag och mamma på western/thrillern "The missing" och igår kväll såg vi rysaren "below", ikväll får det banne mig bli "Så ska det låta" om mina nerver ska kunna räta ut sig.

Annars är det söndag och på torsdag är det UF-DM vilket innebär att idag blir det presentationsövning för hela slanten. Häver mig därför till skolan om ett par timmar och hoppas vi får något gjort.

Ha en bra dag folks
Jaha, så tror man att man gjort en bra sak och är lite småstolt över sig själv. Sen läser man det här som Sara skrivit och skäms. Jag ger upp. Jag är så sjukligt lättpåverkad, agerar innan jag tänkt klart och bara, blä. Så nu vet jag inte riktigt hur jag står i det här. Lita på en 30-minutersfilm som jag sett en gång eller på henne vars blogg jag följt i typ, fem år och som fått mig inse inte bara en sak genom åren. Känns som att vågen väger över åt det ena hållet ganska rejält, av någon konstig anledning.

För övrigt tycker jag ni ska läsa Saras blogg, hon var en av dem första jag började följa kontinuerligt.
Såg precis den här filmen som det blivit ett väldans väsen omkring, har inte fattat någonting förut men nu gör jag. Och fy fan. För er som missat det precis som jag handlar det om Joseph Kony som i ungefär 20 år har kidnappat barn, både flickor och pojkar, och utnyttjat dem på de allra värsta vis. Flickorna gör han till sexslavar och pojkarna till soldater som tvingas mörda bland annat sina egna föräldrar. Nu har det bildats en grupp i USA som bestämt sig för att Kony ska gripas under 2012 och för att detta ska gå igenom måste hela världen få reda på om honom. Den här filmen har nu visats nästan 81 miljoner gånger på youtube och om jag kan hjälpa till så att någon mer ser den nu blir jag väldigt glad. Så titta nu och sprid budskapet, nu ska vi göra gubbfan kändis.
Vet ni vad jag har gjort idag? Så klart ni inte vet. Men så här är det. Jag har sått/satt (?) frön för första gången i mitt drygt 18-åriga liv. Ja ta i trä. Om allt går som det ska så ska det komma upp gräslök, dill, persilja, timjan och basilika inom... ett tag. Jag har faktiskt ingen aning när mina frön tänker växa upp. Men stolt är jag! Mm mm m. För vad är väl godare än färska kryddor? 

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Kreta under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.
Nu har jag precis lärt mig något och jag ska banne mig dela med mig av min lärdom. Här kommer den. Använd ALDRIG saltade nötter i filen. Uäk! Det var det.
Alla som är missnöjda med sin studentmössa räcker upp en hand! *Vinkar frenetiskt med båda armarna*

Nej okej, så vansinnigt missnöjd är jag inte men ack, så ful. Fast å andra sidan så får jag skylla mig själv, snålheten tog överhand och det blev lite halvdant. Meeen jag spar ju i alla fall en sjujävla massa pengar på en mössa som bara ska användas en vecka. 

Nu är det bara klänningen som fattas, den förbaskade klänningen. Den jag köpte till nian har jag bara använt en gång så det känns ju tråkigt att köpa en till som man bara kommer använda en gång. Men vi får väl se. 

Hoppas ni andra har fina mössor i alla fall.
Ja jag vet inte hur ni andra kattägare där ute har det men jag har funderat över hur pass normalt det är och om man faktiskt ska behöva vara rädd att katten äter upp ens frukost så fort man lämnar bordet? Rimligtvis borde man väl kanske inte ens behöva tänka tanken men likförbannat känner jag ett intensivt tvång av att behöva behålla ögonkontakten med djuret. Vänder jag ryggen åt honom, ja, då står han där och slaprar i sig av min fil. Snyltare. Som att inte de där kulorna och lite vatten skulle duga, nope. Inte åt herr Mozart. Ska det vara så ska det vara. 

Gris.


Om 10 minuter lämnar jag byggnaden och placerar min rumpa på sätet i bussen för att transportera den och mig själv till gymmet. En fantastisk plan. När jag sedan tillbringat en tid i den byggnaden sätter jag mig i bilen med min moder och åker upp till Malung och besöker bokhandeln för både det ena och det andra. Strålande. Sedan tänker jag minsann avsluta kvällen med en msn/skype-session med min UF-kollega och få ordning på torpet. 

Och därmed basta.
Okej. När en drygt trettioårig kvinna från storstan skriver att hon precis sett en räv för första gången i sitt liv i vilt tillstånd, det är ungefär då man blir lite, ja vad ska man säga, rädd? Det är även då man kommer med insikten att; ja just ja, det är därför jag aldrig kommer flytta till en storstad. Jag tänkte bara att det kunde vara en intressant notis så här en tisdagsmorgon.

Annars kan jag även tala om för er att det blivit ännu ljusare på morgonen, och gud ske lov vad glad jag är för det. Redan lite halvljust när man vaknar gubbevars. 

Idag tänker jag premiärvingla med cykeln till bussen och sen tillbringa resten av dagen i skolan där det är inläsningsdag. Inläsningsdag till vadå tänker jag. Har ingenting att göra. Det är banne mig bättre att ha grejer att göra, så man känner sig lite nyttig. Nu sitter man bara i ett hörn och låtsats plugga, fast man i själva verket inte gör särskilt mycket alls. 

Ha en bra dag vänner
Idag bestämde jag mig för att vara hurtbulle och tog mig upp klockan 7 för att gå ut och gå en halvtimme före frukost. Å gud så kallt det var, men ack så skönt när det var klart.

Nu har jag ätit frukost och ska hoppa i duschen, sen ska det sista packas i och så bär det av mot Norge. Hoppas innerligen att allt är med nu, fick blåsa till skolan en halvtimme innan de låste igen igår för att hämta visitkort och annat smått och gott som jag glömt i skåpet. Kom dit fem minuter innan de stängde. Satan va förbannad jag var på mig själv då. Hualigen.

Nej, nu måste jag rappa på om det här ska gå ihop.

Ha det gött


Håll i er, för nu blir det huvudkapning på allvar. Och en del nyheter förstås

God morgon god morgon

Den tappre riddaren föll till slut, innan slutfört uppdrag. Skäms skäms skäms, men det blev ju bara kattbajs av alltihop i alla fall. Får väl pisken när jag kommer till skolan men det är smällar man får ta.

Annars är det sista dagen i skolan idag, åker till Norge i morgon på UF-mässa. Fantastiskt trevligt kan jag tycka. Framför allt med tanke på rådande omständigheter. Ja, mycket bra.

Mer om det senareeee
Jag. Är. Kabba. Men ack, jag är en riddare som ej skall falla än. 400 sorterade vykort á 4 och 4 samt 100 handknutna rosetter kan tyckas som tillräckligt för vilken hjälte som helst, men ve den som drar förhastade slutsatser. Nu ska jag klippa ihop en film.

Gud ske lov och prisa hans moder att det är onsdag i övermorgon
Det här med att man kan se världen redan klockan sex på morgonen, åååååå va bra. Jag blir lätt euforisk faktiskt. 

I övrigt har jag inte sovit något vidare inatt men tog mig upp i alla fall och nu känner jag mig rätt pigg trots allt. Drömt en himla massa skit har jag gjort också. Ja hualigen.

Nu ska jag tagga igång för engelskan, om jag inte missminner mig ska jag läsa om modernismen och sen förklara den för mina vänner inom kort. På engelska. Det är ju tillräckligt svårt att förstå på svenska kan jag tycka. 

Ha en bra dag vänner
Här kommer den, studentkryssningen the movie. Enjoy

Jaha, och jag som klagar på att jag aldrig får några kommentarer och nu när jag skulle titta efter en specifik upptäckte jag tre stycken som jag aldrig sett! Hur pinsamt är inte det. Förstår dock inte hur jag kunnat missa dem helt och hållet.

Hur som haver, jag tänkte låta er se mitt sportlov ur min telefon. Men så gick jag genom bilderna och såg att det fanns ju bara bilder från två dagar och det är ju inte så himla skoj. Jag har i alla fall varit på studentkryssning och om gud vill och don hall,som vi säger, så ska ni få en film senare ikväll eller i morgon för den delen.

Nu ska jag fortsätta sätta upp grejer på min önskelista.
Jo men alltså, hej. Den här bloggen går ju bara utför men vad ska man säga, jag har inte så mycket att säga. Vi tar det en annan dag istället.