Idag läste jag på Elaine Eksvärds blogg ett brev som hon skrev till sig själv för exakt ett år sedan. Det handlade om vad hon 2011 ville skulle hända under det kommande året. Hon skrev alltså inlägget/brevet och så tidsinställde hon det till ett år framöver. En himla bra grej som jag tänkte att, det vill jag också göra. Så jag publicerar brevet här nu och tidsinställer ett likadant till den 30 augusti 2013, få se om det gått som jag tänkt. Här kommer det!
 
God kväll Theres

När du nu läser det här är du 20 år gammal och förhoppningsvis lite klokare än sist. Sen är det några saker jag hoppas du sett till att uppfylla vid det här laget, här kommer det.

- Jag hoppas innerligen att du lämnat boet och flyttat till ett eget ställe, en mysig lägenhet enligt ditt tycke och smak vore kanon. Har du inte gjort det bör det ske snarast, för fridens skull.

 

- Har du inte tagit dig iväg till Paris än så tycker jag du ska göra det. Nu har du drömt om det så himla länge att det faktiskt är på tiden.

- Vad ska du bli när du blir stor? Okej, det är inget krav, men vore ju himla najs om du kommit lite längre på svaret.

- Sluta ta så illa upp hela tiden, det är du väldigt duktig på men skulle verkligen behöva bli lite sämre. Gräm dig inte över småsaker, gjort är gjort, så är det bara.

- Var snäll mot din arma kropp, du har bara en så se till att sköt den väl. Fortsätt träna när du väl kommit i gång, det är så bra.

- Fortsätt utvecklas och tro på dig själv, du är bra och blir bara bättre.

- Vårda dina vänner och skaffa nya, du mår bra av dem.

- Spara ut håret, det vore skoj om du kunde låta bli att klippa av det hela tiden.

- Umgås med dina systrar, det mår både du och dom bra av.

- Ha roligt! Så roligt som du haft den här sommaren har du inte haft på länge, fortsätt med det, det gör gott i hjärtat.

Med vänliga hälsningar

Theres, 2012

 
 
Idag dammar jag av pärlan och drar på fiollektion för första gången på ungefär åtta år. Herre gud, jag är banne mig nervös.
Sitter i soffan och väntar på karln, när han kommer bär det av mot Borlänge för användande av presentkort och lön. Gött de. Annars känner jag mig fortfarande lite bitter efter gårdagens skäll (jag är sannerligen i ett bad-ass skede i mitt liv just nu, herre vad jag gör fel hela tiden) men försöker intala mig att sådant gör vi alla, köra lite för fort är så lätt hänt. 

I går när jag testade objektivet lyckades jag även fånga vår bångstyrige katt på kort, han är inte den lättaste att få på bild men i går var han faktiskt en aning samarbetsvillig. 
Äntligen äntligen äntligen, hämtade ut mitt efterlängtade 50mm idag och dog glädjedöden lite grann. Fan så fint. Värt varenda öre. Presenterade raringen för omgivningen och konstaterade att det var välkommet.
 
 
I fredags blev jag upphämtad av karln och så bar det iväg. Han och brodern skulle åka cross och naturligtvis följde jag med för att föreviga tillställningen. Det var ett nytt motiv om man säger så.
 
Sen var det en rätt tjusig kväll också och jag passade på att byta motiv när de svischat förbi.
Efter åkningen blev vi bjudna på mat mitt ute i skogen och på vägen dit såg jag denna vy och suckade att det där skulle man allt haft ett kort på. Så vad gör karln, jo, bromsar bilen, backar och säger, "Gå ut och ta kort då, det kommer ju inte se ut så när vi åker tillbaka." En av anledningarna till att jag gillar honom väldigt väldigt mycket. Tyvärr kunde jag inte återskapa vyn till 100% men det var väldigt fint i alla fall.
Den här tiden om exakt 21 dagar sitter jag och karln på en uteservering på Kreta, blickar ut över hamnen och njuter av VÄRMEN. Peppen, säger jag bara, peppen. Så jävla underbart. Jag ska glida runt i tunna linnen, shorts och morotsolja och se ut som en himla pepparkaka när vi kommer hem. Det ska ätas grekisk mat, kikas på tjusiga grejer, handlas bra grejer och bara njuuuuutas. Alltså ja, peppen är oändlig. 
 
 
 
 
Sitter på kökssoffan och myser med en tekopp, förbereder mig mentalt inför en dags jobb. Utanför är det alldeles dimmigt och jag funderar lite lätt på när jag sist satt uppe den här tiden på dygnet, konstaterar att det var inte igår. Plockar då fram tanken att vore det som vanligt skulle jag sitta på bussen nu, skulle troligtvis ha klagat lite på att jag skulle fått lov att ta cykeln till bussen och jämrat mig över den tidiga timmen, men ändock varit ganska positiv eftersom dagen inte skulle varit normal ändå. Hade det varit som vanligt hade jag varit på väg till skolan nu, och oj vad glad jag är att det inte är som vanligt, även om det nog stynger till lite grann i hjärttrakterna. Det är så mycket som kommer bli annorlunda nu. Inga lektioner man går på ofrivilligt och nästan somnar på, inga sena timmar i UF-rummet, inget mer kortspel i kafeterian och inget mer klagande över den branta vägen upp mot matsalen som alltid blir så hal på vintern. Inget mer. Nu finns det inget mer kvar, trots att allting finns framför oss. 
Mitt rum är lite av ett dolt slagfält. På ytan ser det helt okej ut men börjar man öppna lådor och kika närmare så är det kaos. Saker överallt, det säger jag er. Nu har jag dock slängt ut skrivbordet och baxat in en byrå istället, skrivbordet tjänade nämligen mer som klädhängare och sak-avlastare än kreativ arbetsyta. Byrån har jag förgyllt med en gammal duk, ett par doftljus, en kakburk från Paris, en teburk, en tavla med en hiskeligt gammal Snövit-bok och en drös böcker.
 
I sängen har jag bytt ut ett par kuddfodral mot ett par andra och lagt till en ny kudde med ett hemsytt fodral samt bytt ut överkastet mot ett gammalt virkat. På väggen bredvid fönstret smällde jag upp en hylla i torsdags, skruvade i ett par krokar och vips, mycket smidig väskhållare och korgplats.
 
Att få skäll är nog det absolut värsta jag vet. Den där känslan av att man gjort fel och att man inte kan göra något för att ställa det till rätta. Avskyr det. Började dagen med att få skäll efter att ha drömt att jag bråkade som fan med mamma så det här var ju en bra start på veckan, verkligen. 
 
Annars då? Jovars. Sen sist har jag vart på kräftskiva, vart ut och sprungit med den där karln som nästan tog livet av mig, haft fruktansvärd träningsvärk, jobbat lite, spelat kort, sett på The Hungergames och Hercules, promenerat i finvädret, spelat minigolf och tagit ett kvällsdopp. Haft det himla bra helt enkelt, fram tills i morse då. Pah.
 
Morgonen ska dock inte få förstöra hela min dag, idag ska jag sy ett par kuddfodral och fortsätta ommöbleringen av mitt rum. Så det så. 
Igår kväll fick jag besök av fem fina vänner. Vi spelade kubb, grillade, skrattade högt och spelade spel. En fantastiskt trevlig kväll, och lite tråkig eftersom två av dem ska flytta iväg och man vet aldrig när man får se dem igen. Men, så är det.

 
Vaknade halv sju i morse och var aspigg, tänkte att nej det får inte vara sant, jag måste kunna somna om. Det gjorde jag, och vaknade fyra timmar senare. Pah. Jag hatar när det händer, som om det inte skulle räcka med ett par timmar?
 
Hur som haver så är det onsdag idag och ikväll får jag besök minsann, ett gäng glada grillare kommer hit för att tillbringa kvällen på loftet med vad jag hoppas blir många glada skratt och utrop. Mmmm, det ser jag framemot. För att gården ska vara presentabel åt folket måste jag dock klippa gräset först, fy bubblan vad tråkigt.
 
 
Nu äntligen, lite lugn och ro. Har flängt runt med både det ena och det andra hela dagen. Jag tog mig bland annat till gymmet för första gången sen inlandsisen smalt bort, det kändes om vi säger så. Sen har jag dammsugit hos mormor och morfar, tagit reda på mina torkade kryddor och slutligen ställt i ordning på loftet dit det kommer massa trevligt folk i morgon. Fantastiskt mysigt blev det om jag får säga det själv. Men mer om det en annan dag.
 
Nu ska jag njuta av att sitta stilla ett tag till sen får det allt bli sängen.
Haaaallå, här var det tomt minsann. Nåväl, sen sist har jag mest jobbat klart och haft en grym födelsedagshelg. Tänkte ta med er på en tur genom den.
 
Helgen började med att jag i fredags gjorde min sista arbetsdag, på kvällen såg vi på Trollbröllopet och när klockan slog 00.01 blev jag uppvaktad med sång och paket. 
 
 
 
På lördan gick vi upp ur sängen vid 10 och njöt av långfrukost, när frukosten var intagen stektes det pannkakor och plockades hallon, det blev nämligen pannkakstårta dagen till ära. 
 
 
När släkten varit hit och ätit tårta åkte vi vidare till Lämåsen där det kladdades på smink, peruk och svans, det var trollens dag och naturligtvis ställde man upp som troll. 
 
 
Efter trollningen blev det dusch och vidaretransport mot stugan. Där åts det fantastiskt god mat, bastades, spelades kort, dracks dumle tills vi blev lulliga och pratades i en halv evighet. Grymt grymt bra födelsedagskväll.
 
 
På söndagen tog vi sovmorgon, åt frukost och begav oss iväg till sjön. Där lånade vi en båt och åkte ut till en liten ö där vi tillbringade dagen på en sten i solen. Mysfaktor 137. 
 
 
 
I lördags var jag på bröllop, ett fantastiskt fint sådant.
 
Jag har skaffat en ny hobby. Numera hänger jag nämligen flitigt på Tradera, ett himla trevligt ställe för er som missat det. Idag ramlade den här koftan ner i postlådan och om någon dag borde jag få hem ett par jeans, ett par Cheap monday för 52 svenska riksdaler, inklusive frakt. Det kallar jag plånboksvänligt. Jag häckar där dag som natt, sliter mitt hår när någon budar över mitt bud och gör något i stil med soldansen när jag vinner. Som sagt, fantastiskt trevligt ställe, ni borde testa.
Fredag, igen. Vart tog den här veckan vägen? Ingenting mig emot dock, helgerna är det bästa som finns nu mer. Dock önskar jag att jag kunde kapa av mitt huvud eftersom halsen fortfarande inte är på min sida. Fan ta den.
I julklapp för två år sen, tror jag det var, gav jag Johan ett lapptäcke som jag gjort själv. Det var ett himla arbete men blev faktiskt ganska tjusigt när det var klart. Nu känner jag att jag börjar bli lite sugen på att göra ett åt mig själv och då skulle det se ut ungefär så här. Nu är det här ett photoshoptäcke så det blev ju inte allt för tjusigt, men ni fattar galoppen.
Med inspiration från ett filippinskt recept blev det stekta nudlar med ölkorv, ägg, paprika och sockerärtor till lunch idag. Mumma.
 
Nästa lördag har jag förgyllt denna värld med min närvaro i 19 år. Inte dåligt. Tänkte därför passa på att presentera min fina önskelista, jag menar, drömma får man ju.