Gud vad jag tjatar om den här värmen men jag är verkligen inte gjord för sånt här väder. Just nu sitter jag och hämtar andan i soffan, klunkar citronvatten, äter russin och laddar inför det som komma skall. Om drygt en timme slänger jag mig nämligen på cykeln igen och tar sikte på värdshuset med ett vatten-och upphämtningsstopp hos Malin, idag ska det beställas hotell i Paris förstår ni. Sen kommer Jonna också, och henne har vi inte sett på tre veckor nu så då blir det kramkalas! 

Nu ska jag försöka få med mig modern ner till älven för ett dopp, försöka går juEnkelt. Jag läste drygt halva boken under våren/sommaren 2008 och det kvittar hur många som rosar den och säger att det är världens bästa roman, för det är den inte. Jag fullkomligen avskyr den. Kristin Lavransdotter heter den och det är troligtvis världens mest överskattade bok, jag fattar verkligen inte hur någon överhuvudtaget kan påstå att det är en kärleksroman och dessutom vara lyrisk över hur romantiskt och otroligt bra den är, nej det är för mig obegripligt. Möjligtvis handlar det om kärleken till gud för jag tror inte det finns en enda sida där inte gud nämns och sånt tål jag inte helt enkelt.
Klockan är snart 20 i 7 och det är redan 20 grader varmt ute, försmäktelsen är nära, trots att jag inte ens gått utanför dörren. Men jag känner på mig att det kommer bli jobbigt varmt idag. Bah.

Nu ska jag svepa ananansjuicen sen far jag

Ciao
Jag gjorde ett försök till att bränna bort årets kors på ryggen men jag gav upp, jag tror jag försmäktar i den här värmen snart. Och inte nog med värmen, de här flugorna och bromsarna gör mig så förbannad, slog ihjäl fyra stycken nu när jag var ute i knappt en timme. Så jag gick in och tog ut ackorden på What are words istället, nu dricker jag citronvatten och lyssnar på Beatles covers eftersom Spotify inte kan erbjuda originalet, dåligt. 

Nu tror jag jag ska ta med mig datorn ut i skuggan och skriva lite, man måste ju nästan vara ute när det väl har blivit varmt. I övrigt har jag läst tre kapitel i Norwegian wood av Haruki Murakami och jag tycker den är genialisk.
Den här är också svår för jag läser sällan "omtalade" böcker och om jag läst någon sådan där omtalad bok så har jag inte blivit besviken. Så det är svårt att säga någon faktiskt, men eftersom jag hört att många hackar ner på Isfolket så måste jag väl lägga in en stor protest för jag tycker de är skit bra.

Underbart ofullständig

Du är så där som ingen annan är
Varför?
För du är ju du
Det är dig jag håller kär
Ingen annan är möjlig
Inte ens påtänkbar

Det gör inget att du inte är ofelbar
Det är ju inte jag heller
Och visst är det bra
Att ingen är perfekt
För hur skulle det se ut
Om ingen hade brister

Men tänk om du plötsligt
Skulle upptäcka
Att mina brister inte är som dina
Att mina fel inte är fulländade
Att de är nötta i kanten
Och lite slitna på mitten

Om du skulle upptäcka detta
Hoppas jag att du det förbiser
För jag är rädd
Att utan dig
Har jag inte längre några brister
Utan dig blir jag
Ett perfekt hål
Att ramla ner i

Varför?
För du är så där som ingen annan är
Det är dig jag håller kär
Och älskar mest av allt
Ingen annan är möjlig
Inte ens påtänkbar

Den här är lite svårare. Jag vet inte om jag läst någon bok som gjort mig genuint ledsen, visst har jag grinat och nästan grinat ihjäl mig men jag är så känslig så det betyder inte så mycket. Och när jag läser sådana här barnplågeriböcker då blir jag mest förbannad faktiskt så jag vet inte om jag läst någon bok som enbart gjort mig ledsen. Men måste jag välja något så får det väl vara sista boken av Ljusets rike, för då var det ju slut på både Isfolket, Häxmästaren och Ljusets rike, då blev jag faktiskt ledsen.
När klockan var strax efter fem vaknade katten och när han vaknar är det banne mig inte roligt längre. Han jamar och är dryg och med tanke på att jag inte är särskilt pigg den tiden eftersom jag har för vana att somna sent och sova dåligt natten mellan söndag-måndag så tänker jag inte särskilt logiskt så jag låter katten hålla på som han vill vilket resulterar i att han håller mig vaken nästan en timme mer än nödvändigt. Just då var inte herr Mozart särskilt mycket värd skulle jag vilja påstå, men nu är han ute och om 10 min beger jag mig på cykeln mot garaget. Den här boken påbörjade jag igår kväll, ett kapitel har jag läst och är redan fast.
Midsommaraftonen tillbringades vid fadern där det blev trerätters och monopol tills klockan var halv ett, gott, trevligt och ganska så perfekt faktiskt. Jag har ändå aldrig förstått mig på midsommar riktigt, det är bara knottigt, fylla, sill, små grodorna och jordgubbar, ja okej, jordgubbarna är ju ganska så jävla goda trots allt. Sen var vi upp och flög en vända också, menne, min mage tycker inte om sånt där. 

Lördagagen tillbringade jag med min far och familj, övningskörde till Siljansnäs bland knepigt folk som satte upp majstången på midsommardagen (?) och var ganska så fruktansvärt nervös över det faktum att folket inte kunde enas om att gå på en sida, nej, båda sidorna, i bredd, så ska det va. Bah! Sen kom vi tillbaka, spelade TP, åt pizza och spelade Texas hold em, jag och Moa förlorade så vi såg på lite av This is it istället. 

Nu ska jag borsta tänderna sen ska jag påbörja en ny bok eftersom sista boken i serien om Anne Persdotter har gått åt den här helgen. Så det ska jag göra nu, ta bort matresterna från järnskrotet i mun, välja en bok och krypa ner i sängen och börja läsa den lyssnande till forsen och fåglarna som gör sig redo för natten. I morgon börjar sista veckan på sommarjobbet.


Den här var lätt, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann slår alla böcker jag läst med hästlängder vad gäller att bli på bra humör. Ingen slår den, skrattar man inte under läsandet av den måste man ha något slags fel, den är underbar!
Trots att jag bara arbetat två och en halv dag den här veckan så måste jag säga att det gått oerhört långsamt men nu är det i alla fall helg och gu' vad glad jag är för det! Om en timme eller två hoppas jag att Johan anländer och innan dess tänkte jag ta mig en dusch och göra mig lite midsommarfin, det skadar ju inte efter att ha bott i arbetskläder/mjukiskläder sen i tisdags. Så här såg himlen ut idag, lite fräsigt kan jag tycka.
Det ska tydligen regna hela dagen idag  som det ser ut, och det är ju bra, typ. Det blir ju inga mer maskrosmassaker i alla fall.

Nu måste jag borsta tänderna, det är sjukt vad fort tiden går på morgonen.
Ta en kik här nu folks, det skadar inte.
Att välja en bok av 47, det är näst intill omöjligt men jag måste säga att jag gillade den första väldigt mycket så jag lär väl välja den då. 

Tänk att tiden går så grymt fort på morgonen, nu lär jag ju åka igen!

Ciao
Det här är banne mig svårt. För ett par år sedan hade jag lätt sagt "Sagan om Isfolket" men nu vette fåglarna om den inte fått en konkurent i Diana Gabaldons "Främligen". Men jag tror faktiskt jag måste säga "Sagan om Isfolket" eftersom jag älskade den först och eftersom den är en sisådär 40 böcker längre. Så att jo, "Sagan om Isfolket" får det allt bli.
Jahapp, hemma från Luleå och klar med ytterligare en dag bland buskarna, livet går gött just nu. Har väl egentligen inte så mycket mer att säga än så. Kika här istället, där ramlar det in mer grejjer.
Johan har tagit med sig min bebis, darling, Bettan, nallen, in på toaletten och jag känner stor oro. Kommer den att vara hel när den kommer ut? Det är frågan.

För övrigt så drar vi till Luleå klockan fyra i morgon bitti, vilket ju är najs. Tur att man får sova i bilen.
Oh den här var svår. Jag läser sällen en bok flera gånger men en bok som jag med säkerhet kan säga att jag läst minst tre - fyra gånger det är Malin + Rasmus = Sant. När jag var yngre läste jag den varje sommar men nu var det något år sedan sist. Ja den är bra den, älskar storyn även om det är sjukligt tragiskt egentligen.
Jag är så hopplös. Har precis sett på Hannah Montana the movie, och gissa vad, jag grät... Det är nästan så jag skäms den här gången faktiskt. Menne, det är inte lätt när det är svårt heller. 

Nu ska jag packa inför helgen och sen ska jag lägga mig och läsa lite innan jag sluter ögonen för idag. 

Ciao folks
Den bästa boken jag läste förra året måste vara, inte så otippat, En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah. Jag vet inte hur många gånger jag har tjatat om den här boken men den är helt enkelt perfekt. Jag älskar den, storyn, språket, karaktärerna, allt! Den är allt man kan önska sig och lite till. Så läs den folks.
Åh jag har hittat en ny alldeles underbar lista! En trettiodagarslista som handlar om böcker. Mmmm, den utmaningen antar jag, direkt alldeles.

Dag 1 – Bästa bok du läste förra året
Dag 2 – En bok du läst fler än tre gånger
Dag 3 – Din favoritbokserie
Dag 4 – Favoritbok ur din favoritbokserie
Dag 5 – En bok som gör dig glad
Dag 6 – En bok som gör dig ledsen
Dag 7 – Mest underskattade bok
Dag 8 – Mest överskattade bok
Dag 9 – En bok du inte trodde du skulle tycka om men älskade
Dag 10 – Din favoritklassiker
Dag 11 – En bok du hatade
Dag 12 – En bok du älskade förut men inte längre
Dag 13 – Din favoritförfattare
Dag 14 – Favoritbok av din favoritförfattare
Dag 15 – Manlig favoritkaraktär
Dag 16 – Kvinnlig favoritkaraktär
Dag 17 – Favoritcitat ur din favoritbok
Dag 18 – En bok du blev besviken på
Dag 19 – Favoritfilmatisering
Dag 20 – Din favoritkärleksbok
Dag 21 – Favoritbok från din barndom
Dag 22 – Favoritbok du äger
Dag 23 – En bok du länge velat läsa men fortfarande inte läst
Dag 24 – En bok du önskar att fler hade läst
Dag 25 – Karaktär du kan relatera till mest
Dag 26 – En bok som fick dig att ändra åsikt om något
Dag 27 – Mest överraskande handling, vändning eller slut
Dag 28 – Din favorittitel
Dag 29 – En bok alla andra hatade men du gillade
Dag 30 – Din absoluta favoritbok


God morgon folks, ännu en strålande dag i paradiset, eller nåt. Personligen ska jag dricka upp min tekopp, borsta tänderna och slänga mig på cykeln mot dagens arbete. Det är näst sista dagen för mig den här veckan för på fredag följer jag med Johan till Luleå på flygshow. Här har ni en bild från igår på Malin och ett hundkex som växt sig lika högt som henne.
Kolla vad jag har gjort idag:Ett virkat fodral till telefonen! Wooow! Mycket mycket tjusigt. Och ja, jag fullkomligen älskar min bebis, nu är jag fast. Kan inte låta bli att pilla på den, ta kort, uppdatera sidor och bara åååååh, kärlek till tekniken. 

Förövrigt har jag råkat bli förkyld, vilket jag inte hade planerat, men ibland blir det så och jag gillar det inte med tanke på att vi åker till Luleå i helgen. Bah, frisk ska jag bli, frisk frisk frisk frisk. Och eftersom jag ska bli det så ska jag lägga mig inom en snar framtid, alldeles strax ska jag göra det faktiskt. Ska bara pilla på telefonen lite till först. Hihi
God morgon, jag och min bebis som nu mera har en strumpa (oanvänd) omkring sig har sovit mycket gott fram till klockan sex när den blev kinkig och började pipa som en tok. Det där måste ändras på för sådana där obehagliga uppvaknanden vill jag inte vara med om igen.

Hur som helst så tog jag reda på om det gick att blogga från den eller inte, och det gick inte, på den här portalen. Så att, nu finns jag här också. Pah, jag är h.o.p.p.l.ö.s. 

Nu måste jag kila för igår var jag lite försenad och det gillades inte av en herre i vit volvo, så då får jag väl cykla lite tidigare, då. Men som sagt, håll utkik på länken där uppe för rätt som det är dyker det upp något spännande.

Ciao

Åh, vet ni vad jag har här bredvid mig?! En livslevande Samsung galaxy S2, världens bästa mobiltelefon just nu sägs det. Och vet ni vad det bästa är? Den är min. Min min min min! Och hur coolt är inte det när man heter Theres Johansson och bor i en håla i Dalarna? Jo, skit coolt! Just nu laddar jag ner appar för fullt och den senaste är något som kallas Picplz, en av Androids motsvarigheter till Instagram, typ. (Hör ni va coolt det låter? Det hade i alla fall jag tyckt om jag inte förstått vad det var för något.) Och något annat som är jätte jätte jätte bra det är att jag har ett halvår fritt Spotify premium! Ooohohoho! Nu går livet gött.

Så att, nu när jag har Picplz kopplat till twitter också så kan jag ju bara säga som så här att någon som börjar på M och slutar på alin ligger i farozonen för att hamna på internet i arbetarkläderna typ, i morgon bitti. Mahahahaha! *Evil laugh*

Nej, nu måste jag undersöka om det går att blogga från underverket.

God morgon folks, smörgåsen är smörad, jag är påklädd och sittunderlaget är framlagt. Nu ska jag bara borsta tänderna och sedan beger jag mig iväg på cykeln till årets första sommarjobbsdag och för er som inte tidigare läst om mina och Malins bravader så kan jag ju tala om att det vi gör är att rensa ogräs här i byn. Ett mycket givande jobb. Om ni vill får ni väl ta er en titt tillbaka i arkivet för juli 2010 och juni-juli 2009, där finns det nog någon godbit att hämta från våra slitsamma dagar. 

Nu måste jag kila

Ciao
Nu är jag hemma och laddar inför morgondagen som kommer erbjuda årets första dag på sommarjobbet. Femte året i rad som vi hänger i de där häckarna nu, det börjar kännas lite rutinmässigt faktiskt. Men så är det, och på tal om något helt annat så vill jag bara säga att jag gillade Pan's Labyrinth. Det var ju ingen normal film, men av någon anledning så gillade jag den ändå. Den blandade liksom verklighet med science fiction och ja, jag gillar till och med att den var på spanska även om jag vanligtvis brukar ha väldigt svårt för filmer på andra språk än engelska. Men det gick grymt bra och jag tycker nog att det är en film att rekomendera om man sett det mesta och känner att alla filmer är mest likadana hela tiden, för det var inte den där. Oh nej. Så se den, om ni känner för det. 

Nu ska jag nog ta och svira om och hjälpa mamma med veden lite grann sen får det bli en tekopp och sänggång. 

Ciao


Den här dagen har gått så sjukt fort och det känns inte som vi gjort just någonting alls, eller i alla fall inte jag. Jag tillbringade förmiddagen hos pappa sen åkte vi hem en vända och duschade och sen for vi till Björbo på 80-års kalas. Nu de senaste timmarna har Johan gjort det han ville och jag det jag ville: kollat fram en film, som vi alltså ska se nu. Det blev Pan's Labyrinth, en spansk fantasy-film, spännande!

Idag har varit en bra dag. Fick betyg i samhällskunskap och historia B och vad ska man säga, jag är så jävla nöjd, med tanke på hur det kändes för några månader sen är jag förvånad att jag överhuvudtaget tog mig igenom kurserna. Men nu är det klart och aldrig någonsin ska jag läsa samhällskunskap och historia B igen, det säger jag er.

När vi fått betygen följde jag med Jonna hem en sväng så hon fick äta frukost sen drog vi till fotbollsplanen där niorna spelade fotbollsmatch mot lärarna, resultatet tror jag vi skippar för känsliga läsare. När matchen var klar satt vi kvar, ensamma på läktaren, och såg nog ganska dumma ut, så vi tog ett varv runt Vansbro och slog oss till sist ner på en bänk uppe vid högstadiet tills vi fick beskedet att det inte alls var någon mat i matsalen idag, det var hamburgare vid VUC som gällde. Så då traskade vi tillbaka, åt våra hamburgare och så drog vi till Malung och bowlade, vilket ju faktiskt var skit kul. Jag blev ju trots allt tvåa. Och det får man vara nöjd med. 

Nu sitter jag här och känner mig ganska förvirrad, vi får sommarlov i morgon. Det går liksom inte riktigt in. Men jag tror det här kommer bli en kanon sommar i alla fall. Helt underbart. 

Nu ska jag spela en trudilutt på pianot sen ska jag nog ta kontakt med min kära granne tillika gymkamrat och höra om man orkar cykla ända till gymmet idag eller om man helt enkelt ska ta en joggingtur istället. 

Ha det gött folks


Onsdag, i morgon är det torsdag och på fredag får vi sommarlov. Hur många har fattat det? Inte jag i alla fall.
Jag lever faktiskt, för er som tvivlat på det den senaste tiden. Hur som helst så var helgen kanonbra och skulle väl kunna sammanfattas med orden billekar, glass, flygplan, hetta och solbränna. Det tycker jag stämmer ganska bra faktiskt. Mer ingående behöver vi inte vara. Vill ni se lite bilder får ni kika i Johans galleri.

Idag har det varit brännbollsturnering på skolan, vi vann en match och det får man väl vara glad för. Har ingen aning om vilken placering vi kom på, men vad gör det om hundra år. Vet inte ens vilka som vann om jag ska vara ärlig. Haha. Menne, var det noga?

Aja, nu ska jag duscha. Känns som det är behövligt.

Efter 10 timmar i bil, glass i omgångar, ihopmontering av flygplan och gassande sol känner jag mig mer än redo för polen som ryktas finnas vid hotellet. Då är livet härligt.
Och vart tog den här dagen vägen? Fort har det gått och inte har jag hunnit göra så mycket heller. Dagens bedrifter innehåller hur som helst en stor fail. Det började med att jag tvättade bilen och hade ställt skålen med vatten på golvet på förarsidan. Sen vred jag på mig och av någon anledning kände min telefon för att hoppa ur jeansfickan och ner i vattenskålen med tvättmedel i. Ett mycket dumt val kan jag tycka eftersom telefonen i fråga nu mera ligger nere på köksbordet i behov av en defibrillator för att överleva. Ibland är livet lite hårt.

För övrigt åker jag till Järna idag och på lördag drar vi till Eslöv. Blev lördag istället för fredag, men vad gör det. 

Nu tänker jag gå ner och laga lite mat sen packa väskan med det jag lagt fram på sängen. 

CiaoEn mycket kär vän som tjänat sitt syfte väl
Tältet och dess invånare

BrindsjönLuise och JohannaIda, Lisa, Jonna & MajaHur man sänker en bryggaVärldens bästa KalleMina kära klasskamrater som gjorde ett tappert försök med finaltävlingen från Mästarnas Mästare.

Se vilken stil de harJim, Mirell, Emil, Jonna, Patrik & SebastianNågon som tyckte det var skoj att klättra i trädBirgit, Maja, Matilda & MirellJonna, Kristoffer och AnnikaKarin & Lars som lockade och spelade på hornSen blev det ett kvällsdopp....och det var så jävla kalltSen avslutades några kvällen framför brasan med korv och gitarr medan andra gick och la sig i ett tält som blivit placerat i nerförslut. Nämner inga namn.
Friluftslivet var kanon, vi fick ju trots allt solsken, mycket vind och ytte pytte lite regn. En bildbomb och en utförlig beskrivning av dygnet får ni i morgon för nu är jag så jävla trött så jag har aldrig varit med om dess make. 

Ja, nu går jag och lägger mig i mitt rum som nu mera har en hissgardin framför fönstret, och hur gött är inte det! I natt ska det sovas må ni tro.

The end