Väderbetraktelser

0kommentarer

Kullerstensgatorna i Vansbro har knappt varit torra sen i juni, tittar man på älven bildar regnet myrornas krig och semester till trots ligger inspirationen för många i jämnhöjd med asfalten. Luften är ständigt fylld av bittra ord om "regnet som aldrig ger med sig" och vore det inte för hastiga påminnelser kunde man ana att även solen åkt på rekreation.

Så plötsligt, i en hastig påminnelse, tittar hon fram. Befolkningen kränger av sig regnjackorna och vänder ivrigt ansiktet mot himlen, stegen blir lite lättare och strax kan man se parkbänks-karlarna återvända till sina platser. Dörrarna in till butikerna ställs upp och cyklisterna susar fram längs gatorna. Nu, nu äntligen, tänker folket, nu är sommaren här. Men ack, den lärde vet att olycklig blir den som tar ut segern i förväg.

Det är mitten på juli, utomhustermometern visar 14,6 grader varmt och det behövs helt enkelt lite sol. Så låt oss samlas i en gemensam soldans, grabba tag i grannens näve och steppa runt i vattenpölarna likt vore vi Gene Kelly i "Singing in the rain:"

Eller så tittar vi på filmen och fortsätter vänta.

Kommentera

Publiceras ej