Jag läser en bok till engelskan som heter Before I fall, den är underbar och jag kan inte sluta läsa. Tror jag har tillbringat tre och en halvtimme med den i handen idag. Så nu är det inte så mycket kvar. Den handlar i alla fall om en tjej som dör i en bilolycka men som fortsätter att återuppleva samma dag hela tiden utan att "dö på riktigt" eller hur man ska säga. Så hon försöker att ändra på så mycket som möjligt och ändra på sig själv för att se om något hjälper. Jag ska snart börja på kapitel sju, sjunde dagen som hon upplever samma dag. Jag anar att det är den sista, så det ska bli riktigt spännande att se hur det slutar. Den är hur som helst skit bra och jag tycker att den som vill ska läsa den. 

Nu ska jag läsa lite bloggar sen tror jag det blir en kopp med varm oboy och så kan jag nog inte hålla mig från sista kapitlet... hihi!







Efter ett relativt snabbt och smärtfritt betygssamtal med religionläraren (vars namn jag inte kan stava till) så fick vi sluta. Lektionen varade i hela 35 minuter. Så nu tänkte jag vara ambitiös och göra lite franska.
God morgon folks, det ser ut att bli ytterligare en sån här strålande dag idag. Så det får nog bli skinnjackan idag, oooooh, härliga tider.
Jag har precis gjort en ny spellista på Spotify, det var nödvändigt. Och jag har upptäckt att för mig är karlar med skägg ett ganska säkert kort vad gäller musik. Indierock börjar också lägga sig kring mitt hjärta så vill ni lyssna så finns det några skäggiga karlar som spelar indierock här: Vår

Lite så här ser det ut och låter hos mig ikväll







God natt folks
Jag tror att jag fick i mig något olämpligt igår. Känner mig fruktansvärt rastlös och på drygis, vilket ju är lite tråkigt eftersom det inte finns någon att dryga på. Tur är det väl då att jag snart ska slänga mig på cykeln och åka till bassängen för en liten simtur. Det är nämligen alldeles ypperligt cykelväder idag, det blåser nästan ingenting och solen bara lyser, överallt! Härliga tider. 

Så att, nu ska jag packa och bege mig. Det är ju så trevligt när man har något att göra. 

Ciaooo



Lite så här skulle jag nog vilja påstå att jag känner mig, full i fan
Tänk att jag är nog en av världens söligaste människor. Trots att jag bara har tio minuter på mig tills cykeln går mot verkstan så har jag fortfarande inte borstat tänderna och.. okej, nu fick jag ett sms från Emil som sa att det inte blev någon cykel idag. Det var ju tur för mig, då har jag en kvart på mig i alla fall. 

Då kan jag ju passa på att klaga på att termometern visar tolv grader kallt men att jag ändå känner lite lycka över att det inte snöar och att solen nog kommer fram alldeles strax. Det gillar jag. 

Jag drömde sjukt konstigt inatt också, en blandning av Lilja 4-ever och Skamgrepp. Filmer båda två. Jag var boven i dramat, typ. Det var jobbigt. Gah. 

Nej, tandborsten var det. 



För stunden är jag sjukligt besatt av Go your own way - Fleetwood Mac, allt är Lisas fel. Har varit fast sen i lördags. Fy!

Jag har inte så mycket att säga heller för den delen. Jag är fortfarande sjukligt förvirrad av tidsomställningen, har inte vant mig vid att det fortfarande är ljust och klockan är kvart i åtta. Nej, det har inte riktigt kopplat än. Det är som när man ska sätta ihop ett flygplan med Johan och karlarna, man tror aldrig att det ska bli klart och de där förbaskade vingarna är bara tunga och djävliga och de kommer på aldrig på plats men så, plötsligt ramlar allting på plats och så behöver man inte bry sig mer om det. Hur händigt som helst. Ungefär så känns det nu, det har bara inte riktigt ramlat på plats än. 

Nej, nu spelar Robert Wells en jullåt, det var skamligt. Nu byter jag. Det blev inge bättre det heller. Ååååh jag behöver en ny spotifylista. Finns det inte en hemsida för sånt? En sida där det finns massa spotifylistor som man kan använda sig av. Jo det tror jag, måste undersökas. Nej, nu hitta jag en annan karl. Få se om han duger. Nej det gjorde han inte, det kan jag avgöra efter 14 sekunder. Nästa! 

Jösses, nu är det slut. Jag ska skona er från mig. 



Nämen flickor, vi åker nu va? Jag är så sugen så jag bara spritter. Kolla bara här, och här, och här och här! Så där ska vi ha det. Strosa bland Paris alla gator, sitta på ett fik och äta croisanter, prata knacklig franska och bara njuta av livet. 





Planerna var att cykla till verkstan idag, men efter en kik ut så, nej. När snön vräker ner är det inte något riktigt ultimat cykelväder, har jag lärt mig. Då är det tur att man har världens bästa grannar som ska till Vansbro så man får skjuts dit, tummen upp för det.

Under förmiddagen tänker jag sätta mig och slita mitt hår över programhanteringen sen får vi se vad Patrik har att säga på eftermiddagen. Spännande. 

Nu lyssnar jag på Lips of an angel - Hinder och åker tillbaka till året 2007 och musiklektionen när Maddis hade valt en låt som vi skulle lyssna på. Det var den här. Kärlek vid första tonen.


Efter en hård första dag i skolan sitter jag nu framför teven och ser på halv åtta hos mig där Billy Opel är med. Gustafsröra till förrätt bjuder han på, nu blev jag hungrig. Tror det får bli makaroner och bacon här. Göttans. 

Efter teven och mat får det bli dusch och sänggång, känner att det kan behövas med tanke på hur segt det var att gå upp i morse. Kvart i elva var väl ingen ultimat tid att släcka lampan kanske. Inte om man heter Theres i alla fall.

Åååååååååååångest! Jag vill inte till skolan! Jag vill inte behöva gå upp klockan sex på morgonen! Och jag vill verkligen inte gå till bussen när det är 10 grader kallt! Gaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Så, nu har jag avreagerat mig lite. Men seriöst, jag vill verkligen inte till skolan. Jag drömde till och med mardrömar om franskan i natt. Det är allvar. Jag drömde att Inger kramade mig och Malin och att Malin körde till lektionssalen (som för övrigt var där Johans farmor bor), bara det är ju en historia för sig. Nej fy fan, det var en pärs.

Nu måste jag borsta tänderna om jag ska hinna till bussen. Jag överväger fortfarande om jag ska gå eller cykla, går jag så tar det längre tid. Men cyklar jag så blir det så förbannat kallt. Tror nästan jag får ta den smällen, palla gå. 




94 klick här idag, tråkigt att jag står för 87 av dem. Men annars är det väl bra. Nu har det ju blivit lite nytt i alla fall så vi får väl se hur länge jag står ut. 

Hälsat på lite gosiga djur har jag gjort också. Började hos Maja (som inte är ett djur) och hälsade på deras oerhört gulliga valpar. 11 dagar gamla om jag inte missminner mig. Hur gosiga som helst, en sådan skulle jag gärna ha haft ett litet tag. Hos Maja (som alltså inte är en hund) såg vi också på Fame, så nu har jag äntligen sett den. Hyggligt bra film, men lite konstig kan jag tycka. 

Sen har jag varit in till grannarna och hälsat på katten som jag nämnde igår, en riktig gofis det också. En grå skönhet med jätte stora ögon och hur kelsjuk som helst. Han klättrade till och med upp i knät på mig! Fast, direkt. Nu ska jag bara lura med mig mamma in dit. 

Nu ska jag ta mig en apelsin



Det här är Nisse, grannarnas vanliga katt. Han är bara kelsjuk när hans ägare inte är hemma och han lyssnar absolut inte på vad man säger. Jag misstänker att han hör lite dåligt trots sina 5 år, och att han föredrar hankatter framför honor.


Jag glömde bort earth hour igår, men vad ska man göra. 

Lite jobbigt tycker jag det är med sommartid också, klockan är ju helt plötsligt 20 över 10 fast den egentligen är 20 över 9. Tråkigt. 

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Jag blir så handikappad när jag blir ensam, jag vet inte hur man gör längre. Jösses. Men, det blev ju aldrig något med HTML-koderna igår så jag kanske skulle ta tag i det då. Vore väl en plan. Ja, så får det bli. 

Jag tycker ni ska kolla in Lisa Miskovskys kör från igår också, kika här. Kvinnan som sjunger solo hade ju bara för underbar röst. Önskar att hon fått sjunga lite mer. 

Jag hittade precis en blogg med en människa som läste 96 böcker under 2010. Jag har inte läst någon av dem som hon läst, det får mig att känna lite så här; antingen läser hon konstiga böcker, eller så läser jag konstiga böcker, eller så läser vi båda vanliga böcker men har helt enkelt inte stött på varandra än. Jag röstar på alternativ ett eller två. 

Ska ni höra något med skrällvarning då? Det var väl det jag förstod. Jag var ner en sväng för att lägga in lite ved i kaminen, and guess what, jag gjorde det igen. Men det var ju faktiskt ett tag sen sist nu.



Sotet är praktiskttaget inbränt i huden och drar man med fingret över sotkanten till vänster så är det en upphöjning. Underbart.

Nu ska jag ta tag i det här med HTML-koder, som jag älskar så mycket.

Städat rummet har jag gjort, och gudarna ska veta att det var skitigt. Hualigen. Men nu är det rent, skapligt i alla fall. Någon promenad har det dock inte blivit, det blåser för mycket. Skyller jag på. 

Just nu är jag lite sugen på att gå till andra sidan vägen och hälsa på en ny katt som kommit till grannskapet. Ägarna till katten ifråga vill  skänka den till oss djurlösa människor på den här sidan av vägen, så nu gäller det bara att få dit mamma och se på missen. Då är det ganska klappat och klart. 

Nu ska jag göra något annat



Att vakna strax efter sju på en lördag är inte riktigt okej, så därför låg jag kvar till kvart över 8. Så mycket bättre. Men nu är jag i alla fall uppe och till min förtret ser jag att det börjar blåsa ute. Fan. Jag som skulle ut och ta en promenad eller något bara för att det inte blåste. Sjukligt irriterande. Jag är så less på vinden. Alldeles tvärless. 

Inte blev det nå "The perfect storm" igår heller, nej. Jag gick och la mig istället. Fina grejjer. 

Teatern igår var riktigt bra föresten, allt esteterna gör är bra. Så nog är jag nöjd med kvällen. Oerhört. Kika här om ni vill se bilder från föreställningen, Andreas han kan han. Att jag sen har fruktansvärt dåligt minne och orsakar så mycket krångel när jag är med, det tar vi en annan dag. 

Nu ska jag ta och städa mitt rum, det ser lite ut som det gjort i Japan på sistone.






Åå vad jag älskar fredagar! Särskilt sånna här när man väntar på att the bruuds ska komma och hämta en för en sväng till Vansbro på teater där en annan brud vid namn Malin väntar (som jag för övrigt inte har träffat på fyra veckor!). Japp, sånna här dagar gillar jag. Efter teatern blir det mat, Skavlan och dum dum dum.. The perfect storm! Som jag skulle ha sett för flera veckor sedan men som blev inställd! Kan ni fatta det, de ställde in filmen, på teven! Suck

Nej, nu får det va nog.

Ciao så länge


Jag antar att det är den här bruden som kommer eskortera mig och Josefine till Vansbro. En aning otäckt kan jag tycka.


Oj, nu ekar det nästan här. Men faktum är att det är fullt upp hela tiden, är jag inte hemma så har jag annat att pyssla med eller så finns helt enkelt inte inspirationen. Men så kan det vara. På måndag blir väl allt som vanligt igen så då ska jag inte ha så mycket att skylla på.

Just i detta nu sitter jag här i Lokstallet i min ensamhet och bara väntar. Jag har skrivit klart allt som ska skrivas, har "korreläst" och kollat så alla annonser är i tidningen (de var de inte). Så att, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Stirra på burken med snabbkaffe som står kvar från morgonens fika kanske. Inte vet jag.

Jag upptäckte något jobbigt igår, mitt hår håller på att inta en mörkare nyans. Jag fäller en tår, vill inte! Jag har alltid varit ljus och nästan vit på sommaren och vad händer nu om inte att en askblond färg börjar träda farm. Oh, himmel. Katastrof.

Nu ska jag snart åka hem för dagen och spendera tid med min pojkvän eftersom han åker bort i helgen, hrm.

/Theres som är bitter för det mesta
Hej världen, jag tänkte mest meddela att jag lever och att det nog blir nytt här alldeles strax. Känner mig sugen på lite förändring nu när det droppar så väldigt från taken! Underbaaart!
Klockan är åtta och det droppar redan från taken, faktum är att det är närapå 6 grader varm, väldigt blåsigt och strålande solsken. Kan inte bli så mycket bättre trots att man blir sjöblöt om man går utanför dörren utan stövlar, tro mig, det fick jag erfara på den korta vägen från Lokstallet till station, plaskblöt var namnet. Att jag sen fick springa sista biten hjälpte ju inte särskilt mycket. 

Men men, jag drömde inte om Karin Sida inatt vilket jag hade hoppats på, istället drömde jag om kameror, forsar, eld och armar som rycktes av av kvistar. Väldigt obehagligt och inte riktigt vad jag hade väntat mig. 

Nämnde jag föresten att jag pratade med Comviq kundsupport i en kvart igår?! I en kvart, på svenska. Vi blev nog lika irriterade på varandra båda två som det lät, skapligt skönt att lägga på var det i alla fall. Och det löste sig ju till sist så det var väl tur det. Gah. 

Nu far jag snart till Vansbro, ha en bra dag folks.



Jag provade att ringa till en växel i Norge i natt, mormor förstod inte norska så jag fick göra det istället. Jag skulle ha tag på Karin Sida från Hamar, det var jätte viktigt för mormor men jag fick aldrig tag på henne. Tråkigt kan jag tycka. Ni kan ju försöka om ni vill, 7542 var numret till växeln. Be my guest, han som svarar heter Johan och pratar på som fan, så man får nog avbryta lite då och då för att tala om vad det är man vill. 

Lycka till!
Vet ni att den här helgen har gått så ruskigt fort. Alldels för fort, jag hinner liksom inte riktigt med. Men grejjer har jag gjort, ujujuj ja. 

När jag slutade på fredan for jag hem till Johan och vet ni vad vi gjorde sen? Aaaaah, ni kommer aldrig kunna lista ut det. Spännande. Jo, vi hälsade på min nye lillebror! Världen sötaste, gosigaste, roligaste Bellman med jätte korta ben och jätte långa öron som man kan lägga upp på huvudet och vända ut och in. Mmmm, en riktig goding är det. Tyvärr har jag ingen bild på skönheten men det lär väl dyka upp snart. En liten strävhårig tax på 10 veckor var det som väntade hos pappa. Mmmm, honom blev jag kär i. Och det är nog inte bara jag som blivit det.

Efter vi gosat ihjäl oss med Bellman så for vi fram och tillbaka mellan lite olika ställen och till sist så hamnade vi hemma i bädsoffan framför Alice i underlandet, den otäcknade med Johnny Depp då. Så nu har jag äntligen sett den, inte helt fel. Ganska så väldigt bra faktiskt. Fast slutet tycker jag inte riktigt om. 

Men hur som helst, på lördan for vi till Leksand till sjön molnbyggen och flög lite modellflygplan, eller, jag och Olov nöjde oss med att sitta i varsin stol och sola. Det var skönt det också. Sen hastade vi hem och jag duschade fort som fan innan jag följde med Maria och flickorna till Djurås och såg på musikal. Flickornas kusin hade en av huvudrollerna så klart man fick lov att följa! Hur bra som helst var det i alla fall. 

Och idag har vi mest varit vid flygfältet, gosat med Bellman och suttit hemma och lanat Age. Perfekt tycker jag. 

Nu ska jag ta en dusch och läsa några rader i Before I fall innan jag själv slår igen ögonlocken och påbörjar sista veckan på praktiken. 

Sov gott folks


Slutar om mindre än en timme och sen är det helg. Hur underbart är inte det. Kvar återstår sen endast en vecka av praktiken, vilket ju inte är så underbart. Då är det ju skolan som gäller. Pah.

Aja, hard work work.

Jag vet inte hur lång tid det tog men till slut kom videon upp. Och så här blev det, om ni nu vill kika. Jag är absolut ingen Yiruma, bara Theres som blir nervös när hon ska spela in framför en kamera, alldeles ensam hemma.




Nu så, Vansbro nästa. 

Tvärkabba efter simningen, nu slår jag på en film och äter lite mat. 

Tjo så länge
Jag håller på att ladda upp en video på YouTube, efter en kvart har det laddat 4%. Endast 321 minuter kvar nu. Sen tog det en kvart att logga in på YouTube också. Länge leve internet.




Klar med dagens arbete; strövat i Vansbro och tagit bilder och pratat med en kvinna på turistbyrån. Nice. I morgon skriver jag klart det sista, nu ska jag hem och dola lite innan det blir en tur till bassängen för lite simning.

Det är strålande väder ute så nu ska jag gå på fika sen går jag ut i finvädret och tar lite vinterbilder. Jises, jag älskar livet som frilansjournalist. Att jag sen har så förbannat ont i tuggtänderna så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, det är en annan historia.

Nu så, apelsin och te, here I come.
Invigning av snökoja är trevligt, särskilt när världens gulligaste barn finns i den. (Jo då, det finns barn jag tycker om.) Olov t.ex. honom skulle jag kunna bli kär i.

Olov: Du var på parvölrännet o ja snurrade i snön
Jag: Ja, det var jag
Olov: Men du sa ingenting.

Bra analys tycker jag. Märk väl att denna gosiga unge är ungefär tre år med världens gosigaste kinder som bara ville dricka festis. 

Karin: Men du måste ha lite mat i magen
Olov: Ja vill bara ha festis i magen. 

Kärlek till folket, nu ska jag umgås med min pojkvän


Har precis skrivit klart den tredje artikeln till tidningen Näringslivssamverkan och nu är jag grymt hungrig. Tråkigt nog så blir det inte lunch än på ett tag eftersom jag alldeles strax åker till tandläkaren i Mora och säkert inte blir klar där förrän kring halv 2. Underbart. Jag som fungerar så bra utan mat, not.

Aja, ha en bra dag i solen folks.

Det blev som sagt ingen tandläkaren igår men det blev två tröjor istället. Och lite andra nödvändigheter. Det var bra. 

Nu strax åker jag till Vansbro sen bär det iväg till Mora och sen Järna, invigning av Johans snökoja idag. Haha. Aja. 

Hare gött

Idag har jag en artikel med i tidningen också. Men jag lär säga att Sven har även varit med i den där artikeln, efter jag skrivit den...
När tandläkaren ringer en halvtimme innan man ska åka, då är det underbart. Framförallt när det människan ville tala om var att jag inte kan komma dit idag eftersom han är sjuk. Så nu blir det 26 maj istället. Det är ju tamefan helt fantastiskt. Men men, jag åker till Borlänge i alla fall för jag ska ha byxor. Och därmed basta. 



Jag bara måste bara härma Elin lite först innan jag ser på film. Så här kommer det, 5 anledningar till att jag gillar en bok:

+ Boken ska vara välskriven och helst lite ironisk. Språket ska vara bra och översättaren (om det är en utländsk författare från början) ska ha gjort ett bra jobb, är det fel grammatiskt och så där så blir jag bara irriterad på det. 

+ Själva storyn behöver inte vara så där överdrivet trovärdig, jag gillar när det spårar ur lite och man får drömma sig bort. Magi, övernaturliga saker och svunnen tid är helt klart ett stort plus för att jag ska gilla en bok.

+ Men sen läser jag gärna en bok med allvarligt innehåll där man får tänka lite, man får fundera över det som händer och hjälpa till lite. 

+ Kärlek är ett måste, jag tror aldrig jag har läst en bok som jag gillat utan att den innehållit någon form av kärlek. Den enda kärleken jag inte kan med är den till gud, så det skippar jag helst. 

+ Karaktärerna ska vara sådana som man kan relatera själv till, är det ingen med som man känner igen sig i eller förstår så tappar jag intresset. Jag vill ju inte läsa om någon som tycker tvärtemot mig själv och har jätte konstiga värderingar, det funkar inte riktigt. Sen ska man lära känna dem riktigt också, inga halvtaskiga beskrivningar och dåliga dialoger. Nej, personligheten ska vara tydlig.

Kort och gott är jag väl ganska bekväm vad gäller böcker, jag vidgar sällan mina vyer eftersom jag mycket sällan gillar det. 





Vet ni, nu är det söndag igen. Jag tänkte att det är bra att hålla er up to date med veckodagarna, ifall någon (läs: jag) skulle känna att det behövs. 

Dagen började med ett besök hos Sporttältet i Vansbro, det sög dock så vi åkte hem igen i oförättat ärende. Så då åkte vi till Snöån istället och såg på mina kära systrar som åkte Parvelrännet. Jo då, det är sant. Jag såg på skidåkning. Två timmar tillbringade vi där sen for vi till Vansbro igen och åt mat. Sen åkte vi till Järna igen, spelade lite chack och så åkte jag förbi Vansbro igen. Ett himla åkande har det varit. 

Nu tänker jag måla naglarna, göra en kopp te och sätta igång Dante's peak. Den är egentligen Anders så jag lär skynda mig att se den innan vi lämnar tillbaka den. Hehe. 

I morgon åker jag och mor min till Falun och käkkirurgen. Hemska grejjer. Men jag tänkte passa på att köpa ett par jeans också eftersom mina älsklings pluttisar har spruckit, som fan... 

Nog med självömkan, ha det gött folks.



Så här kan det se ut på Snöån en söndag som den här.
Det blev inget sytt idag, istället städade jag och mamma vardagsrummet. Och möblerade om. Det tog ungefär 8 timmar, inklusive lunch och glassrast. Men då ska ni veta att det tvättades fönster, dammsögs, torkades golv, byttes gardiner och ja, möblerades om förstås. Japp, synd att det inte blev några före/efter bilder. Det hade varit grejjer det. 

Nu är jag hos Johan och väntar på att mannen ifråga ska bli klar med allt han har för sig. För nu vill jag se på film och gosa. 

Ciaoooo


God morgon, strålande väder och jag sitter inne. Precis som det brukar. Det blåser ju som tusan så jag kan väl skylla på det då. 

Tänkte ta mig ut i ladorna och leta reda på något skojsigt tyg, känner mig lite pysslig en dag som denna. Mja, vi får se vad det blir. 

Annars är jag ohälsosamt sugen på en ohälsosamt snygg väska. Lite i överkant på priset men, man får väl se det som en investering.. ha..ha...


Vet ni, nu är det fredag. Personligen sitter jag vid mormor och morfar och väntar på att Skavlan ska börja, sen blir det "The perfect storm". Tror jag har sett den förut, men det skadar väl inte att se den en gång till. Vad gör ni?

Jag fick sluta tidigt idag och tog bussen vid 10 i två hem, så då skulle jag ju gena över järnvägen. Men när jag kom dit stog det ett tåg i vägen. Ett tåg på järnvägen, skräll. Så jag fick pulsa i snön som gick upp till knäna och mina oranga strumpor blev bajsbruna med en toch av morot. Det tyckte jag inte om. Så nu har jag vita strumpor på mig, ifall ni ville veta.

När man skriver ut på mormor och morfars skrivare så skakar hela skrivbordet, jag vet inte riktigt om det är skrivaren som är ivrig eller skrivbordet som är ruckligt. kanske en kobination av båda. Inte omöjligt.


Har ni sett här då vad som dök upp i morfars gömmor. Gamla goa Siv Gudrunz, i converse, det var tider det. För er som inte vet så var det världens bästa band som spelade på niornas vårshow. 2009.




Om exakt 13 minuter tänker jag gå på lunch. Efter lunchen tänker jag spela piano och sen tänker jag gå till teatern och skriva en artikel. Vet ni vad jag tänker göra sen? Jo, jag tänker åker hem.

Jag blev plöstligt att tänka på hur exalterad man blir av nya idéer, hur man vill berätta för alla man känner samtidigt som man vill hålla det för sig själv eftersom det är ens egna lilla hemlighet, så länge man nu kan hålla tyst. Jag är en av dem som inte kan hålla tyst så länge och måste dryfta mina idéer direkt, något som många av mina kära vänner fått erfara under vår gemensamma levnadstid. Men jag tycker om att få nya idéer och personligen så anser jag att alla är bra, synd nog så är det allt för sällan som de genomförs. Tråkigt kan jag tycka, men vad gör man. Idéerna kanske inte är så bra som jag tror helt enkelt. 



Minns ni den här tiden då folks? Det är nog en av mina mindre bra idéer, men lite så här spontant så saknar jag det lite. Men inte mycket. Tiden efteråt var så besvärlig.

Och på tal om kära vänner så tycker jag ni ska läsa det här om ni inte redan gjort det. Det finns ingen människa som kan få in så mycket vardagshumor i en och samma text med bara ett par ord som människan som skrivit under det ni nu ska läsa. Vilket också är en person som jag favoriserar, högt.

Har varit och pratat med närinslivschefen här i kommunen om ett reportage och efter jag ätit bär det iväg till en inredningsbutik. Så här skulle man ha det varje dag, utmana sina rädslor. Att prata med folk jag inte känner är jag inte så där jätte duktig på så det är banne mig en utmaning att vara här. Men jag lär mig. Att jag sen är ständigt nervös och nästan kissar på mig så fort jag ser någon, det är en annan femma.

Nu ska jag ha lunch.

Vet ni, igår planerade jag och mor min mitt hälsofrämjandeprogram så nu har jag träningsplaner i 16 veckor framöver. Har ni hört något så hemskt. Om ni sen ser programmet så kommer ni, i alla fall ni som känner mig, aldrig kunna föreställa er att det är jag som ska utföra det som står. Jag menar "Intervallträning runt Storholn." Hur låter det va?! Nej, jag bara skakar på huvudet och försöker fokusera på idag istället.





Nej, det där är mera jag
Kolla vad som ramlat ner i vår postlåda idag! Äkta lycka. Fast jag kommer inte kunna läsa någon av dem på ett bra tag. Står några andra i kö först. 




Jag har ringt fyra samtal, tre av dem ville inte prata med mig idag. Tråkigt, jag som pratade svenska och allt. Hrm.

Nu tänker jag gå och köpa två semlor på beställning, sticka in näsan på kollektion eftersom jag skymtade en förbaskat snygg väska där inne när jag gick tillbaka från lunchen och sen ska jag på möte med Falu Kuriren.

Ciaooo
Jag sitter för första gången i mitt liv framför en livslevande MacBook, och aldrig har jag väl känt mig så handikappad framför en dator. Jag hittar ingenting, kan knappt göra ett snabel-a (ni ska veta att det tog tid innan jag kom in här) och word på denna mystiska skapelse är ju bara ett stort mysterium. Tur att jag har Spotify i alla fall, som jag knappt kan stänga ner för jag glömmer hela tiden bort var man trycker ner sidan. Det är ju på fel sida av skärmen för tusan! Jösses, vilka problem.
God morgon folks. Det ekade tomt här igår men till mitt försvar så har jag faktiskt inte suttit vid datorn sen i söndags. Förbaskat skönt kan jag tycka. 

Igår gjorde jag alltså min första dag som praktikant hos en frilansjournalist, och oj, det livet skulle jag kunna leva. Inga bestämda tider, fika två gånger om dagen, lunch en gång och så får man bara göra sånt som är roligt. Skriva, ta kort och träffa massa folk. Jaa, de följande 14 dagarna ska jag njuta, tro mig. 

Nu ska jag fortsätta att borsta bort gurkan från tandställningen och så småningom åka till Vansbro för ytterligare en dag på livet. 

Ciao folks
Hemma och ska göra lite mat. Det blir biffar, fina grejjer. Sen ska jag duscha och se på film. Journey to the center of the earth blir det idag. 

Ha det fint
Söndagen den 6 mars 2011 kl 09.23

* Lämnad hos far min har jag nu genomlidit en timme av årets vasalopp och nu får det helt enkelt vara nog. 

* Det är strålande väder idag och jag ångrar bittert att inte kameran fick följa med hit. Men det är sånt som händer. 

* I morgon börjar praktiken också, och hur gött är inte det? Personligen börjar jag klockan nio så vi får väl se när det går någon lämplig buss.  

* Nu ska jag fundera över hur dagen ska läggas upp

1. Stänger du av mobilen när du sover?
Absolut, ingenting får störa mig när jag sover. Inte för att det någonsin är någon som vill störa mig heller, så ja, det gör jag.

2. Vem såg dig senast naken?
Den tycker jag ni får lista ut själva.

3. Hur såg du ut på högstadiet?
Jaa, hur såg jag ut. Jag såg väl ut ungefär som jag gör nu, fast med andra glasögon, annan frisyr (som jag nog bytte ganska många gånger för den delen) och lite andra kläder. Men annars, inte så stor skillnad.

4. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Om tjugo år är jag 37, snart 38. Usch, då är jag snart 40. Men förhoppningsvis är jag fräsch och har inte lagt på mig allt för många extrakilon, lite nojjig över hur jag ser ut men alltid med ett stort leende eftersom jag kommer sköta mina tänder som vore de mina egna barn från och med att tandställningen åker ut.

5. Hur var du på dagis?
Haha, hrm. På dagis var jag elak och lite av en diktator kan jag tänka mig. Jag bestämde väldigt mycket och blev arg som ett bi om jag inte fick som jag ville. Vrång också, värre än idag.

6. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Det vet jag inte, jag gör väl det jag ska men är säkert lite dryg också. Har väl inte arbetat så värst mycket så jag vet inte.

7. Har du celluliter?
Nej, det tror jag inte.

8. Biter du på naglarna?
Nej nej nej, usch..

9. Har du något handikapp?
Handikapp, det skulle vara synen då. Den är inte den bästa men vad gör man.

10. Är du rädd för att få hängbröst?
Det är väl livets gång så det är väl bara att tacka och ta emot skulle jag tro.

11. Tror du gud är en man eller kvinna?
Jag tror inte på gud men om denna nu skulle finnas så hoppas jag att det är en kvinna.

12. Svär du?
Ja det gör jag.

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Jag har faktiskt aldrig träffat ett livs levande Jehovas vittne, inte vad jag vet, men bakom ryggen på dem så är jag inte trevlig.

14. Hur homo är du på en skala 1-10?
0

15. Tror du på utomjordingar?
Alltså, nja, inte gröna aliens. Men jag skulle gärna vilja tro att det finns liv i någon annan galax, vi ska väl inte behöva vara ensamma tycker jag. För att göra en lång historia kort.

16. Om du var tvungen att välja en maträtt att äta resten av ditt liv, vad väljer du?
Tacos, absolut.

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Flygande Jacob, smörgåstårta eller något annat innehållande majonäs eller banan.

18. Har du  blivit arresterad?
Nej

19. Ljuger du?
Vem ljuger inte?

20. Har du kysst en polis?
Nej

21. Är du rädd för securitasvakter?
Nej då, det tror jag inte

22. Har du någonting att dölja?
Nej det kan jag aldrig tro

23. Vad har du på din nyckelknippa?
Ett T med mussepigg på från Florida, nyckeln hem till pappa, nyckeln till mitt skåp och nyckeln till Jonnas skåp

24. Är du / har du varit gift?
Nej

25. Skulle du kunna gå upp kl tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Om det någonsin skulle inträffa och jag hade körkort så skulle jag nog kunna göra det ja

26. Kan du laga cyklar?
Det är väl inte en av mina starka sidor, men ha sönder dem kan jag

27. Kan du fixa med bilar?
Har aldrig provat så det vet jag inte

28. Brukar du köra om?
Nej, jag har inte körkort än

29. Kan du baka bröd?
Enligt recept ja

30. Vet du hur man frostar av en frys?
Nej, ingen aning

31. Vilken serie skulle du helst leva i?
One Tree Hill


Nu nördas det som fan, eller det laddas upp inför jätte nörderi i alla fall. Personligen nöjer jag mig med att se på och lyssna på lite go musik så länge. Men jag ska väl sälla mig till sällskapet jag snart också, eller, mitt eget sällskap vill säga. Mina elefanter och paladins ska mosa alla kameler som finns. Bara så ni vet. 




Har tillbringat dagen i Hunflen med Johan, Ida och Moa. Känner mig rätt kabba nu med ett antal blåmärken och lite dåligt samvete också. Jag körde på Moa, stackarn. Men det gick bra. 

Nu har jag duschat och väntar på Johan som gör det samma. Ikväll ska jag spela Age of empires medan Johan lanar segelflyg med sina segelflygs polers. Nördar är vi allihopa, allihopa, allihopa....

Nej men ha det gött folks


Lite så där ser jag ut när jag är sur, kan vara bra att veta.

Vilket strålande väder vi har folks, och öppning av nya affären i byn också. Helt otroligt. Var dit en vända vilket resulterade i att modern fick stå å och vänta i kön i drygt en halvtimme. Det var ju inte så bra kanske. Men annars, grrrrrreat!

Personligen tillbringar jag dagen med världens bästa pojkvän, så det tänker jag fortsätta med nu. 

Tjo
-Wait a minute, where is Louie?
-Louie? Ah, he's fine. He's strapped into the roof.
-You strapped him to the roof? He'll get filthy up there!
-Don't worry. We'll throw him in the wash. He'll be grand. 

Vi är nu hemkomna från Säfsen och personligen känner jag mig lite som ett kylskåp, och det lär ju inte vara så mycket bättre i morgon heller. Men en fin dag har det varit och jag känner mig förbaskat redo för en dusch nu. Lite mat och en film vore inte helt fel heller, nej så får det bli. 

Tjo så länge



Det där var också en fin dag, fast det var den 26 december 2008.
Jaha, det ser ut att bli en fin dag det här. Den ska ju som tidigare nämnt tillbringas i Säfsen också så vi får väl se hur många ben vi kommer hem med. Eller, jag ska nog klara mig. Värre är det med mor min som inte stått på ett par slalomskidor på 17år. Maha. 

Nu ska jag borsta tänderna och lägga i lite matsäck. 

Ha en bra dag folks

Jag har förälskat mig i Michael Grubbs från bandet Wakey!Wakey! Han är med i One Tree Hill och musiken är ju bara för underbar, lika som hans röst och hans pianospel. Gah, avundsjuk. 

Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig. I morgon bär det av till Säfsen med mor min. Spännande. 



Någon gång i livet ska jag sitta på ett litet café i Montmatre i Paris och se ut så där, äta färska croissanter, dricka te, läsa en konstig bok och lyssna på en man med mustasch, randig tröja och basker som spelar dragspel. 


Vet ni, det är första mars idag. Jag blev helt ärligt jätte chockad när jag upptäckte det för när jag stod och gjorde te och kokade ägg så tänkte jag att, "oj va fort det går, i morgon är det första mars också!" Och sen går jag in på datorn och ser att det redan är första mars! Föreställ er chocken, lite besviken blev jag också. Jag gick ju liksom miste om en dag där, typ. 

Igår var jag osocial också. Men jag gjorde mycket. Jag började dagen med att beställa tre böcker från bokrean så jag hoppas att det dimper ner två böcker av Harukami den här veckan och en av Mia Thörnblom också, jag fick lov helt enkelt. Sen var jag och mamma ute och försökte leta rätt på gammelfarmors polaroidkamera, vi misslyckades men hittade elva biblar från mellan 1850-1950 och en tågtidtabell från 1892-1893. Då var det fart på kollektivtrafiken må ni tro. Sen åkte jag till mormor och morfar och var där till klockan tio på kvällen. Jag och mormor hade väldigt trevligt. Vi spelade kort, bakade sockerkaka i mikron utan ägg, fikade, jag rullade håret på mormor och så lagade vi apelsin crêps. Fina grejjer. 

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Men det visar sig väl. 

Tjo då