Den fjärde dagen var även den sista och det togs inte så många bilder, fyra st får i alla fall avrunda vistelsen på norska västkusten.



Torleif, Åse, Fröydis, Bjarte, Brage, Jag & Liv



Norsk fårtransport




Jag har alltid älskat att åka tunnel, både som liten parvel och stor sådan, det här var en av de längsta vi åkte i, lycka!

Tackar Norge för den här gången och hoppas på att återvända snart!



Så här mysigt hade vi det på kajen vid Norges västligaste bebodda ö.



Där tog vi upp en armbågssnäcka från vattnet..



Och i den satt det en liten krabat


Sen begav vi oss vidare över vattnet 



Och sen tyckte Norrmännen att vi skulle gå på tur, upp för det här berget, yay sa jag då



Men gick gjorde vi



Och upp kom vi och fy fan vad det drog i benen här



Glada norrmän som tyckte det var roligt att dra ut lata svenskar på tur


Makalös utsikt



Sen kom vi ner till slut och efter ett tag kom rena rama piratskeppet, vi tänkte att Jack Sparrow kunde ha vinkat till oss, men nä



Sen kom vi i hamn och kvällen avslutades med en vacker solnedgång, trerättersmiddag och en mjuk säng att sova i



Väskan är nästan färdigpackad och framför mig väntar sista natten hemma i min säng på över två veckor, nästa gång jag kommer hem är det augusti och fyra dagar kvar till min artonårsdag, gah! Tänk va gammal man blir. Arton år, då har nästan en fjärdedel av livet passerat. Två år kvar till tjugo. Fyrtiosju år kvar till pension. Hm. 

Nu ska jag nog borsta tänderna och lägga mig, måste upp relativt tidigt i morgon om mitt liv ska gå ihop. 

God natt folks
Ååååh va ni är tråkiga, här bjuder jag på den ena tjusiga bilden efter den andra och ni bara; hmpf, som att det där skulle va något och överväger inte ens att skriva ett litet "fint." Det är tacken det, för att man anstränger sig. Men jag är väl snäll jag så ni ska väl få två omgångar till med tjusiga bilder, om det nu skulle passa. I morgon drar jag till Järna och tidigt på lördag morgon åker vi neråt i Sverige och tar färjan till Polen, så då blir det inga mer tjusiga bilder, så det så. Därför tycker jag ni ska hålla utkik här istället, större chans (eller risk, för den som föredrar det) att det dyker upp någon tjusig bild där. 

Nu ska jag ställa iordning två bildbomber till åt er, suckers. 


När vi vaknade på söndagen var det regnigt och grått men vi begav oss ut i alla fall och kom till slut ut på öppet hav.





Somliga av oss passade då på att ta en tupplur





Fröydis och Bjarte











Här var vi in och tankade



Sen var vi in på en ö och skulle gå till en hjortpark, hjortarna var dock väldigt otrevliga och kom inte tillräckligt nära för att tas kort på. På kortet ser ni från vänster; Bjarte, Fröydis, Jag & Brage




Men det fanns i alla fall kaniner och får att ta kort på.



Sen kom vi iland där jag och modern slog upp tältet på en brygga och gick och la oss när klockan var tre på natten.



Jag kan inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst, färg eller svartvit.

Har precis sett klart på Australia och storgrinat, som vanligt. Nu ska jag lägga mig och ta igen lite förlorad sömn vilket inte ska bli helt fel. 

I morgon ska jag tvätta, hämta slotty, packa upp och packa ner för på lördag bär det av till Polen på VM. Jag och fyra flygtokiga karlar, ibland kan man ju fråga sig vad jag tillför sällskapet. Hm, aja, intressant ska det bli i alla fall!

Nu ska jag sova

God natt folks
Här får ni 40 bilder från vår första dag på norska kusten, tro mig, det kommer mera. 




När klockan var strax före fyra på morgonen var det så pass ljust att man kunde börja ta lite bilder. Bergen kom allt närmare och bredvid vägen fanns det massa fina och annorlunda hus.


En bokhandel åkte vi förbi också


Och en stavkyrka





Solen kom upp, bergen kom närmare och ytterligare en stavkyrka dök upp



Sen blev vi trötta och beslutade oss för att stanna och sova ett tag, där vi stannade fanns en traktor med ögon.


Det var rätt dimmigt när vi kom till rastplatsen


Men när vi vaknade en timme senare upptäckte vi att det var ganska så jävla vackert där




Efter lite frukost begav vi oss iväg och upp på Strynfjället, en tre mil lång väg över fjället som tog drygt en timme för oss att åka, ni kanske förstår varför snart.


Lite liten kände man sig





Vi fick sällskap av några får




Sen kom vi till slut ner för berget och då var vattnet helt underbart grön/turkost






Sen efter många om och men kom vi fram och lastade över all packning på båten där vi skulle tillbringa de kommande dagarna.



Den här båten åkte vi med









Norska kusten är sjukt vacker och mamma tyckte livet var gött



Naturligtvis fanns det en norsk flagga också



Fröydis och Åse



Till slut kom vi fram till en gammal handelshamn där vi slog till och åt smörgås/lunch, i Norge äter man tydligen smörgås till lunch nämligen.



Sen när vi skulle åka igen gick båten sönder



Så jag, mamma, Fröydis och Åse begav oss ut i en trampbåt och fiskade. Åse fick en torsk, mamma en lyr och Fröydis en makrill, själv fick jag ingenting, men roligt hade vi! När vi kom tillbaka var båten lagad men det var så sent så vi blev kvar i hamnen över natten. 

Fortsättning följer!
Hej världen, klockan nio i morse kom vi hem från Norge och jag skulle nästan vilja påstå att jag aldrig har varit så nöjd med en semester förut. Helt underbart var det! Naturen är breathtaking där borta. Nu ska jag göra iordning några av de 1219 bilderna som blev tagna under resan och bjuda er på ett par bildbomber dagarna framöver. 

Tjo
Åååh föreställ er paniken när jag gick ut på balkonen och skulle ta ner sovsäcken och plötsligt hörde hur det började surra runt omkring mig. Tittade upp och fick till min förtvivlan se en hel svärm med getingar, som bosatt sig i min sovsäck!!! Nu avvaktar jag tills modern kommer hem få se vad man ska göra åt sådant djävulskap. 



Ungefär så här elaka var de
Brukar ni någonsin verkligen kolla på folk? Jag har börjat med det på senare tid, människor som man ser ofta men som man inte pratar med så mycket ser verkligen helt annorlunda ut när man väl står mitt framför dem och studerar deras ansikten. Jag har börjat göra likadant med mina nära vänner också (bli inte rädda nu folks, jag bara kikar lite) och visst upptäcker man detaljer som man aldrig lagt märke till förut även på dem! Ganska roligt faktiskt. Nu för några minuter sen knackade en av våra grannar på så jag passade på att studera honom och nog såg han annorlunda ut han också, märkligt men riktigt skoj!

Jag brukar studera mig själv också, hur jag ser ut i olika vinklar, ljus och frisyrer, och jag tycker det är riktigt roligt faktiskt. Vissa dagar roligare än andra naturligtvis, men jag tycker det är intressant. En anledning till att jag gör det (tror jag) är att jag tycker det är så roligt med människor som lägger märke till detaljer när de skriver böcker. Och eftersom jag själv gärna vill skriva böcker i framtiden så känns det lite grann som jag lägger dessa olika detaljer i ett litet förråd i hjärnan, bara att plocka fram den dagen det behövs. 









Vanligtvis tycker jag att folk brukar ha väldigt svårt att komma på saker som de önskar sig i födelsedagspresent, personligen tycker jag inte det är några större problem bara jag får tänka ett tag. Hur som helst så ser årets födelsedagsönskelista för mig ut så här.


Och regnet öser ner, precis som jag vill ha det! Jajamen, inga dystra miner, det var nästan så jag log lite när jag hörde att det regnade då jag vaknade. Fy satan va skönt.

Nu sitter jag här med min rabarber-och gräddtekopp och lyssnar jag på Amos Lee och strax ska jag till frisören för lite förändring, skönt!

Så här såg det ut när jag cyklade hem från Maja inatt/i natt (jag lär mig aldrig): 

Tänk att om exakt en månad den här tidpunkten så sitter jag, Jonna och Malin på en restaurang i utkanten av Paris, ger ifrån oss små glädjerop över att äntligen vara framme och njuter av den franska maten, livet och det faktum att vi under den kommande natten får bädda ner oss i fyrstjärniga lakan, hur sagolikt är inte det?! Helt jävla amazing skulle jag vilja säga. 

Nu ska jag trampa hem till Maja och se på en film, livet är väl bra underbart!





Sen håller vi en tumme för världens bästa pojkvän som ska göra sin magi i Norge på NM i morgon. Puss på dig!
Idag var det skrivet om landslaget i både Falu Kuriren och Dalademokraten
Gårkvällen avslutades med "The children of Huang Shi", några tårar, en cykeltur, dusch och så lite Norwegian wood innan jag slocknade. Visst har jag vänt på dygnet lite, men så blir det när man har all tid i världen. 

Idag åker jag till Järna en vända sen åker jag hem i morgon, träffar Jonna och Malin för lite Parisprat och på fredag drar jag och mamma till Norska kusten för några semesterdagar där. Underbart! Sen blir jag i hemma i ungefär två dagar och så följer jag med Johan och resten av landslaget till Polen på VM i två veckor. Och så kan man ju tro att det är slut där men nej ni, väl hemkommen från Polen ska jag fylla 18 ha kalas med Malin och sen dra till Paris med världens bästa flickor i några dagar! När vi sen kommer hem därifrån lyckliga och mätta på croisanter, macroner och sniglar får vi vila i fyra dagar och så börjar skolan igen. Helt sjukt vad tiden går fort men så här kommer alltså min sommar att rulla på så förvänta er inte allt för mycket av mig den närmaste månaden. 

Just för tillfället lyssnar jag på Ray LaMontagne och har kommit underfund med att jag önskar mig skivan Gossip in the grain i födelsedagspresent, ifall någon lämplig skulle läsa detta. 

Nu ska jag läsa ut Norwegian wood. 

Ha en bra dag folks

Den här dagen har väl inte varit den mest givande men jag antar att man måste ha sådana dagar också. Under förmiddagen var jag och modern till Vansbro och uträttade en del ärenden men eftermiddagen har bara varit kattbajs kan jag tycka. Läst i någon timme, suttit vid datorn, planlöst klippt i tyg utan att det blivit något annat än ett flätat hårband, spelat piano, ätit mat, ja ni vet. En mycket underhållande dag. Jo, jag hittade ett par byxor i mammas garderob som står högt upp på användningslistan i Paris, ni vet där ingen känner en och inte kan ge en så dumma blickar. FegisTheres slår till. 

Nu ska jag nog mest måla naglarna, lyssna på John Mayer, ta en dusch och kika på en film. 

Ååååh vad gör ni? Personligen har jag hemskt tråkigt men jag funderar på att sy en kjol. Vi får se hur det går.
Vet ni, det slog mig precis att när skolan börjar igen då börjar jag och mina jämnåriga tredje året på gymnasiet. Det är liksom sista året, sen är det slut. Är det skönt eller bara sjukt obehagligt? Jag vet inte. Men det faktum att jag varken kommer ha en enda lektion i följande ämnen tycker jag gör det hela ganska så jävla underbart.

* Gymnastik
* Franska
* Matte
* Historia 
* Samhällskunskap

Släng er i väggen, allihopa. 

Men annars ser jag framemot hösten, hösten är bäst. Då får man träffa alla underbara människor igen, luften blir att lukta gott, man får klä sig i urmysiga tröjor och halsdukar, det är ruskigt väder så man kan sitta inne och dricka te och se på gosiga filmer, och sen får man klaga på skolan, maten, vädret och livet med alla underbara människor också. Och det är ju nästan det bästa av alltihop. 


Ja sen tycker jag att hösten är väldigt vacker också
Min absoluta manliga favoritkaraktär av alla män jag läst om måste vara Jamie Fraser i "Främlingen" serien av Diana Gabaldon. Han är en sån där perfekt man som jag inte kan låta bli att älska att läsa om, dels för att han är duktig på att kriga (jag <3 soldater i film och böcker) och så är han Skotte och bara helt underbar.
Åååh gårkvällen folks: perfektion. Pizza på värdshuset, "Stardust" med Maja i deras röda soffor, promenad hem till mig i kvällssolen, te, levande ljus, filtar och myggspiraler under partytältet fram till midnatt. Jag älskar't. 





Idag ska jag mest städa och sen ska jag göra iordning lite grejjer som vi hittade ute i några kartonger igår.


Okej, nu är det så här. Jag och värmen: inte polers. Det tar ungefär två månader med värme sen tröttnar jag, nu har det gått den tiden och jag säger: höst, välkommen. Men nej.

Nu slänger jag mig i duschen och far sedan till värdshuset med Maja och sen blir det lite film. Mmm, härliga söndag. 




101 nya inlägg på Bloglovin och 230 mail i skräpposten, känns som det var på tiden att ta tag i det här internetlivet en vända. Så det ska jag göra denna söndag sen ska jag nog mest gå runt i mina mjukiskläder och njuta av att ha sommarlov riktigt på riktigt. 


Jag måste börja med att be om ursäkt för alla dessa tråkiga inlägg om böcker och om sanningen ska fram så har jag inte skrivit dem dag för dag heller, nej de har varit förprogramerade i typ en vecka, för er som inte redan listat ut det. Den här veckan har jag tillbringat hos min far och hemma hos min farbror där jag målar hans vedbod och just nu spelar jag guitarhero med mina systrar. Lite kvalitetstid skulle man väl kunna säga. Nu måste jag hejja på min syster som suger på det här.


kika här, där händer det mer

Jag kan inte välja en bok, jag måste säga hela Främlingen serien för jag älskar alla böcker! Fast andra boken är "sämst" om vi säger så.
Min favoritförfattare är Diana Gabaldon, jag älskar hennes sätt att skriva och hennes böcker skulle jag kunna promota i all evighet. Hon är helt enkelt underbar, ge mig hennes huvud.
Haha åh det här är nästan pinsamt, jag som avskyr böcker med gud och allt sånt där, ja, ska jag vara ärlig så älskade jag Barnens bibel när jag var liten. Jag fascinerades av berättelserna och både mormor och mamma har läst den flera gånger för mig, så att där hade ni min lilla hemlighet. Men om vi säger så här så älskar jag den inte längre, men jag har gjort.
Joyce Carol Oates Marya - ett liv avskydde jag så mycket så jag kunde inte ens läsa ut den. Även den handlade lite om gud och jag fattar det helt enkelt inte så den måste jag nog säga att jag hatade, jag hatade till och med huvudkaraktären.
Om jag ska vara ärlig så har jag nog aldrig läst en klassiker, eller nästan. Pride and prejudice har jag nästan läst ut så jag får väl välja den då.
Det måste vara Fotografens flickor av Miranda Beverly-Whittemore, den köpte jag för en krona när biblioteket skulle stänga och hade utförsäljning. Den ser inte så jätte bra ut och om man läser baksidan så verkar den inte heller så kanon bra men det slutade med att jag älskar den för den var så klok och om man vill så kan man lära sig en hel del. Personligen har jag markerat flera sidor och strukit under meningar som jag tyckt var bra.
Gårdagen var en sån där underbar kväll som man bara kan ha med två samhällare som man dessutom är klasskamrat med. Men innan jag slängde mig på cykeln fick jag faktiskt med mig modern ner till älven och förvånansvärt nog så både doppade och tvättade vi oss båda två. Sen skyndade jag mig hem, svirade om och cyklade så jag vart alldeles svettig, mellanlandade hos Malin för ett glas vatten och sen åkte vi vidare till värdshuset där Jonna satt och väntade. Då blev det kramkalas, pizza, massa skitsnack och sen tog vi färden hem till Malin och så började allvaret. Och två timmar senare hade vi bokat fyrstjärnigt hotell för 800 spänn var för tre nätter, talat med hotels.com på telefon, klämt i oss varsin baoutastrut med glass och i princip skrattat ihjäl oss. En fin sammanfattning av en underbar kväll. Jag tycker om er så mycket flickor!

Sen blev ju inte kvällen sämre när jag och modern åkte hem över bron och jag skrek rätt ut när jag såg att solen höll på att gå ner. Det var sjukt vackert men innan jag fått upp telefonen och fått till allt rätt hade det allra finaste försvunnit, men jag tror ni fattar ungefär hur fint det var ändå.